Φοιτητική στέγη: Γκαρσονιέρες και δυάρια σε τιμές Airbnb (video) – Έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-RealEstates

Φοιτητική στέγη: Γκαρσονιέρες και δυάρια σε τιμές Airbnb (video) – Έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-RealEstates

Φοιτητική στέγη: Γκαρσονιέρες και δυάρια σε τιμές Airbnb (video) – Έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-RealEstates

20 Αυγούστου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:49 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:49 πμ

Μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι φοιτητές που θα αναζητήσουν τη φοιτητική στέγη τους στην πόλη των σπουδών τους, καθώς η βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών μέσω της πλατφόρμας Airbnb, προκαλεί δυσκολίες στη μακροχρόνια μίσθωση.

Δραματική αύξηση στα ενοίκια – Θα δυσκολευτούν οι φοιτητές να βρουν φοιτητική στέγη 

Σύμφωνα με τον Θέμη Μπάκα, Πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open, το μεγαλύτερο πρόβλημα εύρεσης κατοικίας εντοπίζεται τόσο στο κέντρο -κυρίως- της Αθήνας, αλλά και σε περιοχές και πόλεις με έντονο το τουριστικό ενδιαφέρον (Καλαμάτα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Θεσσαλονίκη).

Ενδεικτικά, στου Ζωγράφου φέτος οι τιμές για μία γκαρσονιέρα κυμαίνονται από 250 έως 340 ευρώ, ενώ για ένα δυάρι από 350 έως 450 ευρώ. Τιμές που ανταποκρίνονται σε διαμερίσματα από 1ο όροφο και πάνω και κατοικήσιμα.

Οι τιμές είναι σαφώς αυξημένες, αν αναλογιστούμε ότι το 2016 στου Ζωγράφου μια γκαρσονιέρα νοικιαζόταν 160-200 ευρώ και ένα δυάρι 250-280 ευρώ. 

Στο Κουκάκι που είναι από τις πιο δημοφιλείς περιοχές ένα δυάρι νοικιάζεται 450-750 ευρώ, όταν πέρυσι οι τιμές κυμαίνονταν από 420-500 ευρώ. 

Ενώ στο Παγκράτι, μία γκαρσονιέρα ξεκινάει από τα 280 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 350 ευρώ, όταν το 2017 μπορούσε να βρει κανείς γκαρσονιέρα με 220 ευρώ. Οι τιμές για τα δυάρια είναι από 320 έως 350 ευρώ. 

Ο κ. Μπάκας τόνισε, μάλιστα, ότι στην Καλλιθέα, επίσης δημοφιλής περιοχή για φοιτητική στέγη, καθώς βρίσκονται πολλές σχολές κοντά δεν υπάρχει τίποτα διαθέσιμο, αφού πέρυσι νοικιάστηκαν όλα τα ακίνητα, μέχρι και σε ημιορόφους και ισόγεια.

Οι προαναφερθείσες τιμές είναι… απλησίαστες για όσους φεύγουν από την πόλη τους για να σπουδάσουν και για αυτό πρέπει οι φοιτητές να αρχίσουν να σκέφτονται και περιοχές του κέντρου όπως η Κυψέλη και τα Πατήσια, όπου τα ενοίκια δεν είναι τόσο αυξημένα, ενώ ως λύση προτείνεται ακόμα και η συγκατοίκηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο 

Πηγή :

https://neaselida.gr/ellada/foititiki-stegi-gkarsonieres-kai-dyaria-se-times-airbnb-video/?fbclid=IwAR3iY0u-mXJLpxhOcFCYhscvbQWXahk3gc-IJdWjxp6ICOBqQ4O9QxaCNmk

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ