Ευκαιρίες, προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά ακινήτων (έντυπη μορφή)

Ευκαιρίες, προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά ακινήτων (έντυπη μορφή)

Ευκαιρίες, προσφορές και εκπτώσεις στην αγορά ακινήτων (έντυπη μορφή)

Οι μειώσεις από τους ιδιοκτήτες αγγίζουν και το 18% προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ οι υποψήφιοι αγοραστές ζητούν καλύτερες τιμές με φόντο την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας τα επόμενα χρόνια

Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Πανελλαδικό Δικτύου Ε-Real Estates, πωλείται διαμέρισμα πρώτου ορόφου, κατασκευής 2020, έκτασης 56 τ.μ. στα Κάτω Πετράλωνα με έκπτωση 13,33% έναντι της αρχικής τιμής του (προς 145.600 ευρώ έναντι 168.000 ευρώ). Παρόμοια έκπτωση της τάξης του 13,33% προσφέρεται και για διαμέρισμα στην Καλλιθέα (Λόφος Φιλαρέτου) 90 τ.μ., 4ου ορόφου με 2 Υ/Δ, κατασκευής του 1972, το οποίο διατίθεται προς 104.000 ευρώ έναντι 120.000 ευρώ αρχικά. Ανάλογες εκπτώσεις παρατηρούνται και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής. Ενδεικτικά, μονοκατοικία στη Μύκονο 115 τ.μ. με 3 Υ/Δ πωλείται κατά 30.000 ευρώ φθηνότερα.

«Αν και η πρακτική των εκπτώσεων που δηλώνονται επίσημα αφορά κατά κόρον ακίνητα που συγκεντρώνουν χαμηλή κινητικότητα ή από ανθρώπους που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και επείγονταν να εκποιήσουν περιουσιακά τους στοιχεία, εντούτοις πλέον λειτουργούν και ως ανάχωμα στο παζάρι που θέλουν να κάνουν οι υποψήφιοι αγοραστές, θέτοντας το ελάχιστο όριο που μπορεί να υποχωρήσουν έναντι των απαιτήσεών τους» σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates. Την ίδια ώρα, πολλές «εκπτώσεις» γίνονται σιωπηρά από κατασκευαστές και ιδιοκτήτες που θέλουν να εισπράξουν ρευστότητα και να υλοποιήσουν τα επόμενα οικιστικά projects που έχουν στα σκαριά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Πηγή: 6/7/2021 ΤΑ ΝΕΑ 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ