Φοιτητικό σπίτι: Οι τιμές των ενοικίων σε όλες τις φοιτητουπόλεις – Πού έχουν αυξηθεί (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Φοιτητικό σπίτι: Οι τιμές των ενοικίων σε όλες τις φοιτητουπόλεις – Πού έχουν αυξηθεί (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Φοιτητικό σπίτι: Οι τιμές των ενοικίων σε όλες τις φοιτητουπόλεις – Πού έχουν αυξηθεί (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Οι βάσεις 2020 έχουν ανακοινωθεί και πολλοί φοιτητές ετοιμάζουν ήδη τις βαλίτσες τους για μετεγκατάσταση στην πόλη που πέρασαν – Πού κυμαίνονται όμως τα ενοίκια στις δημοφιλείς φοιτητουπόλεις;

Φοιτητικό σπίτι: Οι τιμές των ενοικίων σε όλες τις φοιτητουπόλεις - Πού έχουν αυξηθεί (ΠΙΝΑΚΕΣ)

29/08/2020 10:13

Τα νεότερα από το μέτωπο του κορονοϊού αναμένουν οι γονείς, μεταθέτοντας για τo τέλος Οκτωβρίου με αρχή Νοεμβρίου το «κυνήγι» της φοιτητικής στέγης.

Σε τιμές προ κορονοϊού, με τυχόν αυξομειώσεις να εξαρτώνται τόσο από το είδος του ακινήτου όσο και την τοποθεσία, οι οποίες, όμως, δεν είναι ικανές – τουλάχιστον προς ώρας- να αλλάξουν άρδην το «χάρτη» της φοιτητικής στέγης, διατίθενται γκαρσονιέρες και δυάρια, πρωτίστως στην Αθήνα, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όπως παρατηρούν κτηματομεσιτικοί παράγοντες, παρά το γεγονός ότι το στοκ έχει αυξηθεί, δεδομένης και της… φυγής πολλών ιδιοκτητών από την Airbnb (μέσα σε οκτώ μήνες οι ενεργές αγγελίες στην επίμαχη πλατφόρμα έχουν μειωθεί κατά 36% (από 12.251 τον περασμένο Δεκέμβριο σε 8.993 τον τρέχοντα μήνα), οι τιμές εμφανίζονται ανθεκτικές, με… διαθέσεις ανόδου, ειδικά στην περίπτωση των επιπλωμένων, πλήρως ανακαινισμένων διαμερισμάτων – πρώην AirBnb.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του E-Real Estates, από 280 ευρώ έως και 350 ευρώ είναι σήμερα το μηνιαίο κόστος μιας γκαρσονιέρας (πλήρως ανακαινισμένης) στη Βικτώρια, όταν πέρυσι τα ενοίκια κυμαινόταν μεταξύ 170 ευρώ και 260 ευρώ.

Σε… λογικά πλαίσια, λαμβάνοντας υπόψη τη γενικότερη εικόνα της κτηματαγοράς στην περιοχή, κινούνται οι τιμές στο Κουκάκι. Τα ζητούμενα ενοίκια για μία γκαρσονιέρα ξεκινούν από 320 ευρώ, για να φτάσουν έως και 450 ευρώ, ενώ το κόστος για τα δυάρια υπολογίζεται σε έως και 600 ευρώ.

Στην περιοχή Νεάπολη – Μουσείο οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις, με το κόστος για τις γκαρσονιέρες να διαμορφώνεται σε έως 450 ευρώ και για τα δυάρια σε έως 520 ευρώ/μήνα.

Δαπανηρή εξακολουθεί να είναι η ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας στο Κολωνάκι. Οι τιμές για γκαρσονιέρες κυμαίνονται από 350 ευρώ έως 650 ευρώ, ενώ για δυάρια από 550 ευρώ έως 750 ευρώ/μήνα.

Τέλος, τα μισθώματα στην Καλλιθέα, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φοιτητών της Παντείου, αλλά και σπουδαστών στις ιδιωτικές σχολές μαγειρικής στο Μοσχάτο, παρουσιάζουν μια σταθερότητα σε σχέση με πέρυσι, με τη λύση της συγκατοίκησης να επιλέγεται κατά κόρον από τους γονείς.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:

Πηγή: Εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1113090/foititiko-spiti-oi-times-ton-enoikion-se-oles-tis-foititoypoleis-poy-exoyn-ayxithei-pinakes?fbclid=IwAR2ol02K1mcoh5yGweRi-tFmOK-xA9PCMDbzZ_VuCtOmk8xcBc79B0xn9CY

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ