Tips για να έχεις μια ευχάριστη συγκατοίκηση.

Tips για να έχεις μια ευχάριστη συγκατοίκηση.

Tips για να έχεις μια ευχάριστη συγκατοίκηση.

Η συγκατοίκηση είναι μια δύσκολη διαδικασία που λίγοι είναι αυτοί που βγαίνουν αλώβητοι από αυτή. Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες συγκατοίκησης. Συγκατοίκηση με φίλο, με σύντροφο, με άγνωστο κ.τ.λ. ωστόσο όλες έχουν ένα κοινό. Θέλουν όλες να έχεις μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση με βασικό συστατικό την υπομονή και την ευγένεια. Παρακάτω σου δίνω κάποια δοκιμασμένα tips για να κάνεις τη ζωή λίγο πιο εύκολη στο σπίτι.

Μοιράστε τις δουλειές

Κάντε μαζί ένα πρόγραμμα που θα γράψετε ποιες είναι οι δουλείες που πρέπει να γίνονται κάθε εβδομάδα και αποφασίστε ποιος θα κάνει τι και πότε. Μόνο με σωστό πρόγραμμα που θα τηρείτε και οι δυο θα καταφέρετε να είναι όλα ευχάριστα μεταξύ σας. Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι καυγάδες στο σπίτι γίνονται για τις δουλειές του σπιτιού!

Το οικονομικό

Ο καθένας πρέπει να αγοράζει τα δικά του πράγματα και να σέβεται τα πράγματα του άλλου. Δεν μπορείς να πειράζεις οτιδήποτε δεν είναι στην ιδιοκτησία σου χωρίς να ζητήσεις την άδεια. Πρέπει λοιπόν όλα να είναι 50-50. Οι λογαριασμοί για το νερό ή το ρεύμα είναι κοινά και πρέπει να πληρώνονται μισά μισά.

Βάλτε κανόνες

Βάλτε κανόνες στο σπίτι, δεν εννοώ να κοιμάστε από τις 9 αλλά σίγουρα κάποιοι βασικοί κανόνες θα πρέπει να υπάρχουν. Όπως όποιος βγαίνει έξω πρέπει να πετάει και τα σκουπίδια. Είμαι σίγουρη πως θα βοηθήσει πολύ κάτι τέτοιο.

Θήκες για όλα

Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούν μπερδευτούν και να τα πάρει ο συγκάτοικός σου κατά λάθος. Για το λόγο αυτό μπορείς να πάρεις διάφορα κουτάκια στα οποία να ταξινομείς τα πράγματα σου ώστε να μην τα πετάς όπου βρεις και να αποφύγεις και το να στα πειράζουν.

Φέρσου όπως θα ήθελες να σου φέρονται

Θα ήθελες ορισμένες φορές να σου έχουν έτοιμο το πρωινό σου ή να σου γράψουν ένα καλημέρα πριν φύγεις για τις δουλειές σου; Φαντάζομαι πως ναι. Τότε γιατί να μην το κάνεις και εσύ μια μέρα που θα έχεις όρεξη; Φέρσου γλυκά και με ευγένεια για να έχεις μια όμορφη και πιο ξεκούραστη συγκατοίκηση.

Αν, λοιπόν προσέξεις αυτές τις μικρές λεπτομέρειες και τις τηρείς θα έχεις σίγουρα μια πολύ καλή συγκατοίκηση και όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα για σένα αλλά και για τον συγκάτοικό σου!

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ