Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα (video)

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα (video)

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα (video)

«Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, λίγος κόσμος θέλησε να αγοράσει ακίνητα και όλοι στράφηκαν προς την ενοικίαση», επισημαίνει ο Θέμης Μπάκας.

Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων στην Αθήνα
Η αύξηση των τιμών στα ενοίκια στο κέντρο και στα προάστια της Αθήνας προκαλεί «πονοκέφαλο» στους υποψήφιους ενοικιαστές. Στο εν λόγω ζήτημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δικτύου «E-Real Estates» Θέμης Μπάκας, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ.Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μπάκας, η αύξηση των τιμών στα ενοίκια μετά το 2017 στο κέντρο της πρωτεύουσας έχει φτάσει το 30%, ενώ πέριξ του κέντρου σημειώνεται άνοδος τιμών της τάξεως του 10% με 15%.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση μιας επιπλωμένης μονοκατοικίας 86 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας, όπου το ενοίκιο κόστιζε 500 ευρώ το 2017, ενώ πλέον η τιμή του ανέρχεται στα 650-700 ευρώ. «Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκας.

Όπως ανέφερε, οι λόγοι των αυξήσεων στα ενοίκια αποδίδονται στη 10ετή κρίση που ταλαιπώρησε την οικονομία της χώρας και στην κατά συνέπεια αδυναμία των πολιτών να προχωρήσουν σε αγορά ακινήτων: «Όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, λίγος κόσμος θέλησε να αγοράσει ακίνητα και όλοι στράφηκαν προς την ενοικίαση. Η κτηματαγορά για 10 έτη δεν είχε τη διαθεσιμότητα των ακινήτων που θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση, ήρθαν και τα airbnb, με τελικό αποτέλεσμα να πιεστούν οι τιμές».

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΕΕ είχε κάνει μια έκθεση το 2016, όπου αναφέρει ότι το 84,6% των ιδιωτικών υπαλλήλων στην Ελλάδα δαπανά 42% του μισθού τους για την αποπληρωμή ενοικίου, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 28%.

link: https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2096697/sta-ypsh-oi-times-ton-enoikion-sthn-athhna.html

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ