Μάθετε πως να συνδυάζετε τα χρώματα όπως ένας επαγγελματίας

Μάθετε πως να συνδυάζετε τα χρώματα όπως ένας επαγγελματίας

Μάθετε πως να συνδυάζετε τα χρώματα όπως ένας επαγγελματίας

Οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι η ικανότητα να συνδυάζεις με επιτυχία τα χρώματα για να δημιουργήσουν αρμονικά σχέδια είναι κάτι σαν χάρισμα. Αλλά ακόμα κι αν το φυσικό ταλέντο είναι σημαντικό, δεν είναι το μόνο που χρειάζεστε για να γίνετε ένας μεγάλος σχεδιαστής, ακόμη και αν είναι μόνο για την διακόσμηση του σπιτιού σας. Ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι κάτι που μπορείτε να μάθετε και γιαυτό έχουμε ετοιμάσει κάποιες συμβουλές για να μπορείτε να δοκιμάσετε.

Καθορισμός του συνδυασμού των χρωμάτων.

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργούν τα χρώματα και τι αντιπροσωπεύουν. Στη συνέχεια, θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη σας τις προσωπικές προτιμήσεις του ατόμου που πρόκειται να χρησιμοποιεί το χώρο που σχεδιάζετε. Αν σχεδιάζετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας, σκεφτείτε τα χρώματα που σας αρέσουν περισσότερο. Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ένα συνδυασμό χρωμάτων και θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτά.

Σκεφτείτε το ύφος και την ατμόσφαιρα.

Όπως θα έχετε ίσως παρατηρήσει, μερικά χρώματα λειτουργούν καλύτερα με ορισμένα στυλ από ό, τι άλλα. Για παράδειγμα, ένα ζεστό εξοχικό εσωτερικό στιλ  ζητά χρώματα όπως το μπεζ, βαθύ κόκκινο, ίσως κάποιο κίτρινο  ή κάποια ουδέτερα χρώματα. Η διακόσμηση σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είναι απλή και μονοχρωματική, με λίγες αντιθέσεις. Σε ένα σύγχρονο ή μοντέρνο χώρο, έντονα και ζωντανά χρώματα συμπληρώνουν τέλεια αυτό το στυλ.

Θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε την ατμόσφαιρα που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική και κατευναστική διακόσμηση,  με τη χρήση νέον χρωμάτων ή πολλών τολμηρών αποχρώσεων. Θα πρέπει να εξετάσει τη χρήση κάτι πιο ουδέτερο, κάτι ευχάριστο στο μάτι, όπως το παστέλ, το μπεζ ή ακόμη και κάτι τόσο απλό όσο το λευκό. Για μια πιο δυναμική διακόσμηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έντονες αντιθέσεις και απροσδόκητους συνδυασμούς των χρωμάτων. Μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε και με τα σχήματα.

Ενεργοί εναντίον παθητικών χώρων.

Ο τύπος του χώρου που σχεδιάζετε για διακόσμηση είναι επίσης σημαντικός. Κάποια από τα δωμάτια μπορούν να θεωρηθούν ενεργά και περιλαμβάνουν τομείς όπως το σαλόνι, την κουζίνα, την τραπεζαρία, περιοχές δηλαδή όπου υπάρχει συνήθως πολλή ενέργεια. Κάποια από τα δωμάτια είναι παθητικά και περιλαμβάνουν τα υπνοδωμάτια και τα μπάνια. Αυτά είναι τα δωμάτια όπου η ατμόσφαιρα πρέπει να κατευναστική και ηρεμιστική, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τα σωστά χρώματα. Μερικοί άνθρωποι επίσης θεωρούν ότι η κουζίνα είναι το δωμάτιο της φωτιάς και το μπάνιο είναι το δωμάτιο του νερού, έτσι ώστε να συστήσουν στο βάψιμο το κόκκινο για την κουζίνα και το μπλε για το μπάνιο. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται και από τις προσωπικές προτιμήσεις σας.

Ισορροπία

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η διακόσμηση σας και όλα τα χρώματα είναι όμορφα ισορροπημένα. Γι ‘αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αρχή που συνήθως αναφέρονται ως κανόνας 60-30-10. Βασικά θα πρέπει να ταιριάξετε αυτούς τους αριθμούς με τα χρώματα και τα ποσοστά. Για παράδειγμα, το 60 τοις εκατό από ένα δωμάτιο θα πρέπει να διαθέτουν ένα χρώμα ή συνδυασμό χρωμάτων. Αυτό περιλαμβάνει συνήθως τους τοίχους. Στη συνέχεια, η περιοχή 30 επί τοις εκατό είναι συνήθως τα έπιπλα και θα πρέπει να διαθέτουν ένα διαφορετικό χρώμα. Το υπόλοιπο 10 τοις εκατό αντιπροσωπεύονται από τα αξεσουάρ και τα στοιχεία decor, όπως έργα τέχνης, τα φυτά, τα φωτιστικά, κλπ

 

 

Πηγή  :  texnotropiakaidiakosmisi.com

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ