Χριστούγεννα στην πόλη: Από 59 ευρώ τα Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις γιορτές

Χριστούγεννα στην πόλη: Από 59 ευρώ τα Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις γιορτές

Χριστούγεννα στην πόλη: Από 59 ευρώ τα Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τις γιορτές

Πάσχα στο χωριό, Χριστούγεννα στην πόλη! Οι πολίτες που ζουν στα αστικά κέντρα επιλέγουν να αποδράσουν εκτός των τειχών στους χειμερινούς προορισμούς τις γιορτινές μέρες, ωστόσο αρκετοί άνθρωποι που κατοικούν στην επαρχία συνηθίζουν να επισκέπτονται το «κλεινόν άστυ».

Η στολισμένη Αθήνα, τα θέατρα, τα mall αλλά και το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελούν δέλεαρ για αυτούς, καθώς στις περιοχές τους οι επιλογές τους είναι πιο περιορισμένες. Η πρωτεύουσα φορά τα καλά της και υποδέχεται επισκέπτες και ντόπιους που θέλουν να ζήσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να συμμετάσχουν στις μοναδικές εκδηλώσεις.

Οι επισκέπτες της Αθήνας επιλέγουν τις περιοχές κοντά στο κέντρο για τις διαμονή τους, καταρχήν γιατί είναι κοντά σε περισσότερα αξιοθέατα και δεύτερον για να αποφύγουν μετακινήσεις και χάσιμο χρόνου στους δρόμους.

Κουκάκι, Κολωνάκι, Πλάκα και Θησείο είναι στην κορυφή της προτίμησης των επισκεπτών την περίοδο των εορτών. Η αυξημένη ζήτηση σε αυτές τις περιοχές ανεβάζει και τις τιμές στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Κουκάκι

Στο Κουκάκι, σε διαμερίσματα τύπου Αirbnb, τα Χριστούγεννα οι τιμές ξεκινούν από 59 ευρώ και φτάνουν τα 200. Στην ανώτερη τιμή είναι κυρίως κατοικίες 65τ.μ. – 75 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια, στα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν οικογένειες ή δύο ζευγάρια. Την Πρωτοχρονιά οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα. Ξεκινούν από 78 ευρώ και φτάνουν 231 την βραδιά.

Θησείο

Στα ίδια περίπου επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στο Θησείο. Η κατώτατη τιμή έως και τα 300 ευρώ αφορά κυρίως διαμερίσματα 35τμ-65τμ , η ανώτερη τιμή αφορά κυρίως κατοικίες άνω των 50τμ που διαθέτουν πολύ καλή θέα στην Ακρόπολη.

Κολωνάκι – Πλάκα

Λίγο πιο… αλμυρές είναι οι τιμές στις κοσμικές συνοικίες, Κολωνάκι και Πλάκα, όπως θα δείτε στον πίνακα που ακολουθεί. Η ανώτερη τιμή αφορά κυρίως διαμερίσματα άνω των 70 τ.μ., ενώ από 170 ευρώ έως 330 ευρώ είναι κυρίως διαμερίσματα 45τμ-65τμ.

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

Θεσσαλονίκη

Δεν είναι λίγοι κι αυτοί που ταξιδεύουν στην Θεσσαλονίκη για τις γιορτές. Άλλωστε η συμπρωτεύουσα πέρα  από τα αξιοθέατα φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή.

Κέντρο

Το κέντρο πόλης επιλέγουν οι περισσότεροι για τη διαμονή τους, με τη λεωφόρο Νίκης και τους κάθετους σε αυτήν δρόμους να έχουν την τιμητική τους. Οι τιμές για τα Χριστούγεννα, για διαμερίσματα βραχυπρόθεσμης μίσθωσης κυμαίνονται από 75 ευρώ τη βραδιά έως 175 ευρώ, ενώ την Πρωτοχρονιά οι τιμές ξεκινούν από τα 64 ευρώ και ανεβαίνουν στα 198. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανώτερη τιμή αφορά διαμέρισμα 105τ.μ. με 3 υπνοδωμάτια στην πλατεία Αριστοτέλους με θέα τη θάλασσα. Σε μπορούν να διαμείνουν μεγάλες οικογένειες ή και τρία ζευγάρια.

Πανόραμα

Πάντως όσοι επιλέξουν ένα όμορφο προάστιο όπως το Πανόραμα, θα πετύχουν σαφώς καλύτερες τιμές, αφού κοστίζει από 60 ευρώ τη βραδιά και φτάνει τα 95 και αφορά κυρίως κατοικίες 75τμ-80τμ.

 

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

link: https://www.imerisia.gr/oikonomia/28557_hristoygenna-stin-poli-apo-59-eyro-ta-airbnb-se-athina-kai-thessaloniki-tis-giortes

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ