Η πανδημία έφερε νέες μορφές τουρισμού στη χώρα μας (video)

Η πανδημία έφερε νέες μορφές τουρισμού στη χώρα μας (video)

Η πανδημία έφερε νέες μορφές τουρισμού στη χώρα μας (video)

23.05.2021 | 20:19

Τόσο για οικονομικούς όσο και για λόγους ασφάλειας απο την πανδημία αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδεύουν οδικώς.

Η νέα αυτή τάση που ξεκίνησε πέρυσι παρατηρείται και φέτος με αρκετούς Έλληνες αλλά και ξένους να προτιμούν την άσφαλτο, αντί για τη θάλασσα ή τον αέρα.

Η Χαλκιδική έχει και φέτος τη μερίδα του λέοντος καθώς η προκρατήσεις φτάνουν στο 92% των διαθέσιμων καταλυμάτων.

Πρωταγωνιστικό ρόλο και το φετινό καλοκαίρι έχουν επίσης οι παραθαλάσσιες περιοχές της Μεσσηνίας, με την πληρότητα από τις προκρατήσεις να αγγίζει ακόμη και το 80%.

Η Λευκάδα που προσεγγίζεται οδικώς, καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 76%, αλλά και κομμάτια της Ηπείρου όπως τα Σύβοτα και η Πάργα, καταγράφουν προ-κρατήσεις ακόμη και 74% για 5νθημερες διακοπές το μήνα Ιούνιο σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες.

O οδικός τουρισμός προσφέρει επιλογές έως 500€ το κόστος διαμονής 5 διανυκτερεύσεων τον μήνα Ιούνιο για δύο ενήλικες και δύο παιδία έως 12 ετών σε ολόκληρα διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες με δωρεάν πολιτική ακύρωσης μπροστά σε παραλία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η κινητικότητα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ αναμένεται να ενισχύσει τις τουριστικές επιχειρήσεις.

link:https://www.megatv.com/2021/05/23/i-pandimia-efere-nees-morfes-tourismou-sti-xora-mas/?fbclid=IwAR0Vp34fAjT9P4YT5zhwykksSdfYw_Ai4nQ2EjogAB58hk8ZB6P4AT3Tp5w

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ