Νοικιάζουν τα εξοχικά τους για να τα βγάλουν πέρα

Νοικιάζουν τα εξοχικά τους για να τα βγάλουν πέρα

Νοικιάζουν τα εξοχικά τους για να τα βγάλουν πέρα

29.05.2022 | 20:14Eνσωμάτωση

Η ακρίβεια και η πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες εξοχικών να τα αξιοποιούν ως AirBnB ή να αναθέτουν σε μεσίτες να τα νοικιάσουν για όλο το καλοκαίρι και με το εισόδημα που θα βγει να πάνε για 4-5 μέρες σε ένα νησί.

Τα ανέμελα καλοκαίρια στα εξοχικά τελείωσαν.

Ό,τι έχουν και δεν έχουν ρίχνουν στην μάχη για να ενισχύσουν το εισόδημά τους οι Έλληνες που για να ξεχρεώσουν τα υπέρογκα ποσά της ενεργειακής κρίσης και την εκτόξευση των τιμών χρησιμοποιούν ακόμη και τα εξοχικά τους.

«Τα έξοδα είναι πάρα πολύ αυξημένα, δεν έχουμε μόνο τους φόρους έχουμε την ΔΕΗ και καλό είναι όταν έχουμε ένα πάγιο κάποιας αξίας να μην το πληρώνουμε μόνο άλλα βγάζουμε και κάτι» σημείωσε ο ιδιοκτήτης ακινήτου Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Νοικιάζουν εξοχικά για να πληρώσουν λογαριασμούς

Η ζήτηση για ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει αυξηθεί κατά 232% σε σχέση με τη περσινή χρονιά λόγω της αύξησης του τουρισμού. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων που φέτος δεν θα χαλαρώσουν στα εξοχικά τους μιας και ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει πάρει φωτιά.

«Η ανάγκη για αύξηση των εισοδημάτων οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών την φετινή σεζόν να επιλέξουν να μην επισκεφθούν τα εξοχικά τους αλλά να τα εγγράψουν σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης» τόνισε ο πρόεδρος του πανελλαδικού δικτύου e-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Όπως λένε οι διαχειριστές ακίνητων στο MEGA οι ιδιοκτήτες από την άνοιξη κιόλας άρχισαν να αναζητούν λύσεις στο οικονομικό τους αδιέξοδο βγάζοντας από τα πλάνα τους για φέτος τις διακοπές στα εξοχικά τους.

Από αρχή της άνοιξης φέτος, από τον Μάρτιο, υπάρχει μια σημαντική αύξηση της αναζήτησης συνεργατών από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Αρκετές είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές που πάνω από το 50% των εξοχικών κατοικιών έχουν μπει στην βιομηχανία του τουρισμού, μιας και ο δρόμος για να φτάσουν στα εξοχικά είναι μακρύς και το ρεζερβουάρ άδειο.

link:https://www.megatv.com/2022/05/29/noikiazoun-ta-eksoxika-tous-gia-na-ta-vgaloun-pera/?fbclid=IwAR2oEdTyJRhVVMxh3xmkr-h7AQcZtDbi_r_YqhMFO3TmUm5z7mT8BOSslZE

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ