Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Μικρό Σπίτι Ώστε να Δείξει πιο Όμορφο

Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Μικρό Σπίτι Ώστε να Δείξει πιο Όμορφο

Ιδέες για να Διακοσμήσετε ένα Μικρό Σπίτι Ώστε να Δείξει πιο Όμορφο

Σίγουρα το να διακοσμήσετε μια γκαρσονιέρα είναι δύσκολη υπόθεση μιας και μέσα σε έναν μόνο χώρο θα πρέπει να χωρέσετε όλα όσα σε ένα κανονικό σπίτι απλώνονται σε πολλούς χώρους. Δείτε μερικές διακοσμητικές συμβουλές θα σας λύσουν τα χέρια.

Κάντε όμορφη την είσοδο. Γνωρίζετε φυσικά πως η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο χολ σας, όσο μικρό κι αν είναι αυτό, είναι ένα τραπεζάκι, μια συρταριέρα ή και ένα όμορφο ραφάκι για να ακουμπάτε σε αυτό τα μικροαντικείμενά σας, όπως είναι τα κλειδιά, η τσάντα και ό,τι άλλο βγάζετε με το που μπαίνετε στο σπίτι σας. Βάλτε ένα όμορφο τραπεζάκι στο χολ σας και διακοσμήστε το με ένα πορτατίφ και άλλα αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το γούστο σας. Επίσης, μπορείτε να βάψετε και τους τοίχους του χολ σας με ένα ιδιαίτερο χρώμα ή να βάλετε μια όμορφη ταπετσαρία που θα εντυπωσιάζει όποιον μπαίνει στο σπίτι σας.

Βάλτε έντονα χρώματα στους τοίχους ενός δωματίου για να ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σπίτι.

Δημιουργήστε αντιθέσεις Μιας και το σπίτι σας είναι αρκετά μικρό, καλό θα είναι να δημιουργήσετε αντιθέσεις έτσι ώστε όποιος μπαίνει σε αυτό να αισθάνεται ότι μπαίνει σε διαφορετικό δωμάτιο καθώς μετακινείται στο χώρο. Το ίδιο σημαντικό είναι να αισθάνεστε κι εσείς έτσι. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάψετε έντονο κίτρινο τη μια πλευρά του δωματίου και απαλό γαλάζιο την άλλη. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε και διαφορετικά prints στον κάθε χώρο για να ξεχωρίζουν. Βάλτε, για παράδειγμα, ρίγα στη μια πλευρά και πουά ή φλοράλ στην άλλη. Το χρώμα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε αντιθέσεις στο σπίτι σας.

Φτιάξτε μια όμορφη τραπεζαρία Εφόσον το σπίτι σας δεν έχει ξεχωριστό δωμάτιο για να το κάνετε τραπεζαρία, μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε μια στο σαλόνι ή την κουζίνα σας. Μελετήστε τον χώρο και δείτε που θα ταίριαζε ένα όμορφο τραπεζάκι για να τρώτε εσείς και οι φίλοι σας. Το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει καλή διάθεση. Αν υπάρχει αυτή, όλα τα άλλα γίνονται.

Ένα όμορφο μπαράκι σε κάποια γωνιά είναι μια τέλεια ιδέα αν σας αρέσει να καλείτε τους φίλους σας στο σπίτι.

Φτιάξτε ένα μπαράκι Μπορεί να μην διοργανώνετε συχνά dinner parties λόγω του περιορισμένου χώρου σας αλλά σίγουρα θα καλείτε φίλους σας στο σπίτι για ένα ποτό. Μπορείτε να το φτιάξετε σε μια γωνιά του σαλονιού σας ή να χρησιμοποιήσετε ένα μέρος της βιβλιοθήκης σας ή της ντουλάπας.

Η καθαριότητα είναι η μισή  αρχοντιά

Ο καλύτερος τρόπος για να είναι πάντα όμορφο το μικρό σπιτικό σας είναι να το έχετε καθαρό και 

περιποιημένο

Η ακαταστασία δεν βοηθάει καθόλου στα μικρά σπίτια και η αλήθεια είναι πως ένα πράγμα να μην

μαζέψετε αμέσως  ένα μικρό σπίτι δείχνει ακατάστατο.

Μια κουζίνα με ανοιχτά ντουλάπια ή με τα κατσαρολικά σας σε κοινή θέα μπορεί να σας λύσει τα χέρια και να δώσει χαρακτήρα στον μικρό σας χώρο.

Μην φοβηθείτε να εκτεθείτε Προσθέστε προσωπικότητα στο χώρο σας επιλέγοντας συσκευές σε διάφορα χρώματα ή διαλέξτε ιδιαίτερα σερβίτσια που θα εντυπωσιάσουν τους φίλους σας. Είναι πολύ όμορφο ένα μικρό σπίτι να έχει όλα του τα πράγματα σε κοινή θέα εφόσον βέβαια αυτά είναι όμορφα. Μπορείτε για παράδειγμα να επιλέξετε να μην βάλετε πορτάκια στα ντουλάπια της κουζίνας σας για να φαίνονται μονίμως τα όμορφα κουζινικά σας.

Βάλτε ράφια Αν το δωμάτιό σας είναι τόσο μικρό που μετά βίας χωράει ένα κρεβάτι, μην στεναχωριέστε καθόλου. Φτιάξτε ένα γωνιακό ραφάκι (σαν αυτό της εικόνας) και τοποθετήστε εκεί όλα όσα χρειάζεστε να έχετε δίπλα σας ή ένα όμορφο φωτιστικό.

Αντί για κομοδίνο βάλτε ένα ράφι.

Μην το παρακάνετε με τα έπιπλα Σε ένα τόσο μικρό σπίτι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να σας βολέψουν τα πολύ μεγάλα έπιπλα. Προτιμήστε να βάλετε στο σαλόνι σας έναν καναπέ που δεν πιάνει πολύ χώρο ή δύο πολυθρόνες. Μετά βάλτε μικρά σκαμπό για τους καλεσμένους σας.

Οργανώστε τον χώρο σας Μπορεί να μην έχετε χώρο για συρτάρια και πολλές ντουλάπες αλλά σίγουρα έχετε τοίχους, τους οποίους μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να οργανώσετε τέλεια τη ζωή και την καθημερινότητά σας.

Η οργάνωση είναι τα πάντα σε ένα μικρό σπίτι.

 

Πηγή : spirossoulis.com

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ