Καθαρά Δευτέρα-Προορισμοί: Ετοιμάζουν μίνι διακοπές -Διαθεσιμότητα και τιμές [πίνακες ]

Καθαρά Δευτέρα-Προορισμοί: Ετοιμάζουν μίνι διακοπές -Διαθεσιμότητα και τιμές [πίνακες ]

Καθαρά Δευτέρα-Προορισμοί: Ετοιμάζουν μίνι διακοπές -Διαθεσιμότητα και τιμές [πίνακες ]

Μίνι-διακοπές, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας προγραμματίζουν οι Έλληνες μετά και από την «χαλάρωση» των μέτρων κατά του κορωνοιού.

Καθαρά Δευτέρα-Προορισμοί: Ετοιμάζουν μίνι διακοπές -Διαθεσιμότητα και  τιμές [πίνακες ] - iefimerida.gr

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
19/02/2022  07:19

Οι προ-κρατήσεις στους δημοφιλείς χειμερινούς και καρναβαλικούς προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεπερνούν το 80% και δεν αποκλείεται να φτάσουν, τις επόμενες μέρες, ακόμη και στο 100%.

Ήδη από τα μέσα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία προ-κρατήσεων που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα και επεξεργάστηκε το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E- Real Estates, δεν ήταν λίγοι οι εκδρομείς που έσπευσαν να «κλείσουν» τη διαμονή τους με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν ακόμη και το 60%. «Σχεδόν ένα μήνα μετά, οι προ-κρατήσεις στους ίδιους προορισμούς για το τριήμερο καταγράφονται σε υψηλά επίπεδα που κυμαίνονται από 80% έως και100%», αναφέρει ο πρόεδρος του Δικτύου, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Αράχωβα, Τρίκαλα Κορινθίας και Μέτσοβο ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων
Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στα μέσα του Ιανουαρίου στο κέντρο της Αράχωβας υπήρχαν διαθέσιμα 28 ακίνητα και στην ευρύτερη περιοχή έφταναν τα 69. Πλέον, η διαθεσιμότητα περιορίζεται σε συνολικά 12 ακίνητα με το κόστος να κυμαίνεται από 376€ έως και 700€. Το ανώτερο κόστος αφορά chalet με 3 Υ/Δ και 2 μπάνια για 2 διανυκτερεύσεις.
Παράλληλα, στα Τρίκαλα Κορινθίας, μια περιοχή που πρωταγωνίστησε τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά), στα μέσα του Ιανουαρίου η διαθεσιμότητα ήταν μόλις 10 κατοικίες (60τμ-80τμ.) με το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 340€ έως 385€. Σήμερα, η διαθεσιμότητα είναι μόλις 3 ακίνητα με το κόστος στέγασης για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 470€ έως 846€, που αφορά αυτοτελές chalet με 3Υ/Δ κατάλληλο όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα.

Στο Μέτσοβο η διαθεσιμότητα στα μέσα Ιανουαρίου καταγραφόταν περιορισμένη, μόλις 10 κατοικίες, με το κόστος να κυμαινόταν από 250€ έως 375€. Πλέον, η διαθεσιμότητα αφορά σε 4 ακίνητα με το κόστος να κυμαίνεται από 252€ έως 400€.

Σε «must» επιλογή εξελίσσονται τα Καλάβρυτα και οι αρκαδικοί προορισμοί
Στα Καλάβρυτα που είχαν την τιμητική τους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προσελκύοντας 7.000 επισκέπτες στο χιονοδρομικό κέντρο Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, οι πληρότητες σήμερα αγγίζουν ακόμη και το 100%. «Το γεγονός αυτό κατατάσσει τα Καλάβρυτα σε «must»επιλογή τόσο για του Αθηναίους, όσο και για τους Αχαιούς. «Οι διαθέσιμες κατοικίες, εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, για τη χρονική περίοδο 5/3 έως και 7/3 είναι μόλις 3 στο κέντρο της πόλης, ενώ στην ευρύτερη περιοχή είναι 7, όταν στα μέσα του Ιανουαρίου ήταν 21. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 600€ έως 730€, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου το κόστος κυμαινόταν από 370€ έως 380€ για κατοικίες 65τμ-75τμ με 2 Υ/Δ που πλέον δεν είναι διαθέσιμα», εξηγεί ο Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στις top επιλογές των ταξιδιωτών για το τριήμερο βρίσκονται και οι αρκαδικοί προορισμοί με τις προ-κρατήσεις να καταγράφουν ικανοποιητικά ποσοστά από τα μέσα του Ιανουαρίου. Η διαθεσιμότητα στην Δημητσάνα είναι σχεδόν μηδενική, με το μοναδικό διαθέσιμο ακίνητο να αγγίζει τα 282€ για 2 διανυκτερεύσεις. Στη Βυτίνα, σήμερα είναι διαθέσιμα μόλις 4 ακίνητα, με το σχετικό κόστος να διαμορφώνεται από 270€ έως 860€. Η ανώτερη τιμή αφορά αυτοτελές κτίριο – αρχοντικό με 3Υ/Δ κατάλληλο να φιλοξενήσει 6-8 άτομα.

«Ευκαιρίες» σε Καρπενήσι, Ζαγοροχώρια και Πήλιο
Το Καρπενήσι το προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Η διαθεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή στα μέσα του Ιανουαρίου ήταν 19 κατοικίες με το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 288€ έως 328€. Σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή διατίθενται μόλις 6 ακίνητα σε χωριά. Στο Μεγάλο Χωριό, το κόστος αγγίζει ακόμη και τα 824€ για 2 διανυκτερεύσεις, στον Άγιο Νικόλαο αυτοτελή βίλα διατίθεται προς 900€, ενώ οικονομικότερη επιλογή αποτελεί το χωρίο Κορυσχάδες όπου το κόστος κυμαίνεται από 400€ για 2 διανυκτερεύσεις.
Στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας και πιο συγκεκριμένα στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, η διαθεσιμότητα κατοικιών τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μόλις 25. Στη Μακρυνίτσα, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 480€ έως 560€, για κατοικία 110τμ με 2 Υ/Δ, ενώ στην Πορταρία η διαθεσιμότητα είναι μόλις 4 ακίνητα με το κόστος να διαμορφώνεται από 370€ έως 426€.

Τα Ζαγοροχώρια, τη δεδομένη χρονική διαθέτουν 7 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι τιμές διαμορφώνονται από 370€ έως 420€ για 2 διανυκτερεύσεις. Στα μέσα Ιανουαρίου, στο Πάπιγκο, κατοικία 90τμ κόστιζε από 374€ για 2 διανυκτερεύσεις, ενώ στο χωριό Κουκούλι 386€ για κατοικία 115τμ με 2 Υ/Δ.

Η Καλαμπάκα και τα Ιωάννινα μέχρι και τα μέσα του Ιανουαρίου κατέγραφαν υψηλές διαθεσιμότητες κατοικιών και σχεδόν μηδενική κινητικότητα. Στα Ιωάννινα καταγραφόταν διαθεσιμότητα 86 κατοικιών και στη Καλαμπάκα 98. Πλέον, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η διαθεσιμότητα στα Ιωάννινα έχει μειωθεί στα 24 ακίνητα και στη Καλαμπάκα στις 45 κατοικίες.

Πάτρα και Ξάνθη, παρά την ακύρωση των καρναβαλιών, παραμένουν υψηλά στη ζήτηση
Παρά την ακύρωση των μεγάλων καρναβαλικών εκδηλώσεων, σύμφωνα πάντα με την έκθεση του E- Real Estates, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους καρναβαλικούς προορισμούς όπως στην Ξάνθη αλλά και στη «Βασίλισσα» του Καρναβαλιού την Πάτρα. Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις στην Πάτρα κυμαίνεται από 400€ έως 450€, ενώ στην Ξάνθη από 236€ έως 450€.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και όχι ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Η δυναμικότητα τους σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, ενώ η υιοθέτηση της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών αποτελεί βασικό «σύμμαχο» του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων», καταλήγει ο πρόεδρος του Δικτύου.

Αναλυτικά οι προορισμοί, οι διανυκτερεύσεις και το κόστος για την Καθαρά Δευτέρα

 

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/kathara-deytera-etoimazoyn-mini-diakopes-oi-dimofileis-proorismoi-diathesimotita-kai-times?fbclid=IwAR3eH6KRqmg_52dlZboekUJl_98CP7YHwnr_mNfeQesjhR9I7vMBbG_K0ew

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ