Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Άνω του 80% οι προκρατήσεις σε Αράχωβα, Ζαγοροχώρια και άλλους προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Άνω του 80% οι προκρατήσεις σε Αράχωβα, Ζαγοροχώρια και άλλους προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Άνω του 80% οι προκρατήσεις σε Αράχωβα, Ζαγοροχώρια και άλλους προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Συντακτική ομάδα ert.gr

Δύο ημέρες πριν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οι προ-κρατήσεις που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα για το διάστημα 25η Μαρτίου – 27η Μαρτίου είναι άνω του 80% στους δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς της χώρας μας.

Γενικότερα σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η κινητικότητα στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και οποιοδήποτε τριήμερο όπως το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας κατέγραψαν κρατήσεις ακόμη και 100%.

του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλή Μπάκα

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Αράχωβας σήμερα η διαθεσιμότητα είναι μόλις 15 ακίνητα και στην ευρύτερη περιοχή αγγίζουν τα 33 με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 86%. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις, οικογένεια με 2 παιδία, κυμαίνεται από 338€ έως 540€, ενώ για ολόκληρο chalet με 4 Υ/Δ, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 750€.

Παράλληλα, τα Τρίκαλα Κορινθίας, μια περιοχή που πρωταγωνίστησε τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά),αλλά και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, καταγράφει διαθεσιμότητα μόλις 5 ακινήτων. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις 25η Μαρτίου και αναχώρηση 27η Μαρτίου, κυμαίνεται από 540€ έως 800€. Η ανώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία με 3 Υ/Δ όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα, ενώ η τιμή των 540€, αφορά κατοικία 70τμ με 2 Υ/Δ.

Στο Μέτσοβο η διαθεσιμότητα καταγράφεται περιορισμένη με μόλις 2 διαθέσιμες κατοικίες, με το κόστος να κυμαίνεται από 340€ έως 630€.

Τα Καλάβρυτα που είχαν την τιμητική τους τις ημέρες των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς, αλλά και του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, η διαθεσιμότητα στο κέντρο για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου περιορισμένη. Μη ξεχνάμε ότι ανήμερα της Πρωτοχρονιάς το Χιονοδρομικό προσέλκυσε περισσότερους από 7.000 επισκέπτες με τις πληρότητες να αγγίζουν ακόμη και το 100%, ενώ από τα μέσα του Ιανουαρίου η κινητικότητα για το 3ημερο της Καθαράς Δευτέρας κατατάσσαν τα Καλάβρυτα σε «must» επιλογή τόσο για του Αθηναίους λόγο του καλού οδικού δικτύου, όσο και για τους Αχαιούς που θα θελήσουν να βρεθούν στα ορεινά του Νομού απολαμβάνοντας πιθανόν ανάλογα τον καιρό χειμερινά σπορ.

Οι διαθέσιμες κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για τη χρονική περίοδο 25/3 έως και 27/3 είναι μόλις 5 στο κέντρο.Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 500€ έως 534€. Η ανώτερη τιμές αφορούν κυρίως κατοικίες 60τμ με 2Υ/Δ.

Οι Αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 100% και η μόνη διαθεσιμότητα να καταγράφεται σε γειτονικά χωριά όπως ο Καρδαράς όπου το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 500€ για κατοικία 65τμ με 2 Υ/Δ.

Η διαθεσιμότητα στην Δημητσάνα είναι μηδενική, ενώ στη Βυτίνα σήμερα διατίθενται μόλις 2 ακίνητα προς μίσθωση. Με το σχετικό κόστος να διαμορφώνεται από 144€ έως 470€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 90 τμ με 2 Υ/Δ.

Το Καρπενήσι το προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Η διαθεσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή είναι σχεδόν μηδενική με τα μόνα διαθέσιμα ακίνητα να καταγράφονται στο χωρίο Κορυσχάδες όπου το κόστος κυμαίνεται από 412€ για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικία με 2 Υ/Δ.

Στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, Πορταριά και Μακρινίτσα, η διαθεσιμότητα κατοικιών τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μόλις 6 κατοικίες. Στη Μακρυνίτσα, το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 354€ έως 658€, η ανώτερη τιμή αφορά ολόκληρο αρχοντικό με 3 Υ/Δ. Ενώ στη Πορταρία το κόστος για δυο διανυκτερεύσεις να διαμορφώνεται από 380€ έως 507€.

Τα Ζαγοροχώρια, τη δεδομένη χρονική διαθέτουν 8 κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή. Οι τιμές διαμορφώνονται από 280€ έως 790€ για 2 διανυκτερεύσεις. Συγκεκριμένα, στο χωριό Βίτσα το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις σε κατοικία με 2 Υ/Δ, στο Μονοδένδρι κατοικία 100τμ μισθώνεται για 2 βράδια προς 790€, ενώ στην Ελάτη κατοικία 100τμ με 2Υ/Δ αγγίζει τα 400€.

Η Καλαμπάκα και τα Ιωάννινα, προορισμοί που επιλέγουν κυρίως οι Θεσσαλονικείς, καταγράφουν σχετικά μικρή διαθεσιμότητα. Σήμερα στη Καλαμπάκα διατίθενται μόλις 12 κατοικίες με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 91%. Το κόστος για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 220€ έως 360€. Η κατώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία 56τμ με 2Υ/Δ σε απόσταση 700μέτρων από το κέντρο, ενώ η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 163τμ με 4Υ/Δ σε απόσταση 800μέτρων από το κέντρο. Τα ακίνητα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο είναι κυρίως 50τμ-60τμ και το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 300€.

Στα Ιωάννινα η διαθεσιμότητα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μόλις 13κατοικίες, με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 90%. Το κόστος μίσθωσης για 2 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 280€ έως 600€. Η ανώτερη τιμή αφορά αυτοτελή κατοικία 180τμ με 4Υ/Δ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έντονη κινητικότητα αναμένουμε να καταγραφεί και σε παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας με πρωταγωνιστικό ρόλο τη Πελοπόννησο, περιοχές όπως το Ναύπλιο, τη Καλαμάτα, το Γύθειο, τη Ναύπακτο καθώς και οι Κορινθιακοί προορισμοί Λουτράκι και Κόρινθος.

Παράλληλα, όσο θα πλησιάζουμε στο τριήμερο η κινητικότητα θα κορυφωθεί και οι κρατήσεις θα αγγίξουν ακόμη και το 100% στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών της εποχής.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών, να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προ-κρατήσεων .

link: https://www.ertnews.gr/eidiseis/mono-sto-ertgr/triimero-25is-martioy-pano-toy-80-oi-prokratiseis-stoys-dimofileis-cheimerinoys-proorismoys-gia-akinita-vrachychronias-misthosis/?fbclid=IwAR2PYpcjhYEOnXM6nzOdBHLO-DV0Zq8aPsUTtmJrOxQuyX8LJGS0eqp2iak

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ