Τα 9 Πιο Κομψά χρώματα κουζίνας για το 2018!

Τα 9 Πιο Κομψά χρώματα κουζίνας για το 2018!

Τα 9 Πιο Κομψά χρώματα κουζίνας για το 2018!

Το 2018 το χρώμα επιστρέφει στην κουζίνα, σε διακριτικές αποχρώσεις με το πράσινο και το μπλε, μέσα από μίξεις με άλλα χρώματα, να αναδεικνύονται τα μεγάλα φαβορί.

Οι αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου, μετά τη θριαμβευτική πορεία του μπλε του κοβαλτίου ετοιμάζονται να κατακτήσουν τις κουζίνες σας, χωρίς να σημαίνει πως το μαύρο, το σομόν, το γκρι ή άλλα χρώματα, δεν έχουν πολύ καλές πιθανότητες να καταλήξουν στην κουζίνα σου.

Βέβαια το γεγονός ότι κύριο μέλημα αυτού του άρθρου είναι το χρώμα, δεν σημαίνει ότι δεν θα δεις πολλές καλαίσθητες προτάσεις παρουσίασης και διακόσμησης, ανά περιπτώσεις με διχρωμία στα ντουλάπια. Τα 9 πιο κομψά χρώματα κουζίνας για το 2018 σε περιμένουν για να δεις με ποιο θα ανακαινίσεις την δική σου κουζίνα!

Το πράσινο, εδώ με λίγο γκρι και μπλε, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει μαζί με το μπλε στην διαμόρφωση των χρωματικών παλετών κουζίνας το 2018. Ανάλογα την μίξη που θα επιλέξεις μπορείς να βρεις κάτι πιο κομψό, πιο ψυχρό ή πιο ζεστό, καθώς το πράσινο με μικρές αλλαγές, έχει εντελώς διαφορετική αίσθηση. Για την κουζίνα αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα, αλλά αν θέλεις ένα πιο πλούσιο χρώμα επέλεξε το Hunters Green.

Παρότι ονομάζεται πράσινο του δενδρολίβανου ή αλλιώς sage green, πρόκειται για την πιο ανοιχτή απόχρωση αυτού του χρώματος. Ουσιαστικά πρόκειται για γκρι, με λίγο λευκό και πράσινο και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στο Pinterest την συγκεκριμένη περίοδο. Κολακεύει εξαιρετικά τον χώρο και το λευκό του δίνει μεγαλύτερη κομψότητα.

Το πράσινο της μέντας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα της τρέχουσας δεκαετίας, όμως εδώ μετακινήθηκε από τις παστέλ αποχρώσεις και πήγε στις πιο γκρίζες -κυριολεκτικά- ζώνες. Στην συγκεκριμένη κουζίνα χρησιμοποιήθηκε ως ένα εναλλακτικό off white, ώστε να αναδείξει το μάρμαρο και τον νιπτήρα.

Από το σημείο που το πιο καυτό trend του 2017 ήταν τα πάνω ή τα κάτω ντουλάπια να είναι λευκά και τα άλλα ντουλάπια με χρώμα, φτάσαμε στο σημείο όπου και τα πάνω και τα κάτω έχουν χρώμα. Εδώ όχι μόνο έχουμε χρώμα στο χρώμα, αλλά δύο διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου, με πετρόλ κάτω και πράσινο-γκρι.

Ευτυχώς το μαύρο χρώμα έχει γνωρίσει μέρες δόξας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν κυκλοφορήσει δεκάδες ενδιαφέρουσες αποχρώσεις. Φυσικά το μαύρο απαιτεί καλό φυσικό ή τεχνητό φωτισμό, αλλά μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις υλικά που ακόμα και σε μαύρη απόχρωση αντανακλούν το φως. Γενικά να προτιμήσεις το γυαλιστερό φινίρισμα τουλάχιστον στον πάγκο και αν θέλεις μαύρη μπαταρία του νεροχύτη, επέλεξε ματ για έξτρα κομψότητα και στυλ.

Οι ροζ κουζίνες έχουν και αυτές τις προκλήσεις τους, αλλά σε περιπτώσεις όπως αυτή που η απόχρωση είναι πολύ κοντά στο σομόν, μπορείς πολύ εύκολα να δώσεις μοντέρνο πρόσωπο στον χώρο σου με πολύ κομψό και θηλυκό πρόσωπο.

Το σκούρο μπλε είναι ένα χρώμα που μπορεί να υποστηρίξει πολύ άνετα ελληνική κουζίνα. Οι σκούρες αποχρώσεις είναι πιο άνετες άλλωστε να τις περάσεις στον χώρο σου χωρίς να δυσκολευτείς με την υπόλοιπη διακόσμηση. Το μπλε Marine είναι σε μια πολύ κοντινή απόχρωση με το μπλε του κοβαλτίου που με περισσή άνεση διακόσμησε τα σπίτια μας το 2017.

Το γαλαζοπράσινο αναμένεται να κινηθεί λίγο πιο δραστήρια από τα σαλόνια στις κουζίνες μας. Η πιο κοντινή απόχρωση που βλέπαμε πολύ ήταν το τυρκουάζ, όμως το αξιοζήλευτο μπλε του κοβαλτίου πρόκρινε πιο σκούρες αποχρώσεις. Εδώ μιας και το «γαλαζοπράσινο» μπορεί να περιγράφει πολλά χρώματα, βλέπετε μια ζαφειρένια απόχρωση που προσδίδει προσωπικότητα, χαρίζοντας ενέργεια και κομψότητα στην κουζίνα.

Όπως μπορείς να δεις από την αρθρογραφία μας, οι κουζίνες είναι ο πιο συχνά ανακαινιζόμενος χώρος και τα σχετικά άρθρα παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον. Για αυτό και εμείς θα σου αφήσουμε συντροφιά μερικά από τα καλύτερα άρθρα μας!

Πηγή: decoration.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ