19+1 εκδρομές για το Πάσχα: Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει

19+1 εκδρομές για το Πάσχα: Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει

19+1 εκδρομές για το Πάσχα: Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει

Το κόστος μετακίνησης κάνει πιο δημοφιλείς τους κοντικούς προορισμούς

Αυξημένες προ-κρατήσεις καταγράφονται για τις διακοπές του Πάσχα. Πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να φύγουν εκδρομή τη Μ. Παρασκευή με ημερομηνία επιστροφής τη Δευτέρα του Πάσχα. Έντονη είναι η κινητικότητα στους δημοφιλείς νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς για ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και τη διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών.

Φέτος εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο. Δεν είναι λίγοι που θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2- 2,5 ωρών με στόχο το γέμισμα του ρεζερβουάρ να εξασφαλίζει και την επιστροφή στη κύρια κατοικία», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

ο Θεμιστοκλής Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Οι top προορισμοί για τις διακοπές σας το φετινό Πάσχα

Όπως πρόσθεσε, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται έντονη κινητικότητα και υψηλότερα ποσοστά προ-κρατήσεων στους ηπειρωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα. 

«Όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε θα μπορέσουν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δυναμική των εγγεγραμμένων ακινήτων στα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής όπως στο Δήμο Λαυρεωτικής, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σύμφωνα με την AirDNA είναι 814 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 140€ και αγγίζει ακόμη και τα 477€, ανάλογα με το είδος της κατοικίας», συμπλήρωσε.

Κέρκυρα: Η «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων

Έντονη κινητικότητα αναμένεται να καταγραφεί στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα αποτελούν ιεροτελεστία. 

«Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η Φιλαρμονική του Δήμου συντροφεύει συνεχώς την πόλη, ενώ το Μεγάλο Σάββατο, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά πασχαλινά έθιμα λαμβάνει χώρα, η ρίψη των Μπότηδων από τα μπαλκόνια παλαιών αρχοντικών του κέντρου, συνοδεία εκκωφαντικών κανονιοβολισμών», είπε.

Πάσχα στην Κέρκυρα

Πάσχα στην Κέρκυρα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Ύδρα- Σπέτσες: Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού, Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. 

«Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών είναι 33 στην Ύδρα και 35 στις Σπέτσες. Η συνολική δυναμικότητα των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 158 στις Σπέτσες και 164 στην Ύδρα. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες κυμαίνεται από 640€ έως 1.200€ και στην Ύδρα από 458€ έως 870€.

ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Πομπή του Επιτάφιου μέσα στο νερό στην Ύδρα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Τήνος: Το εντυπωσιακό έθιμο τη Μεγάλη Παρασκευή

Την Τήνο επιλέγουν τόσο Ορθόδοξοι όσο και Έλληνες Καθολικοί της πρωτεύουσας για τις Άγιες μέρες. Το πιο εντυπωσιακό έθιμο είναι όταν συναντιούνται στην Εξέδρα της Χώρας οι επιτάφιοι και ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς και φλεγόμενο σταυρό.

«Η δυναμική ακινήτων του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 585 σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA. Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4 – 25/4 αγγίζει το 85% με τη διαθεσιμότητα να είναι 93 ακίνητα.
Το κόστος διανυκτέρευσης ποικίλει ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη χιλιομετρική απόσταση από τη Χώρα. Στο χωριό Τριαντάρος, κατοικία 150τμ με 2 Υ/Δ διατίθεται για 3 διανυκτερεύσεις προς 290€, ενώ στη Χώρα κατοικία 125τμ με 3 Υ/Δ διατίθεται προς 660€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Σύρος (Ερμούπολη):  Αναδεικνύει το πιο ενωτικό Πάσχα στην Ελλάδα

Η Σύρος αναδεικνύει το πιο ενωτικό Πάσχα στην Ελλάδα, καθώς Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία σμίγουν ευλαβικά στο δημαρχείο του νησιού το Μ. Σάββατο. Τα βεγγαλικά κατά τη διάρκεια της Ανάστασης δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ενώ το ομοίωμα του Ιούδα παραδίδεται στην πυρά την Κυριακή του Πάσχα. 

«Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο του Πάσχα σε ακίνητα είναι 83 κατοικίες, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 80%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 196€ έως 576€. Η κατώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία 60τμ με 2 Υ/Δ με χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο 4,9χιλ και η ανώτερη τιμή σε κατοικία 110τμ με 2 Υ/Δ, σε απόσταση μόλις 600μέτρων από το κέντρο της Ερμούπολης», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Σύρος

 Το ποσοστό προ-κρατήσεων κυμαίνεται στο 80% στη Σύρο για το Πάσχα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Χίος: Το έθιμο του ρουκετοπόλεμου

Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που επιθυμούν να βιώσουν το ασύγκριτο έθιμο του ρουκετοπόλεμου που αναβιώνει κάθε χρόνο από την εποχή της Τουρκοκρατίας και «σκίζει» τον ουρανό της Χίου, εκεί όπου τα δύο υψηλότερα καμπαναριά στο χωριό Βροντάδο συναγωνίζονται το ένα το άλλο με την πιο μαχητική διάθεση.

«Οι προ-κρατήσεις στη Χίο αγγίζουν το 70%, με τις διαθέσιμες προς μίσθωσης κατοικίες αριθμούν τις 69 για το τριήμερο του Πάσχα (22/4-25/4). Στο κέντρο της Χίου το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 350€ έως 374€.
Οικονομικότερες επιλογές διατίθενται, στο χωριό Μάρμαρο όπου για κατοικία 45τμ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι 167€ και στην Αγία Ερμιόνη για κατοικία 35τμ, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι 180€», είπε ο κ. Μπάκας.

Ρουκετοπόλεμος στη Χίο

Ο περίφημος ρουκετοπόλεμος μεταξύ ενοριών στη Χίο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Πάτμος: Το νησί της Αποκάλυψης

Η Πάτμος το νησί της Αποκάλυψης με πληρότητα 71 %, προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες. Ιδιαίτερα το έθιμο η Τελετή του Νιπτήρα, με τον Ηγούμενο να πλένει τα πόδια δώδεκα μοναχών και στην συνέχεια να κινείται προς τον τόπο της προσευχής. 

«Στην Πάτμο, το ποσοστό προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 80%. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα είναι μόλις 32. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 224€ έως 617€ για κατοικίες 50τμ-90τμ με 2 Υ/Δ. Ενώ, στο χωριό Κάμπος, διατίθεται κατοικία 110τμ με 3Υ/Δ με συνολικό κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις τα 337€», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Πάτμος η τελετή του νυπτήρα

Η Τελετή του Νιπτήρα στην Πάτμο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Σκιάθος: Το σπίτι του Παπαδιαμάντη 

Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 65%, ενώ, η διαθεσιμότητα είναι μεγάλη με 90 προς μίσθωση ακίνητα από το σύνολο των 260 ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

«Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 225€ έως 274€ για κατοικίες 56τμ-80τμ στη πόλη της Σκιάθου, ενώ αν κάποιος επιθυμεί βίλα με πισίνα, θα πρέπει να καταβάλει συνολικά από 405€ έως 533€ για κατοικία 90τμ-130τμ», είπε ο κ. Μπάκας.

Σκιάθος

Όσοι βρεθούν στην Σκιάθο μπορούν να επισκεφθούν και το σπίτι του Παπαδιαμάντη που λειτουργεί ως μουσείο (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Σκόπελος: Το κόστος της μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Σκόπελο, διατίθενται συνολικά προς μίσθωση 75 κατοικίες, εκ των οποίων οι 32 στη πόλη. Η συνολική δυναμική των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 270, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζουν το 72%. 

Το κόστος μίσθωσης στην Σκόπελο για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 280€. Αν κάποιος επιθυμεί βίλα 70τμ-90τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 450€ έως 560€. 

Άνδρος: Στο 82% το ποσοστό προ-κρατήσεων για το Πάσχα

Στην Άνδρο, το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 82%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 284€ έως 304€ για κατοικία 40τμ εντός της πόλης, ενώ για κατοικία 65τμ με πισίνα στο χωριό Μπατσί αγγίζει τα 600€. 

«Αν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί κατοικία στη πόλη της Άνδρου 120τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 740€ έως 950€. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νησί διατίθενται προς μίσθωση 81 κατοικίες από το σύνολο των 447 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», είπε ο κ. Μπάκας. 

Κύθνος: Μεγάλη η δυναμικότητα του νησιού 

Η δυναμικότητα του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 108 κατοικίες. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 79% και τα διαθέσιμα ακίνητα για το τριήμερο είναι 22. 

Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Πάσχα στην Κύθνο κυμαίνεται από 224€ έως 682€. 

Αίγινα: Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 67%

Στην Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 330 κατοικίες, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 67% και οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι 108. 

Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 149€ για studio 28τμ και αγγίζει τα 626€ αν πρόκειται για κατοικία 70τμ- 90τμ.

Καλαμάτα: Το ηρωικό έθιμο του σαϊτοπόλεμου

Το Πάσχα δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν να παρακολουθήσουν το ηρωικό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την AirDNA 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. 

«Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 22/4 έως 25/4 σε ακίνητα με 2Υ/Δ είναι 111 ακίνητα και με 1 Υ/Δ μόλις 37 ακίνητα.
Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 79% και το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 155€ έως 353€. Η κατώτερη τιμή αφορά κατοικία 55τμ σε απόσταση 1,3 χιλ από το κέντρο της Πόλης, ενώ η ανώτερη κατοικία 100τμ σε απόσταση 1,9 χιλ από το κέντρο της Πόλης. Η μίσθωση για 3 διανυκτερεύσεις διαμερίσματος 50τμ- 60τμ εντός της πόλης κυμαίνεται από 275€ έως 318€», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα

Ο σαϊτοπόλεμος είναι έθιμο το οποίο αναβιώνει στη Μεσσηνία κάθε Πάσχα (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Λεωνίδιο- Τυρός: Πολύχρωμα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό

Αρκετοί επιλέγουν το Λεωνίδιο και το εκπληκτικό Τυρό, όπου πολύχρωμα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό. Στον Τυρό, το λιμάνι «πυρπολείται», όταν οι Τσάκωνες μπουρλοτιέρηδες καίνε το ομοίωμα του Ιούδα και βάζουν φωτιά στον Αφανό, στην ενορία της Αγίας Μαρίνας.

«Στον Δήμο Νότια Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 257, με τη μεγαλύτερη δυναμική να καταγράφεται στο Λεωνίδιο (79 ακίνητα) και στη παραλία Τυρός (42 ακίνητα).
Η κατώτερη τιμή μίσθωσης (150€) για 3 διανυκτερεύσεις αφορά κατοικία με 1Υ/Δ, που διαθέτει 1 διπλό κρεβάτι και 2 μονά, ενώ η ανώτερη τιμή (230€), αφορά διαμέρισμα με 2 Υ/Δ. Στο Λεωνίδιο καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το διάστημα 22/4 – 25/4, ενώ στη περιοχή Τυρός το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 78%», είπε ο κ. Μπάκας.

Την ώρα της Ανάστασης γίνεται το κάψιμο του Ιούδα μέσα στη θάλασσα πάνω σε πλωτή εξέδρα στον Τυρό, από τους Τσάκωνες μπουρλοτιέρηδες, με δυναμίτες και βεγγαλικά.

Την ώρα της Ανάστασης γίνεται το κάψιμο του Ιούδα μέσα στη θάλασσα πάνω σε πλωτή εξέδρα στον Τυρό, από τους Τσάκωνες μπουρλοτιέρηδες, με δυναμίτες και βεγγαλικά. (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Καλαμπάκα- Μετέωρα: Οι μονές που κρέμονται από τα βράχια

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλοί είναι οι ορθόδοξοι κυρίως από τις Βαλκανικές χώρες, αλλά και οι Έλληνες οι οποίοι επιλέγουν διαχρονικά τα Μετέωρα με τις μονές που κρέμονται από τα βράχια και τις κατανυκτικές ολονυχτίες υπό το φως των κεριών, ψαλμωδίες και βυζαντινής μουσικής. 

«Στην Καλαμπάκα τα εγγεγραμμένα ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 200, η διαθεσιμότητα μίσθωσης το τριήμερο του Πάσχα είναι μόλις 20, με το ποσοστό προ-κρατήσεων να αγγίζει το 90%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 335€ έως 420€ για κατοικία 2Υ/Δ κατάλληλη για οικογένεια με 2 παιδιά, ενώ, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη/διαχειριστή ακινήτου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμη και 6 άτομα», σημείωσε.

Ναύπλιο: Κατάλληλος προορισμός για όλο τον χρόνο

Το Ναύπλιο αποτελεί όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις γιορτές τον προορισμό που επιλέγει το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα, λόγω της κοντινής απόστασης, αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. 

«Το Ναύπλιο αδιαμφησβήτητα αποτελεί κορυφαίο προορισμό. Οι παλιές, βυζαντινές εκκλησίες ντύνονται στα μωβ για την ακολουθία της Μεγάλης Βδομάδας, ενώ μπορείς να τραγουδήσεις τους ύμνους, είτε με την χορωδία της Παναγίας, είτε με την φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου και να καταλήξεις στην πλατεία Συντάγματος όπου συναντιούνται 4 επιτάφιοι και μαζί με χιλιάδες κόσμο θα ακούσεις σε μια απόλυτη ηρεμία τις ψαλμωδίες», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Πάσχα στο Ναύπλιο

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή. Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. (φωτ. αρχείου eurokinissi)

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωση, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 85%.

«Στην παλιά πόλη του Ναυπλίου για το τριήμερο 22/4- 25/4 διατίθενται μόλις 28 ακίνητα, ενώ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μόλις 38. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 340€ έως 475€. Η κατώτερη τιμή αφορά κατοικία με 1 Υ/Δ σε απόσταση 300μέτρων από την είσοδο στη παλιά πόλη, ενώ η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία με 2Υ/Δ εντός της παλιά πόλης, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 5 επισκέπτες», συμπλήρωσε.

Ιωάννινα: Αγαπημένος προορισμός για αποδράσεις

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna είναι 270. Η διαθεσιμότητα στη πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 22/4 – 25/4 είναι μόλις 31 ακίνητα. Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 88%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 272€ έως 356€», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Η λίμνη στα Ιωάννινα

Tα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Ναύπακτος: Top προορισμός για Πάσχα

Ακόμη ένας μοναδικός προορισμός για τον εορτασμό του Πάσχα, είναι η μεσαιωνική Ναύπακτο. Απέχει από την Αθήνα λιγότερο από 3 ώρες και σε 20 λεπτά από την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. 

«Οι εκδρομείς κυρίως επισκέπτονται την πόλη από την Μ. Πέμπτη, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Μ. Παρασκευή! Ντόπιοι και πολλοί επισκέπτες από τους όμορους δήμους, αλλά και χιλιάδες εκδρομείς ακολουθούν τον Επιτάφιο σχηματίζοντας πομπές μέχρι το μεσαιωνικό Κάστρο του λιμανιού. Το σκηνικό με τις αναμμένες δάδες που «κοσμούν» τα τείχη του λιμανιού και τις πολεμίστρες, συναρπάζουν κατά τη διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων, ενώ ο σταυρός φλέγεται στην πύλη εισόδου του λιμανιού», ανέφερε ο κ. Μπάκας.

Ναύπακτος

Η μεσαιωνική Ναύπακτος (φωτ. eurokinissi)

Στην Ναύπακτο το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 92% με μόλις 7 διαθέσιμες κατοικίες από το σύνολο των 89 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247€ έως 353€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία δίπλα από το βενετσιάνικο κάστρο, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα. 

Μέτσοβο: Διαθέτει μικρή δυναμική ακινήτων

Το Μέτσοβο διαθέτει μικρή δυναμική ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και γι’ αυτό καταγράφει υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων.

«Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών για το τριήμερο 22/4-25/4 είναι μόλις 4 ακίνητα, ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το  81%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 450€ έως 500€ για τετραμελή οικογένεια», είπε ο κ. Μπάκας.

Μέτσοβο

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Ξυλόκαστρο: Μικρή δυναμική εγγεγραμμένων ακινήτων

Ομοίως και στο Ξυλόκαστρο, λόγω της μικρής δυναμικής εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας, τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4-25/4 αγγίζουν το 67%.

«Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για ακίνητο 1,6 χιλιόμετρα από το κέντρο και 200μέτρα από την παραλία και σε κατοικία 95τμ με 2Υ/Δ 200μέτρα από το κέντρο του Ξυλοκάστρου, κυμαίνεται από 260€ έως 365€ αντίστοιχα», ανέφερε στο star.gr ο κ. Μπάκας.

link: https://www.star.gr/eidiseis/ellada/581042/pasxa-2022-oi-top-ekdromes-gia-diakopes?fbclid=IwAR0fRQBqTJ10pE2PsngWBuB8bWKEn9OPrKYiZtbfPcbBuXZVUgR0B6l40kQ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ