Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Στα ύψη οι κρατήσεις -Ο χάρτης των προορισμών και των τιμών

Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Στα ύψη οι κρατήσεις -Ο χάρτης των προορισμών και των τιμών

Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Στα ύψη οι κρατήσεις -Ο χάρτης των προορισμών και των τιμών

Ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν το 80%, καταγράφουν οι προκρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας μας για το τετραήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates.

Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Στα ύψη οι κρατήσεις -Ο χάρτης των προορισμών  και των τιμών | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
25/10/2021  08:00

Πρόκειται για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων καταγράφεται, βάσει των στοιχείων της Airdna, σε Αράχωβα (162), Καλάβρυτα (81), Ιωάννινα (241) , Καλαμπάκα (244) και Καρπενήσι (66).

Αράχωβα, Μέτσοβο και Καλάβρυτα αποτελούν σταθερή αξία για τους εκδρομείς του χειμώνα
Ο πρόεδρος του E-RealEstates, Θεμιστοκλής Μπάκας, εξηγεί ότι στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 86%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 371€ έως 690€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 45 τ.μ., ενώ ένα chalet με 3 Υ/Δ μισθώνεται προς 690€ για το σύνολο του τριημέρου.
Στο Μέτσοβο, οι προκρατήσεις αγγίζουν το 87%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 333€ έως 452€. Στο Μέτσοβο διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.
Στα Καλάβρυτα, οι προκρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 31 Οκτωβρίου αγγίζουν το 75%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 342€ έως 620€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ. που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

Η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση από την πρωτεύουσα ευνοεί τα Τρίκαλα Κορινθίας
Τα Τρίκαλα Κορινθίας, ένας προορισμός που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων λόγω της κοντινής απόστασης, πλέον αποτελεί έναν προορισμό που κερδίζει τη προτίμηση των εκδρομέων κάθε χρόνο. Η εύκολη και ασφαλής εγγύτητα μέσω του οδικού δικτύου τόσο από την Αθήνα, όσο και από την αχαϊκή πρωτεύουσα, έχουν βάλει τα Τρίκαλα Κορινθίας στον χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 85%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 526€ έως 605€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα είναι κυρίως 70 τ.μ.-80 τ.μ.

Οι must προορισμοί του νομού Αρκαδίας κερδίζουν το ενδιαφέρον
«Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο οι: Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε “must” προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες», σημειώνει ο κ. Μπάκας. Οι προκρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Λεβίδι για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 85%,76% και 80% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 242€ έως και 706€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35 τ.μ. έως 90 τ.μ.

Καρπενήσι και Ιωάννινα καταγράφουν παραδοσιακά το ενδιαφέρον
Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας αλλά και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 73%, ενώ οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 242€ έως 432€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50 τ.μ.-55 τ.μ.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν ακόμη παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Σημειώνεται ότι η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις αλλά και για το διάστημα των εορτών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατων, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας. Οι προκρατήσεις για το τριήμερο του Οκτωβρίου αγγίζουν το 85%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 228€ έως και 428€.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται είναι φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Αυξήσεις θα καταγραφούν όσο μπαίνουμε στον χειμώνα και πλησιάζουμε τις ημέρες των εορτών. Θεωρούμε ότι η φετινή χειμερινή σεζόν θα έχει έντονη κινητικότητα και υψηλές πληρότητες σχεδόν στο σύνολο των Σαββατοκύριακων, αργιών, καθώς και των εορταστικών ημερών», καταλήγει ο πρόεδρος του E-RealEstates.

Οι προορισμοί, το κόστος και οι προκρατήσεις

Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης /Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες και 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. Πηγή/Επεξεργασία: Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης /Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates. Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες και 2 παιδιά, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία.

link:https://www.iefimerida.gr/ellada/tetraimero-28is-oktobrioy-kratiseis-hartis-proorismon-times

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ