Φοιτητικές κατοικίες: Γιατί εκτοξεύθηκαν τα ενοίκια (video)

Φοιτητικές κατοικίες: Γιατί εκτοξεύθηκαν τα ενοίκια (video)

Φοιτητικές κατοικίες: Γιατί εκτοξεύθηκαν τα ενοίκια (video)

Φοιτητική στέγη στην Αθήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ /

Ακριβές οι γκαρσονιέρες, περιζήτητα και τα δυάρια – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Mετά την ανακοίνωση των βάσεων οι φοιτητές και οι οικογένειές τους ξεκινούν την κούρσα για εύρεση φοιτητικής κατοικίας. Τα στοιχεία για το εύρος των ενοικίων ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αφού δείχνουν αυξητική τάση.

«Είναι δύσκολο να βρούμε ακίνητα. Οι τιμές είναι υψηλές, ιδιαίτερα σε ΑθήναΘεσσαλονίκηΚαλαμάταΧανιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates.

Αναφερόμενος στις υψηλές τιμές της φοιτητικής στέγης, με παραδείγματα ο κ. Μπάκας, εξήγησε ότι ένας λόγος για την σημαντική άνοδο των τιμών είναι ότι πολλά ακίνητα που είχαν ανακαινισθεί και ενοικιάζονταν μέσω AirBnB επέστρεψαν στις μακροχρόνιες μισθώσεις και οι ιδιοκτήτες τους έχουν υψηλότερες απαιτήσεις.

Φαρμακερές τιμές για γκαρσονιέρες και και δυάρια

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates είπε ότι για γκαρσονιέρες στην Αττική η τιμή ξεκινά από 260 € και μπορεί να φτάσει και τα 400 €.

Περιζήτητα επίσης είναι και τα δυάρια, τα οποία μπορούν να μοιραστούν δυο φοιτητές, με τις τιμές για ακίνητα 40 – 50 τ.μ. να κυμαίνονται μεταξύ 220 € έως και τα 550 €. Οι ανώτερες τιμές, όπως φαίνονται και στους πίνακες με τα παραδείγματα, αφορούν διαμερίσματα ανακαινισμένα και πλήρως εξοπλισμένα.

pinakas1.jpg

pinakas2.jpg

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ