Ο κορονοϊός φέρνει τα πάνω κάτω στα ενοικιαζόμενα εξοχικά

Ο κορονοϊός φέρνει τα πάνω κάτω στα ενοικιαζόμενα εξοχικά

Ο κορονοϊός φέρνει τα πάνω κάτω στα ενοικιαζόμενα εξοχικά

Αυξήσεις από 15% έως και 35% καταγράφονται στις τιμές ενοικίασης εξοχικών κατοικιών στην Αττική και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, καθώς αρκετοί ιδιοκτήτες προβλέπουν πως το φετινό καλοκαίρι, αρκετοί θα αποφύγουν τα νησιά, με τις τιμές στα τελευταία να υποχωρούν αρκετά.

Περισσότεροι Αθηναίοι/ες αναζητούν φέτος διαμέρισμα ή μονοκατοικία σε παραθαλάσσια περιοχή του νομού Αττικής, ώστε να μείνει η οικογένεια τους το καλοκαίρι, ενώ θα συνεχίσουν να εργάζονται. Πρόκειται για φαινόμενο που παρατηρείται κάθε θερινή σεζόν, αλλά φέτος καταγράφεται αύξηση, αφού πολλοί θεωρούν πως οι διακοπές σε κάποιο νησί είναι σύνθετη υπόθεση, λόγω της πανδημίας.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας, «περιοχές όπως η Παλαιά Φώκαια, το Σούνιο, το Πόρτο Ράφτη, η Αίγινα, το Αγκίστρι και τα Καμένα Βούρλα, καταγράφουν στο σύνολό τους αυξητικές τάσεις για το σύνολο του φετινού καλοκαιριού. Οι παραπάνω περιοχές εξυπηρετούν κυρίως οικογένειες που ο ένας από τους δύο γονείς εργάζεται και μπορεί να πηγαινοέρχεται τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και τις καθημερινές μετά την εργασία του».

Τα ακίνητα σε λογικές τιμές για μια οικογένεια είναι, όπως προαναφέρθηκε, ελάχιστα, ενώ υπάρχει αρκετή προσφορά για ακριβότερες μονοκατοικίες, με τιμές που ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ τον μήνα και φτάνουν μέχρι τις 4.500 ευρώ τον μήνα.

Αρκετά ακίνητα διατίθενται μόνο σε όσους θέλουν να τα μισθώσουν ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ κάποια μπορούν να ενοικιαστούν με τον μήνα και ακόμα λιγότερα, με την ημέρα. Όσοι θέλουν να ταξιδεύσουν λίγο πιο μακριά, από το Αλεποχώρι μέχρι άλλες περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου (Κιάτο, Ξυλόκαστρο, κ.λπ.), θα βρουν καλύτερες τιμές.

Για παράδειγμα, μονοκατοικία 50 τετραγωνικών μέτρων (τ.μ.) στο Αλεποχώρι διατίθεται προς 800 ευρώ τον μήνα ή 40 ευρώ τη βραδιά.

Στο Πόρτο Ράφτη, νεόδμητη μονοκατοικία 95 τ.μ. ενοικιάζεται όλους τους καλοκαιρινούς μήνες με τιμή 1.500 ευρώ τον μήνα, ενώ στο Λαγονήσι, νεόδμητη μονοκατοικία 110 τ.μ., με πισίνα ενοικιάζεται 2.000 ευρώ τον μήνα, αλλά οι μισθωτές μπορούν να πληρώσουν το μισό ποσό για να μείνουν 15 ημέρες, κ.ο.κ.

Επιπλέον, λόγω της έκρηξης του τουριστικού ρεύματος πριν την πανδημία, αρκετοί Έλληνες ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε εκμετάλλευση των εξοχικών τους κατοικιών, με στόχο να εξοικονομήσουν έσοδα για τη συντήρηση, πληρωμή φόρων καθώς και δανείων που βαρύνουν το ακίνητο. Με την εξαίρεση των πλέον προβεβλημένων προορισμών, «οι τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών στη χώρα μας τα μνημονιακά χρόνια έχουν γνωρίσει μεγάλη πτώση, που σε πολλές περιπτώσεις άγγιξε το 60%».

Κώστας Κορέλλης

https://www.athina984.gr/2020/06/04/o-koronoios-fernei-ta-pano-kato-sta-enoikiazomena-exochika/

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ