Ανακάτεμα και διακόσμηση

Ανακάτεμα και διακόσμηση

Ανακάτεμα και διακόσμηση

Mix and Match διακόσμηση σπιτιού

H επιλογή αγαπημένων χρωμάτων, υφών και σχεδίων και ο συνδυασμός αυτών με τρόπο αυθαίρετο και διασκεδαστικό είναι το Mix and Match. Για να επιτύχουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και όχι αντιαισθητικό, πρέπει αρχικά να ξέρουμε τι μας αρέσει ακριβώς.

Για παράδειγμα, αν μας αρέσει το κόκκινο χρώμα, πρέπει να ξέρουμε και πώς να το «ανακατεύσουμε» στον χώρο ώστε να παραμείνει ζωντανό στην ατμόσφαιρα. Ακόμα και στο ανακάτεμα λοιπόν υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Το κόκκινο χρώμα κάνει έντονη την παρουσία του στον χώρο (πηγή: freshome.com)

Κατά την επιλογή των χρωμάτων σκεφτείτε αν στον χώρο που πρόκειται να διακοσμήσετε ταιριάζουν καλύτερα τα κλειστά ή ανοιχτά χρώματα. Υπάρχουν ζεστές και ψυχρές αποχρώσεις από κάθε χρώμα, έτσι ώστε να επιλέξετε ένα ή δυο κύρια χρώματα και να εξετάσετε ποιές από τις εκφάνσεις αυτών θέλετε να αποδοθούν ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χαρακτήρας στην ατμόσφαιρα.

Διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα (πηγή: Tara Seawright / freshome.com)

Ένας άλλος γενικός κανόνας είναι να ξεκινήσετε με ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και το δάπεδο και να χρησιμοποιήσετε αρκετές στρώσεις με έντονα εμπριμέ, είτε είναι σκεπάσματα ή με την χρήση επίπλων. Στη συνέχεια, για να μαλακώσει η ατμόσφαιρα συμπληρώστε με ουδέτερα χρώματα τους καναπέδες και τις καρέκλες. Τα έντονα μοτίβα θα ταιριάξουν μαγικά με τους κλιμακούμενους ουδέτερους τόνους.

Διακόσμηση με έντονα χρώματα (πηγή: freshome.com)

Όταν αναμειγνύονται και συνδυάζονται πρότυπα (μοτίβα), χρησιμοποιείστε διαφορετικές κλίμακες. Όσο η χρωματική παλέτα παραμένει στα ίδια κύρια χρώματα, έχουμε το ελεύθερο να συνδυάζουμε σχέδια μεγάλης και μικρής κλίμακας. Προσπαθήστε να επιλέγετε μονοχρωματικά σχέδια που να μην έρχονται σε αντίθεση οπτικά με τα έντονα χρώματα. Στο σαλόνι, χρησιμοποιώντας ένα ουδέτερο χρώμα στους τοίχους και συνδυάζοντας το με το σωστό ποσό χρωμάτων και σχεδίων, μπορεί να αποδώσει εκπληκτικά. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει απλώς να επιλέξετε παστέλ χρώματα στο εσωτερικό σας, αλλά και έντονα χρώματα που μπορεί να αναζωογονήσουν τον χώρο.

Με βάση το σημείο ενδιαφέροντος (πηγή: freshome.com)

Για πολλούς ιδιοκτήτες, η επιλογή ταπετσαρίας, κουρτινών, υφασμάτων και άλλων διακοσμητικών στοιχείων, προκαλεί μια σύγχυση και αποπροσανατολίζονται από τι πραγματικά επιθυμούν μέσα στο εσωτερικό του σπιτιού. Αντί αυτού, μπορούμε να επιλέξουμε ένα έργο τέχνης για τον τοίχο μας που λατρεύουμε και πάνω σε αυτό να βρούμε έμπνευση και να επιλέξουμε τα υπόλοιπα. Πρέπει πάντα να αναζητούμε μοτίβα και εικόνες που να ενσαρκώνουν το εστιακό σημείο του χώρου μας (πχ. το τζάκι), με αυτόν το τρόπο γίνεται πιο εύκολη και πιο γρήγορη η διακόσμηση.

 

Πηγή  :  spitikaidiakosmisi.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ