Τιμές «φωτιά» στην Εθνική Επέτειο – Επιλέγουν τους κοντινότερους προορισμούς για το τριήμερο

Τιμές «φωτιά» στην Εθνική Επέτειο – Επιλέγουν τους κοντινότερους προορισμούς για το τριήμερο

Τιμές «φωτιά» στην Εθνική Επέτειο – Επιλέγουν τους κοντινότερους προορισμούς για το τριήμερο

Parapolitika Newsroom

Τελ. ενημ.:

Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι αποφασίσουν να αποδράσουν το τριήμερο της Εθνικής Επετείου.

Με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και τη βενζίνη να βρίσκονται στα ύψη, οι κοντινοί προορισμοί αποτελούν την νούμερο ένα -ίσως και τη μοναδική- επιλογή όσων καταφέρουν να αποδράσουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

«Η χιλιομετρική απόσταση μάξιμουμ 1,5 με 2 ώρες είναι εκείνη που επιλέγουν οι ταξιδιώτεςΠροορισμοί που θα φτάσουν τάχιστα με λιγότερο κόστος από ότι να πάνε Ιωάννινα από Αθήνα» αναφέρει ο πρόεδρος του δικτύου Ε-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

 Στο 80% η πληρότητα στην Αράχωβα

Όλα φέτος θα είναι ακριβότερα από τα καύσιμα, τη διαμονή μέχρι και το φαγητό.

Για να πάει μια τετραμελής οικογένεια στην Αράχωβα θα χρειαστεί για καύσιμα 70 ευρώ και όχι 54 που χρειαζόταν μέχρι πρότινος.

Έξοδα καυσίμων για Αράχωβα:

(Πήγαινε – έλα):

Φέτος:

Αμόλυβδη: 2,042

Καύσιμο: 69,16€

Πέρυσι

Αμόλυβδη: 1,601

Καύσιμο:54,24€

+14.92€ για βενζίνη

Παραπάνω θα πληρώσει και για τη διαμονή αφού ένα δωμάτιο που στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το έβρισκε στα 150 ευρώ τώρα το βρίσκει στα 180 με τους ξενοδόχους πάντως να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τις τιμές σε προσιτά επίπεδα.

«Είναι πολλά τα τετραγωνικά πολύ το κρύο εδώ έξω χιονίζει. Είμαστε στου -3 βαθμούς πάρα πολύ ενέργεια πάρα πολύ πετρέλαιο» δηλώνει ο Γιάννης Γεωργάκος, ξενοδόχος στην Αράχωβα.

Αν μια οικογένεια πάλι επιλέξει airbnb τότε το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις εκτοξεύεται στα 338 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 540.

«Βλέπουμε τη δεδομένη στιγμή τις τιμές τσιμπημένες σε σχέση με την 28η Οκτωβρίου γιατί συζητάμε δύο μέρες πριν το τριήμερο» λέει ο κ. Μπάκας.

Η τετραμελής οικογένεια μόνο για βενζίνη και διαμονή σε μια ενοικιαζόμενη κατοικία θα κληθεί να πληρώσει 408 ευρώ από 302 ευρώ που θα πλήρωνε την 28η Οκτωβρίου.

 Στο 60% η πληρότητα στο Πήλιο

Πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι Αθηναίοι ταξιδιώτες που επέλεξαν το Πήλιο καθώς θα χρειαστούν 150 ευρώ για μια διαδρομή που πέρσι χρειάζονταν κάτω από 120.

Έξοδα καυσίμων για Πήλιο

(Πήγαινε – έλα):

Φέτος

Αμόλυβδη: 2,042

Καύσιμο 150,18€

Πέρυσι

Αμόλυβδη: 1,601

Καύσιμο: 117,8€

+32.28€ για βενζίνη

  «Οι τιμές κυμαίνονται 80 με 100 ευρώ για δίκλινο και τετράκλινο 100 ευρώ» αναφέρει η Μαριόλα Σοχάι, ξενοδόχος στο Πήλιο.

Δεδομένου αυτού, ένα ζευγάρι θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 310 ευρώ μόνο για καύσιμα και διαμονή αν θέλει να περάσει δύο βράδια στο Πήλιο.

 Στο 80% οι προκρατήσεις στα Airbnb

Την τιμητική της φαίνεται πως έχουν αυτό το τριήμερο οι ενοικιαζόμενες αυτοτελείς κατοικίες κυρίως σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Βυτίνα: 100%

Καρπενήσι: 100%

Μακρινίτσα: 90%

Καλάβρυτα: 92%

Καστοριά: 92%

Τρίκαλα Κορινθίας: 91%

«Στην Ναύπακτο 65 τμ τόσα χρήματα και στην Καλαμπάκα 160 τμ τόσα χρήματα» αναφέρει ο πρόεδρος του δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

«Μουδιασμένη» είναι η κίνηση στα οργανωμένα ταξίδια που βρίσκονται σε επίπεδο που αγγίζει μόλις το 20% του 2019.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ