9 τρόποι για να ενταχθείς όσο πιο γρήγορα στη νέα σου γειτονιά.

9 τρόποι για να ενταχθείς όσο πιο γρήγορα στη νέα σου γειτονιά.

9 τρόποι για να ενταχθείς όσο πιο γρήγορα στη νέα σου γειτονιά.

Το να μετακομίζεις δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς μιας και ξέρεις πως ακολουθεί μια περίοδο προσαρμογής που άλλοτε μπορεί να κρατήσει πολύ και άλλοτε λίγο. Ειδικότερα εάν μετακομίζεις αρκετά μακριά από την γειτονιά σου οπού όλα τα είχε οργανώσει και είχες κάνει όλες τις πιθανές διαδρομές για οποιονδήποτε προορισμό σου. Τώρα όμως καλείσαι να τα ψάξεις όλα από την αρχή! Επειδή, λοιπόν, ο χρόνος δεν είναι άπλετος σου έχω μερικά πράγματα που πρέπει να κάνεις ώστε να προσαρμοστείς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Βόλταρε!

Τι πιο ωραίο από μια κυριακάτικη βόλτα στη πόλη; αυτό λοιπόν χρειάζεσαι ως πρώτο βήμα! Μια μεγάλη και απολαυστική βόλτα με τον εαυτό σου ή κάποιο αγαπημένο πρόσωπο στη νέα σου γειτονιά. Να δεις και να μάθεις όλα όσα μπορεί να χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου ανάγκες.

Ρώτα!

Έτσι όπως ετοιμάζεσαι να φύγεις από το σπίτι βλέπεις τον γείτονά σου με έναν καφέ στο χέρι, γιατί να μην ρωτήσεις από πού τον πήρε; Έτσι και γνωρίζεις άτομα από τη νέα σου γειτονιά αλλά και εξερευνείς τις καφετέριες που υπάρχουν τριγύρω μέχρι να καταλήξεις στην αγαπημένη σου. Δεν είναι κακό να ρωτάς!

Μην αγνοείς τα posters

Μην αγνοείς τις αφίσες που βλέπεις στο δρόμο; Για να υπάρχουν θέλουν κάτι να σου πουν και εσύ έχεις ανάγκη από κάποιο να σου πει για τις διάφορες υπηρεσίες και προϊόντα που υπάρχουν στη περιοχή. Μπορεί να υπάρχει, για παράδειγμα, θερινός κινηματογράφος που όλο λες πως θα πας και όλο δεν το κάνεις.

Μην ψωνίζεις μόνο από ένα μαγαζί

Δεν χρειάζεται πάντα να ψωνίζεις από το πιο κοντινό super-market που έτυχε να δεις όταν πέρναγες μια μέρα. Αφιέρωσε λίγο χρόνο στα ψώνια σου, αγοράζοντας λαχανικά και φρούτα από το μανάβικο, βιολογικά προϊόντα από τα αντίστοιχα μαγαζιά ώστε να μπορείς να επιλέγεις αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές σου ανάγκες.

Δοκίμασε νέες γεύσεις

Γενικά μια μετακόμιση σημαίνει μια νέα αρχή σε πολλά πράγματα. Πέρα από γειτονιά γιατί να μην αλλάξεις και ορισμένες συνήθειες; Βάλε λοιπόν στόχο κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα να δοκιμάσεις νέες κουζίνες από διαφορετικά μαγαζιά της περιοχής σου.

Βρες τις υπηρεσίες πρώτης ανάγκης.

Ποτέ δεν αφήνεις τόσο σημαντικά πράγματα για τελευταία στιγμή. Όσο και αν δεν θες ποτέ να χρησιμοποιείς τις συγκεκριμένες υπηρεσίες καλώς ή κακώς θα έρθει η στιγμή που θα το κάνεις οπότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

Δες τις κριτικές.

Ψάξε τα διάφορα καταστήματα που θες να πας, στο διαδίκτυο και δες τις κριτικές που έχουν από τους χρήστες. Αυτό θα σου δώσει μια γενική εικόνα για το τι εστί το κάθε μαγαζί.

Ακολούθα τον κόσμο

Όταν είσαι σε ένα ξένο μέρος αυτό που κάνεις συνειδητά ή ασυνείδητα είναι να πηγαίνεις εκεί που πηγαίνουν όλοι. Έτσι λοιπόν και στη νέα σου περιοχή πρέπει να κάνεις το ίδιο.

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι πως πρέπει να κινείσαι σαν τουρίστας έως ότου αισθανθείς ντόπιος!

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ