Web
Analytics

Μαγική βίλα στο δάσος περιτριγυρισμένη από τζαμαρίες!

Μαγική βίλα στο δάσος περιτριγυρισμένη από τζαμαρίες!

Μαγική βίλα στο δάσος περιτριγυρισμένη από τζαμαρίες!

Μια βίλα 50 ετών στο Rijssen της Ολλανδίας μεταμορφώθηκε από έναν αρχιτέκτονα και μια διακοσμήτρια σε ένα άνετο, μοντέρνο σπίτι με βιοκλιματικές ανησυχίες. Δες πως έγινε!

Οι Theo και Stephanie, αρχιτέκτονας και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων αντίστοιχα, έζησαν για έναν χρόνο στην βίλα του 1967, παρατηρώντας, ακούγοντας και νοιώθοντας την Φύση. Έχοντας εικόνα και από τις 4 εποχές ήξεραν τι πρέπει να κάνουν!

Η οικογένεια με τα δύο μικρά παιδιά, εγκαταστάθηκε στην βίλα στην μέση του δάσους και εξερεύνησαν όλες τις πιθανότητες που τους έδινε ο χώρος. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκτίμησαν το πράσινο που τους χάριζε σκιά και δροσιά, με την βοήθεια ενός στέγαστρου στην δυτική πτέρυγα. Τον χειμώνα ο ήλιος ζέσταινε το σπίτι και οι ένοικοι είχαν θέα εκατοντάδων μέτρων μέσα από τα κλαδιά.

Το ζεύγος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την τοποθεσία της βίλας πάνω στον λόφο. Η βίλα διαθέτει έναν όροφο από την ανατολική πλευρά και δύο ορόφους από την δυτική πλευρά. Ο κάτω όροφος περιλαμβάνει ένα γκαράζ για δύο οχήματα, την είσοδο και ένα γραφείο σπιτιού, για να μπορεί το ζεύγος να σχεδιάσει τα επόμενα projects. Ταυτόχρονα σε αυτή την πλευρά πατούν πάνω στο γκαράζ και το γραφείο, τα υπνοδωμάτια και ο μεγάλος χώρος του καθιστικού.

Δεν είχαν σκεφτεί καθόλου τον τρόπο που χτίστηκε η βίλα, αλλά αναγνώρισαν την σκέψη του αρχικού αρχιτέκτονα J Abma να χτίσει την βίλα κατά μήκος του άξονα ανατολής-δύσης με στενόμακρο σχέδιο. Ο προσανατολισμός του σπιτιού χαρίζει θέα στον βορά και στον νότο από το σαλόνι και για αυτό τον ευχαριστούν ακόμα!

Η ανακατασκευή κράτησε τα υπνοδωμάτια στην ανατολή για καλύτερη ρύθμιση του βιολογικού ρολογιού των ενοίκων και το κυρίως καθιστικό στην δυτική πλευρά, με ένα ενδιάμεσο σαλόνι με θέα τον κήπο.

Για να απολαύσουν ακόμα περισσότερο αυτό το χαρακτηριστικό, επέκτειναν το σαλόνι με τρεις τοίχους από γυαλί από την δυτική πλευρά, στηρίζοντας την κατασκευή με 4 πολύ λεπτές χρωμιωμένες κολώνες, που βελτιστοποιούν την πανοραμική θέα.

Οι τεχνολογικές αλλαγές περιλαμβάνουν μηχανισμό ανάκτησης θερμότητας, τριπλά τζάμια για ασφάλεια, μόνωση υψηλής ποιότητας, LED φωτισμό και ενεργειακές συσκευές, ώστε το σπίτι να μην χρειαστεί το παραμικρό για τα επόμενα 50 χρόνια! Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το κτίριο πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και απόλυτα βιώσιμο.

Ο προσανατολισμός του σαλονιού προς την δύση, του επιτρέπει να έχει φως και τις τελευταίες στιγμές της ημέρας. Αντίστοιχα το πρωί οι τρεις τεράστιοι γυάλινοι τοίχοι στον ενιαίο χώρο με σαλόνι, τραπεζαρία και κουζίνα, δεν αφήνουν καμία υπόνοια χαμηλού φυσικού φωτισμού…

Το Garden Room όπως ονομάστηκε το ενδιάμεσο καθιστικό και τραπεζαρία, είναι πιο σκοτεινό και ζεστό, με τζάκι, έναν μεγάλο πάγκο σχήματος Γ και οι τοίχοι έχουν ντυθεί με ξύλο. Οι μπαλκονόπορτες είναι αναδιπλούμενες και ξαφνικά το garden room βρίσκεται στο δάσος!

Εδώ μπορείς να κατανοήσεις καλύτερα την κατασκευή, όπου από αριστερά υπάρχουν δύο όροφοι με το ισόγειο να φιλοξενεί το γκαράζ και τα γραφεία και από δεξιά βρίσκεται η επέκταση του σαλονιού.

Στα υπόλοιπα δωμάτια το πάτωμα και το ταβάνι καθώς και τα έπιπλα κρατήθηκαν σε λευκό χρώμα, ώστε να αντανακλούν το φως δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα μέσα σχεδόν στο δάσος! Τι να την κάνεις την τηλεόραση;

Πηγή: decoration.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ