Ανάρπαστες βίλες και σαλέ σε χειμερινούς προορισμούς για το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Ανάρπαστες βίλες και σαλέ σε χειμερινούς προορισμούς για το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Ανάρπαστες βίλες και σαλέ σε χειμερινούς προορισμούς για το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Ανάρπαστες βίλες και σαλέ σε χειμερινούς προορισμούς για το τριήμερο 8-10 Ιανουαρίου - ΒΙΝΤΕΟ

Κλείνουν βίλες και σαλέ σε δημοφιλείς προορισμούς οι Έλληνες ταξιδιώτες χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει άρση του lockdown στις 7 Ιανουαρίου του 2021 που τυπικά λήγει. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Mega, πώς και πώς περιμένουν την άρση του lockdown οι κάτοικοι της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων για να αποδράσουν στους κοντινούς αγαπημένους προορισμούς. Μάλιστα όπως φαίνεται από τη ζήτηση δεν θέλουν να χάσουν ούτε ημέρα . Και χωρίς ακόμα να έχει παρθεί καμία απόφαση έχουν ήδη προγραμματίσει τριήμερες εκδρομές για τις 8, 9 και 10 Ιανουαρίου, ακριβώς την επομένη της υποθετικής χαλάρωσης των μέτρων.

Οι πληρότητες
Πολυτελείς βίλες και μεγάλα διαμερίσματα Airbnb έχουν γίνει ανάρπαστα , σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Real Estates .Οι πληρότητες παραπέμπουν σε άλλες εποχές: Ζαγοροχώρια (92% ),Πήλιο (90%), Καϊμάκτσαλαν (88%), Αράχωβα ( 84%), Μέτσοβο και Καρπενήσι (82%). Για το θέμα αυτό μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Real-Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας στο Mega. “Οι πληρότητες αφορούν σε ολόκληρα διαμερίσματα, βίλες ή και σαλέ που η διαθεσιμότητα τους είναι περιορισμένη. Σε πολλές περιοχές δεν ξεπερνούν τα 10 και 20 ακίνητα .Ενώ η επιλογή από τους ταξιδιώτες γίνεται κυρίως με στόχο τη θωράκιση υγείας τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ” , σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στην Αράχωβα το ημερήσιο κόστος διαμονής σε βίλα ή σαλέ φτάνει στα 280 ευρώ, στο Μέτσοβο 150 ευρώ, στα Καλάβρυτα 160 ευρώ, στο Καρπενήσι 180 ευρώ, στο Πήλιο 170 ευρώ.
Την άποψη του για το θέμα των κρατήσεων σε χειμερινούς προορισμούς εν μέσω lockdown εξέφρασε και ο Διευθυντής Χιονοδρομικών κέντρου Καλαβρύτων, Αλέξης Άγριος μιλώντας στο Mega “Δεν θα έχουμε σίγουρα λειτουργία της εστίασης και των σαλέ στον τρόπο τουλάχιστον που ξέραμε στα χιονοδρομικά κέντρα. Αλλά αυτά είναι κάποια από τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε και μπορούμε να ελέγξουμε την εξέλιξη του ιού στα χιονοδρομικά κέντρα “, τόνισε.
Όπως φαίνεται είναι τόση η λαχτάρα για μια εκδρομή που δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που είχαν προχωρήσει σε κρατήσεις σε Airbnb καταλύματα ακόμη και εν μέσω του lockdown τον Νοέμβρη με την ελπίδα ότι όλα θα είχαν εξελιχθεί καλύτερα , προστίθεται στο ρεπορτάζ.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

https://www.youtube.com/watch?v=MtEeWelkeXY
link: http://www.enikonomia.gr/tourism/242580,anarpastes-viles-kai-sale-se-cheimerinous-proorismous-gia-to-trii.html

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ