7 Συνδυασμοί με Γκρι Χρώμα: Με τι ταιριάζει το Γκρι;

7 Συνδυασμοί με Γκρι Χρώμα: Με τι ταιριάζει το Γκρι;

7 Συνδυασμοί με Γκρι Χρώμα: Με τι ταιριάζει το Γκρι;

Το γκρι χρώμα έχει γίνει το αγαπημένο trend πολλών διακοσμητών τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι βασικοί λόγοι που συνέβαλαν σε αυτό είναι η απλότητα του, η ευκολία να συνδυαστεί με άλλα χρώματα, ακόμα και η ελάχιστη προσπάθεια που χρειάζεται στο καθάρισμα. Πράγματι, τα γκρι αντικείμενα χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα εκ μέρους σου. Γκρι τοίχοι, γκρι υφάσματα και διακοσμητικά, όλα αυτά είναι δύσκολο να δείξουν σημάδια ανάγκης για καθάρισμα. Έτσι, πέρα από το ότι κατόρθωσαν να γίνουν μια από τις πιο μοντέρνες τάσεις για τη διακόσμηση, οι συνδυασμοί με γκρι χρώμα έγιναν και αγαπημένοι εκείνου/ -ης που καθαρίζει το σπίτι.

Υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί με γκρι χρώμα που μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στο χώρο σου. Το γκρι ταιριάζει με χρώματα απαλά και έντονα, ψυχρά και θερμά. Ακόμα, ταιριάζει με γήινα χρώματα, αρκεί να τα χρησιμοποιήσεις μεθοδικά. Επίσης, δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς το σε ποιους χώρους θα το χρησιμοποιήσεις. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο, την κουζίνα και το μπάνιο. Ωστόσο, δε σου συστήνουμε να δημιουργήσεις κάποιο ολοκληρωτικά γκρι δωμάτιο. Μια τέτοια επιλογή μπορεί να περιορίσει τη φωτεινότητα του χώρου και να τον κάνει να μοιάζει μουντός. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οι συνδυασμοί με γκρι χρώμα, ώστε να λύνονται αυτά τα προβλήματα. Λοιπόν, ας δούμε κάποιες ενδεικτικές επιλογές χρωματικών συνδυασμών.

7 Υπέροχοι Συνδυασμοί με Γκρι Χρώμα που θα σε ενθουσιάσουν!

#1 Γκρι & Λευκό

Ας ξεκινήσουμε με κάτι κλασικό, το οποίο μπορεί τόσο εύκολα να γίνει μοντέρνο. Το λευκό ήταν, ανέκαθεν, μια αγαπημένη επιλογή, γιατί είναι φωτεινό, συνδυάζεται εύκολα με τα περισσότερα χρώματα και συμβολίζει την καθαριότητα και την αγνότητα. Όταν συνδυάζεται με το απλό, αλλά μοντέρνο γκρι, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Συχνά συναντάμε το συνδυασμό αυτό σε υπνοδωμάτια και μπάνια, όπου η άνεση και η χαλάρωση είναι βασικές ανάγκες του χώρου.

Αν σε ενδιαφέρουν οι συνδυασμοί με γκρι χρώμα για το βάψιμο τοίχων, έχεις δύο βασικές εναλλακτικές επιλογές. Η πρώτη είναι να βάψεις γκρι τους τοίχους και λευκό το ταβάνι, για να υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία στο αποτέλεσμα. Η δεύτερη είναι να βάψεις μόνο έναν τοίχο γκρι και τους υπόλοιπους λευκούς για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα. Μάλιστα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια τεχνοτροπία για το γκρι τοίχο για να έχεις το πιο ξεχωριστό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, αν έχεις σαλόνι με τζάκι, μπορείς να βάψεις τον τοίχο που το περιβάλλει με μια καταπληκτική τεχνοτροπία για τζάκι.

#2 Γκρι & Κόκκινο

Το ανοιχτό γκρι είναι η ιδανική απόχρωση για να υποστηρίξει ένα τόσο δυναμικό χρώμα, όσο το κόκκινο. Δε διαλύει την ένταση, αλλά δημιουργεί ισορροπία, ώστε ο χώρος να μη σου δημιουργεί υπερένταση. Επίσης, πετυχημένοι συνδυασμοί με γκρι χρώμα προκύπτουν και με τη χρήση άλλων αποχρώσεων του κόκκινου. Για παράδειγμα, το γκρι ταιριάζει με το μπορντό, αλλά και το μπουργκουντί, το οποίο είναι μια απόχρωση μεταξύ κόκκινου και καφέ.

Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για σαλόνια και υπνοδωμάτια με στυλ. Αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις αυτό το συνδυασμό για το υπνοδωμάτιο σου, συστήνεται να περιορίσεις τη χρήση του κόκκινου χρώματος. Μια ιδέα είναι να βάψεις κόκκινο τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού. Έτσι, δε θα έχεις πάντα οπτική επαφή με αυτό τον τοίχο και θα μπορείς να χαλαρώνεις κάθε ώρα της ημέρας.

#3 Γκρι & Κίτρινο

Μήπως ψάχνεις έναν τρόπο για να χρησιμοποιήσεις το κίτρινο στη διακόσμηση σου; Αν ναι, τότε μόλις βρήκες τον πιο απλό. Το κίτρινο είναι ένα χρώμα χαρούμενο και φωτεινό, αλλά ταυτόχρονα προσελκύει πάρα πολλή προσοχή. Αυτό σημαίνει, πως σε έντονες αποχρώσεις μπορεί να γίνει κουραστικό για εκείνους που το παρατηρούν. Αυτός είναι και ένας λόγος, για τον οποίο δε συνηθίζεται να καλύπτουμε μεγάλες επιφάνειες με έντονο, κίτρινο χρώμα, όπως ολόκληρους τοίχους. Για τοίχους προτιμούμε κίτρινο της ώχρας, ή κίτρινο παστέλ.

Ωστόσο, το έντονο κίτρινο μπορεί να πάρει τη θέση του στη διακόσμηση σου, αν συνδυαστεί με γκρι. Θα σου προτείναμε να βάψεις τους τοίχους με γκρι χρώμα και να επιλέξεις κάποια κίτρινα στοιχεία για το χώρο. Για παράδειγμα, κάποια κίτρινα υφάσματα και μαξιλάρια θα δώσουν πιο χαρούμενη νότα στο σαλόνι, ή το υπνοδωμάτιο σου. Αν η απόχρωση του γκρι που θα επιλέξεις είναι αρκετά σκούρα, ίσως θα ήταν καλό να διατηρήσεις την οροφή λευκή. Έτσι, ο χώρος θα δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.

#4 Γκρι & Γαλάζιο

Το γαλάζιο είναι ένα χρώμα φωτεινό, χαρούμενο και έχει την τάση να μας παραπέμπει σε διακοπές σε νησί. Αν και είναι απόχρωση του μπλε, έχει καταφέρει να αναγνωρίζεται σαν ξεχωριστό χρώμα που σκεφτόμαστε, λόγω της μοναδικότητας του. Εμπνέει τη χαλάρωση, την ισορροπία του πνεύματος και καταπραΰνει το άγχος. Πέρα από αυτά, το γαλάζιο είναι ένα χρώμα- απόχρωση που ταιριάζει πολύ με το γκρι. Όπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν και συνδυασμοί με γκρι χρώμα που είναι φωτεινοί και χαρούμενοι και σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο εν λόγω συνδυασμός.

Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις το συνδυασμό αυτό, είναι να φτιάξεις ένα μωσαϊκό από πλακάκια σε γκρι και γαλάζιες αποχρώσεις για το μπάνιο σου. Πραγματικά, θα είναι ξεχωριστό και θα σου φτιάχνει τη διάθεση, όσο δε φαντάζεσαι. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το συνδυασμό για το σαλόνι σου. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ μοντέρνο και άνετο, αν βάψεις έναν τοίχο γαλάζιο και τους υπόλοιπους σε μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Η αντίθεση αυτή εγγυάται να αλλάξει τη διάθεση σου από την πρώτη στιγμή.

#5 Γκρι & Μαύρο

Πέρα από τα πιο φωτεινά χρώματα, το γκρι ταιριάζει και με τα πιο σκούρα, όπως το μαύρο. Φυσικά, το γκρι δημιουργείται από το συνδυασμό λευκού και μαύρου. Συνεπώς, δε μπορούμε παρά να αναμένουμε ότι θα ταιριάζει και με τα δύο χρώματα. Όταν οι συνδυασμοί με γκρι χρώμα γίνονται με άλλα σκούρα χρώματα, μια επιλογή που έχουμε είναι να διαλέξουμε μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Όσο για τους χώρους όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις τέτοιους συνδυασμούς, το ζήτημα είναι καθαρά προσωπικό.

Ο συνδυασμός του γκρι με το μαύρο συναντάται σε υπνοδωμάτια, μπάνια και λιγότερο συχνά σε κουζίνες και σαλόνια. Σίγουρα, ένα μαύρο και γκρι σαλόνι δύσκολα θα είναι η πρώτη μας επιλογή, όχι γιατί δεν ταιριάζουν τα χρώματα, αλλά γιατί συνηθίζεται το σαλόνι να είναι το πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού. Στο υπνοδωμάτιο, από την άλλη πλευρά, ένας μαύρος τοίχος, φτιαγμένος με κάποια τεχνοτροπία, δίνει ξεχωριστό και ανεπανάληπτο στυλ στο χώρο.

#6 Γκρι & Ροζ

Κάποιοι συνδυασμοί με γκρι χρώμα είναι τόσο ιδιαίτεροι, ώστε δύσκολα τους ξεχνάς. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι το γκρι, μαζί με το ροζ. Η αντίθεση μεταξύ τους είναι ξεκάθαρη. Το γκρι είναι χρώμα στιβαρό και συχνά σκοτεινό. Αντίθετα, το ροζ είναι το κατεξοχήν ρομαντικό και ζεστό χρώμα. Κι όμως, ο συνδυασμός μεταξύ τους μπορεί να απογειώσει ένα χώρο. Η αγαπημένη μας απόχρωση του ροζ στη διακόσμηση είναι το ροζ παστέλ, γιατί συνδυάζει φωτεινότητα, χαρά, αλλά και το ζωηρό ύφος του ροζ.

Αλλά σε ποιους χώρους ταιριάζει αυτός ο συνδυασμός; Συχνά, συναντάται σε υπνοδωμάτια και μάλιστα κοριτσίστικα, ή γυναικεία, καθώς το ροζ έχει επικρατήσει σαν γυναικείο χρώμα. Ωστόσο, θεωρούμε πως ένα υπνοδωμάτιο με τοίχους σε αποχρώσεις του γκρι και διάφορα παστέλ ροζ στοιχεία μπορεί να είναι όμορφο και χαλαρωτικό, ανεξαρτήτως φύλου. Φυσικά, το έντονο ροζ ταιριάζει επίσης με το γκρι, αλλά θεωρείται πολύ φανταχτερό για μια χαλαρωτική διακόσμηση υπνοδωματίου.

#7 Γκρι & Πράσινο

Για το τέλος, κρατήσαμε άλλον ένα χαλαρωτικό, αλλά και χαρούμενο συνδυασμό. Το πράσινο χρώμα θεωρείται ότι βοηθά στην ισορροπία του πνεύματος και την επαφή με τη φύση. Είναι πολύ αγαπημένο για κάθε χώρο του σπιτιού, γιατί βοηθά στη συγκέντρωση της σκέψης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τα θετικά συναισθήματα. Λοιπόν, τι γίνεται όταν συνδυάζεται με ένα πιο μουντό χρώμα, όπως το γκρι; Το ανοιχτό πράσινο, όπως το πράσινο της μέντας, ταιριάζει πολύ με το γκρι. Είναι κατάλληλο για ένα πανέμορφο υπνοδωμάτιο, σαλόνι και κουζίνα.

Η κουζίνα είναι ένα από τα σημεία με τα οποία δεν ασχολούμαστε τόσο, όσο με άλλους χώρους του σπιτιού, από διακοσμητικής απόψεως. Ωστόσο, μια κουζίνα με τοίχους σε πράσινο της μέντας και ντουλάπια σε αποχρώσεις του γκρι θα κλέψει τις εντυπώσεις, χωρίς αμφιβολία. Σου συστήνουμε το συνδυασμό ανεπιφύλακτα, για μια διακόσμηση που θα σε εντυπωσιάσει, χωρίς να είναι φανταχτερή, ή υπερβολική.

Αυτοί είναι οι αγαπημένοι μας συνδυασμοί με γκρι χρώμα! Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουν για την ιδανική διακόσμηση του σπιτιού σου. Για το βάψιμο των τοίχων σου, καταχώρησε την εργασία σου και πάρε προσφορές από τους έμπειρους ελαιοχρωματιστές της πλατφόρμας μας, άμεσα και υπεύθυνα!

 

 

Πηγή  :  blog.douleftaras.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ