Κορονοϊός: Χτύπησαν κόκκινο οι οι ακυρώσεις κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Κορονοϊός: Χτύπησαν κόκκινο οι οι ακυρώσεις κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Κορονοϊός: Χτύπησαν κόκκινο οι οι ακυρώσεις κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Ο κορονοϊός έχει επηρεάσει κάθε εμπορική και οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας κι όπως είναι φυσικό υπάρχουν επιπτώσεις και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb.

Best Airbnb Ski Rentals Across North America - Condé Nast Traveler

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 | ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tου Γιώργου Δημοσθένους

Όπως μας λέει ο κύριος Θέμης Μπάκας πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates μετά την ακύρωση των παρελάσεων και των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε πόλεις της περιφέρειας οι ακυρώσεις κρατήσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης χτύπησαν κόκκινο.

Δεν ήταν λίγοι οι εγχώριοι και αλλοδαποί επισκέπτες που είχαν πραγματοποιήσει κρατήσεις σε καταλύματα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τόσο στις πόλεις που θα διεξάγονταν καρναβαλικές εκδηλώσεις  , όσο και για εκμεταλλευτούν το τριήμερο εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας .

Μετά τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, πολλοί επισκέπτες, ακύρωσαν την επίσκεψή τους κυρίως στις πόλεις που θα διεξάγονταν καρναβαλικές εκδηλώσεις ,ενώ αρκετοί, από  το αίσθημα του φόβου αποφάσισαν να ακυρώσουν την τριήμερη εξόρμηση σε προορισμούς της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον κύριο Μπάκα το μεγαλύτερο ποσοστό ακυρώσεων καταγράφηκε στις πόλεις που θα διεξάγονταν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις , αλλά και στην Αθήνα, όπου πολλοί αλλοδαποί , κυρίως από την Ασία και την Ιταλία, μετά την γνωστοποίηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αποφάσισαν να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης , όπως  η Airbnb , αναγκάστηκαν να εκπονήσουν έκτακτη πολιτική ακύρωσης κρατήσεων , όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες που επηρεάζονται από την επιδημία, μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στη σελίδα με την Πολιτική ειδικών περιστάσεων για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα , η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb αναφέρει :

Η πολιτική ειδικών περιστάσεων καλύπτει τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες μας που έχουν κάνει κρατήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και επηρεάζονται από την επιδημία του κορονοϊού (COVID-19). Παρακολουθούμε στενά τις επίσημες οδηγίες από τις τοπικές κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να υποστηρίξουμε την υγεία και την ευημερία της κοινότητάς μας σε περιοχές που επηρεάζονται σοβαρά. Καθώς η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, θα επανεκτιμούμε και θα ενημερώνουμε συνεχώς αυτήν την πολιτική.

Αν το ταξίδι σας καλύπτεται από την πολιτική, θα έχετε την επιλογή να ακυρώσετε την κράτησή σας για κατάλυμα ή Εμπειρία στην Airbnb χωρίς χρέωση. Αν ταξιδεύετε ή φιλοξενείτε επισκέπτες σε περιοχή που έχει επηρεαστεί σοβαρά και μπορούμε να αναγνωρίσουμε την τοποθεσία και τα στοιχεία της κράτησής σας όπως περιγράφεται παρακάτω, ενδέχεται να ειδοποιηθείτε ότι η κράτησή σας πληροί αυτόματα τις προϋποθέσεις στη σελίδα με τα στοιχεία της κράτησης. Αν η κράτησή σας πληροί τις προϋποθέσεις βάσει αυτής της πολιτικής αλλά δεν έχετε λάβει ειδοποίηση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Σε ότι αφορά κρατήσεις με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα σε προορισμούς εκτός της ηπειρωτικής Κίνας , αναφέρει :

Η πολιτική ειδικών περιστάσεων ισχύει για κρατήσεις που έχουν γίνει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2020, με ημερομηνία άφιξης έως και 1 Απριλίου 2020. Η πολιτική αυτή ισχύει για επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα με κρατήσεις εκτός της ηπειρωτικής Κίνας ή για οικοδεσπότες εκτός ηπειρωτικής Κίνας με επισκέπτες που ταξιδεύουν από την ηπειρωτική Κίνα.

Δεν ήταν επίσης λίγοι αυτοί , που λόγω των ακυρώσεων, άδραξαν την ευκαιρία τελευταία στιγμή να κλείσουν τη διαμονή τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πολύ οικονομικότερες τιμές σε προορισμούς που τις προηγούμενες ημέρες η πληρότητα ήταν στο 100 %.

Επειδή οι συνέπειες, αφορούν όχι μόνο τους επισκέπτες των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης , αλλά και του ιδιοκτήτες που έχουν εγγράψει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες όπως η Airbnb, συνιστούμε ψυχραιμία και όχι βιαστικές αποφάσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας σχετικά με την διάρκεια της επιδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισης μας λέει ο κύριος Θέμης Μπάκας.

Μη ξεχνάμε ότι το οικονομικό φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει συνεισφέρει στην πολλά έσοδα στην ελληνική οικονομία και την έχει στηρίξει. Ενώ, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και μείωσης των εισοδημάτων, τόσο λόγω της μείωσης της πληρότητας, όσο και της υπερπροσφοράς καταλυμάτων.

https://www.businessnews.gr/el/politiki-oikonomia/politiki-kai-oikonomia/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BA%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82.html?fbclid=IwAR1B5YGXh8YRiFUdkz0lglfSnDZJxExR79p2oJFlMYIzxpeKJYtf6ZLVMW8

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ