Μισθοί Αθήνας, νοίκια Λονδίνου (έντυπη μορφή)

Μισθοί Αθήνας, νοίκια Λονδίνου (έντυπη μορφή)

Μισθοί Αθήνας, νοίκια Λονδίνου (έντυπη μορφή)

Ακόμη και ένας μισθός για το ενοίκιο

Πάντως, η σημερινή κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. «Σήμερα το ποσοστό του εισοδήματος που δαπανά ο ενοικιαστής στη χώρα μας αγγίζει το 60% – 70% του μέσου μισθού σύμφωνα με τα ζητούμενα μισθώματα, ενώ, αν πρόκειται για οικογενειακή κατοικία 80 τ.μ. – 95 τ.μ. κατασκευής μετά το 2000 στα καλά προάστια του Ν. Αττικής, τότε το κόστος μίσθωσης ξεπερνά τα 800 ευρώ ανά μήνα» αναφέρει στην «Α» o πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, προσθέτοντας με νόημα πως «σήμερα σε πολλές περιπτώσεις οι ενοικιαστές δαπανούν ακόμη και έναν ολόκληρο μισθό για στέγαση».

Την ίδια στιγμή οι δύο στους τρεις (ποσοστό 68%) απ’ όσους συμμετείχαν σε έρευνα της Prorata για το TVXS προεξοφλεί αύξηση των ενοικίων μέσα στον επόμενο χρόνο. Στο ερώτημα «σκεπτόμενοι συγκεκριμένα τα ενοίκια στην περιοχή σας, πιστεύετε ότι αυτά σε γενικές γραμμές θα αυξηθούν, θα μείνουν στο ίδιο επίπεδο ή θα μειωθούν μέσα στον επόμενο χρόνο;» το 68% απαντά πως θα αυξηθούν, το 27% πως θα μείνουν τα ίδια και μόλις το 1% εκτιμά ότι θα μειωθούν. Επίσης, το 69% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει το δικό του σπίτι.

Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Η ΑΥΓΗ Κυριακή 23la Ιανουαρίου 014265 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΟΣΙΔΡΥΣΗΣ1952 της Κυριακής ΣΤΟ 105.5 OKKINO www.avgi.gr Μισθοί Αθήνας, νοίκια Λονδίνου Έως και 70% του μισθού δαπανάται για την ενοικίαση ενός σπιτιού στην Ελλάδα Στον μιοθολογικό πάτο της Ευρώπηςο Ελληνες. Πάνω μόνο από Σλοβακία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία Έως 7% νέες αυξήσεις στα ενοίκια βλέπουν εταιρείες real estate Στο 25% μέση αύξηση τελευταία τριετία Φόβος και παράνοια στην αναζήτηση σπιτιού. Μαρτυρίες, ευτράπελα στην περιπέτεια για ένα διαμέρισμα 70% των νέων έως ετών ζουν στο πατρικό με τους γονείς συμβαίνει στην Ευρώπη και πώς αντιμετωπίστηκε στεγαστική κρίση αελδες11-17.19"

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Πηγή: 23/1/2022 Εφημερίδα “Η ΑΥΓΗ”

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ