Κορονοϊός: Πού ταξίδεψαν τον Νοέμβριο οι Έλληνες – Τι ισχύει με τις ακυρώσεις- Άρθρο του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα Προέδρου της E-Real Estates στο Ethnos.gr

Κορονοϊός: Πού ταξίδεψαν τον Νοέμβριο οι Έλληνες – Τι ισχύει με τις ακυρώσεις- Άρθρο του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα Προέδρου της E-Real Estates στο Ethnos.gr

Κορονοϊός: Πού ταξίδεψαν τον Νοέμβριο οι Έλληνες – Τι ισχύει με τις ακυρώσεις- Άρθρο του κ.Θεμιστοκλή Μπάκα Προέδρου της E-Real Estates στο Ethnos.gr

Οι τιμές ημερήσιας διαμονής παραμένουν σταθερές σχεδόν στο σύνολο των χειμερινών προορισμών της χώρας, με μικρές αυξομειώσεις στην ανώτερη και κατώτερη ζητούμενη τιμή

  • Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας

Η πανδημία του κορονοϊού, μέρος της καθημερινότητας μας πλέον και ρυθμιστής των μετακινήσεων μας , ανατρέπει ολοσχερώς τα σχέδια πολλών Ελλήνων ταξιδιωτών για τις χειμερινές διακοπές αλλά και για τα τριήμερα που είχαν ήδη προγραμματίσει τον μήνα Νοέμβριο.

Η ζήτηση πριν την ανακοίνωση του lockdown ήταν αρκετά αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, τόσο λόγω ότι πολλοί επέλεξαν να μην ταξιδέψουν εκτός των συνόρων εν μέσω πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα λόγω ότι αρκετοί δεν πραγματοποίησαν καλοκαιρινές διακοπές τη φετινή χρονιά. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που ένιωθαν πιεσμένοι με τα δεδομένα που διανύουμε λόγω κορονοϊού, καθώς και λόγω της  τηλεργασίας που αρκετοί εργαζόμενοι έχουν «περιοριστεί» στα σπίτια τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τη φετινή διαφορετική χρονιά, οι κρατήσεις για τις χειμερινές διακοπές – τριήμερα  από τους εκδρομείς πραγματοποιήθηκαν επί των πλείστων στα μέσα Οκτωβρίου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που οι  κρατήσεις πραγματοποιούνταν μετά τα μέσα Νοεμβρίου και πολλές φορές ακόμη και λίγες ημέρες πριν.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα, μονοκατοικίες – βίλες ή/και chalet που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, με στόχο να αποφύγουν τον ενδεχόμενο συνωστισμό,  να τηρούν τα μέτρα προσωπικής προστασίας και ταυτόχρονα τα παιδία να μπορούν να απασχολούνται στην ύπαιθρο αν πρόκειται για μονοκατοικία ή/και μεζονέτα με κήπο. Οι τιμές ημερήσιας διαμονής παραμένουν σταθερές σχεδόν στο σύνολο των χειμερινών προορισμών της χώρας, με μικρές αυξομειώσεις στην ανώτερη και κατώτερη ζητούμενη τιμή. 

Όλα τα παρακάτω δεδομένα με τα υψηλά ποσοστά πληρότητας σχεδόν στο σύνολο των εγχώριων χειμερινών προορισμών για τα τριήμερα του Νοεμβρίου, αφορούν τις κρατήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί πριν την ανακοίνωση του lockdown από Νομό σε Νομό ή/και ολικό lockdown .

Αράχωβα – Πληρότητες:

Τα τριήμερα του Νοεμβρίου

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –chalet για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 80% για το πρώτο τριήμερο του Νοεμβρίου (6/11-8/11) , το  δεύτερο τριήμερο του Νοεμβρίου (13/11-15/11) η πληρότητα αγγίζει το 76%, το τρίτο τριήμερο του Νοεμβρίου (20/11-22/11) η πληρότητα αγγίζει το 75% και το τέταρτο τριήμερο του Νοεμβρίου (27/11-29/11) η πληρότητα αγγίζει το 77%.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ολόκληρο ανεξάρτητο διαμέρισμα κυμαίνεται από 90€ , για ανεξάρτητη κατοικία κυμαίνεται από 110€ και για chalet από 180€.

Τα τριήμερα του Δεκεμβρίου 4/12 – 6/12 & 11/12 – 13/12

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –chalet για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 79% για το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου (4/12-6/12) και για το  δεύτερο τριήμερο του Δεκεμβρίου (11/12-13/12), η πληρότητα αγγίζει το 78%.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ολόκληρο ανεξάρτητο διαμέρισμα κυμαίνεται από 110€  έως 150€.  Το κόστος για ανεξάρτητη κατοικία κυμαίνεται από 125€  έως 180€ και για chalet από 180€.

Καρπενήσι – Πληρότητες:

Τα τριήμερα του Νοεμβρίου

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –chalet για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 72% για το πρώτο τριήμερο του Νοεμβρίου (6/11-8/11) , το  δεύτερο τριήμερο του Νοεμβρίου (13/11-15/11) η πληρότητα αγγίζει το 80%, το τρίτο τριήμερο του Νοεμβρίου (20/11-22/11) η πληρότητα αγγίζει το 75% και το τέταρτο τριήμερο του Νοεμβρίου (27/11-29/11) η πληρότητα αγγίζει το 72%.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ολόκληρο ανεξάρτητο διαμέρισμα κυμαίνεται από 78€ , για ανεξάρτητη κατοικία κυμαίνεται από 98€, για chalet από 110€ και για βίλα από 134€.

Τα τριήμερα του Δεκεμβρίου 4/12 – 6/12 & 11/12 – 13/12

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –chalet για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 75% για το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου (4/12-6/12) και για το  δεύτερο τριήμερο του Δεκεμβρίου (11/12-13/12), η πληρότητα αγγίζει το 72%.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής παραμένει στα επίπεδα του Νοεμβρίου.

Τρίκαλα Κορινθίας – Πληρότητες:

Τα τριήμερα του Νοεμβρίου

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –chalet για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 87% για το πρώτο τριήμερο του Νοεμβρίου (6/11-8/11) , το  δεύτερο τριήμερο του Νοεμβρίου (13/11-15/11) η πληρότητα αγγίζει το 83%, το τρίτο τριήμερο του Νοεμβρίου (20/11-22/11) η πληρότητα αγγίζει το 81% και το τέταρτο τριήμερο του Νοεμβρίου (27/11-29/11) η πληρότητα αγγίζει το 83%.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ανεξάρτητη κατοικία – βίλα κυμαίνεται από 115€ και για chalet από 200€.

Τα τριήμερα του Δεκεμβρίου 4/12 – 6/12 & 11/12 – 13/12

Για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος ή/και βίλα –chalet για 2 ενήλικες και 2 παιδιά (μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή), η πληρότητα αγγίζει το 83% για το πρώτο τριήμερο του Δεκεμβρίου (4/12-6/12) και για το  δεύτερο τριήμερο του Δεκεμβρίου (11/12-13/12), η πληρότητα αγγίζει το 84%.

Το ημερήσιο κόστος διαμονής για ανεξάρτητη κατοικία – βίλα κυμαίνεται από 150€ και για chalet από 250€.

Τι γίνεται με τις ακυρώσεις λόγω lockdown

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει άρδην τη πολιτική ακύρωσης στις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτητών από τις αρχές της πανδημίας έχουν προβεί σε επιλογή πολιτικής ακύρωσης – «ευέλικτη» δηλαδή μη κλειδωμένες κρατήσεις, κρατήσεις που μπορούν να ακυρωθούν ανάλογα με το χρονικό διάστημα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε διαχειριστής . Οι περισσότεροι διαχειριστές έχουν επιλέξει τη δυνατότητα ακύρωσης ακόμη από 4 ημέρες έως και 24 ώρες πριν την τοπική ώρα άφιξης και να επιστραφεί εξ ολοκλήρου το κόστος διανυκτέρευσης. Η προμήθεια υπηρεσιών δεν επιστρέφεται παρά μόνο αν ο επισκέπτης ακυρώσει εντός της περιόδου δωρεάν ακύρωσης για την κράτησή του. Παράλληλα, αν ο επισκέπτης ακυρώσει την κράτηση λιγότερες από 24 ώρες πριν την ημερομηνία άφιξης, τα χρήματα για την πρώτη διανυκτέρευση δεν επιστρέφονται.

Ενώ, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που είχαν επιλέξει πολιτικής ακύρωσης – «μη επιστρέψιμη τιμή», ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν προβεί σε γενναίες εκπτώσεις σε σχέση με την αρχική ζητούμενη τιμή ημερήσιας μίσθωσης.

Εφόσον ο επισκέπτης έχει αποδεχθεί την πολιτική ακύρωσης «μη επιστρέψιμη τιμή», σύμφωνα με την Airbnb οι κρατήσεις που έχουν γίνει σε καταλύματα μετά τις 14 Μαρτίου 2020  δεν θα καλύπτονται από την πολιτική ακύρωσης ειδικών περιστάσεων, εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο επισκέπτης ή ο οικοδεσπότης έχει νοσήσει με COVID-19. Στις περιστάσεις που αφορούν τη νόσο COVID-19 και δεν καλύπτονται ανήκουν: διακοπές λειτουργίας και ακυρώσεις μέσων μεταφοράς, προειδοποιήσεις και περιορισμοί για ταξίδια, συμβουλές υγείας και καραντίνες, αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία και άλλες κυβερνητικές εντολές, όπως εντολές εκκένωσης, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις και εντολές για παραμονή εντός σπιτιού. Η πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη θα ισχύει ως συνήθως.

Σκοπός της πολιτικής ειδικών περιστάσεων είναι η προστασία των επισκεπτών και οικοδεσποτών από απρόβλεπτες συνθήκες που προκύπτουν μετά την πραγματοποίηση μιας κράτησης. Μετά την ημερομηνία κήρυξης της νόσου COVID-19 ως παγκόσμιας πανδημίας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η πολιτική ειδικών περιστάσεων δεν ισχύει, διότι η νόσος COVID-19 και οι συνέπειές της δεν είναι πλέον απρόοπτες ή απρόβλεπτες. Όταν κάνετε κράτηση, μην ξεχάσετε να διαβάσετε προσεκτικά την πολιτική ακύρωσης του οικοδεσπότη και σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε μια επιλογή που θα σας παρέχει ευελιξία.

Πηγή: https://www.ethnos.gr/travel/132994_koronoios-poy-taxidepsan-ton-noembrio-oi-ellines-ti-ishyei-me-tis-akyroseis

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ