Low budget διακοπές: Ποιοι προορισμοί συμφέρουν και πόσο θα σας κοστίσουν (παραδείγματα)

Low budget διακοπές: Ποιοι προορισμοί συμφέρουν και πόσο θα σας κοστίσουν (παραδείγματα)

Low budget διακοπές: Ποιοι προορισμοί συμφέρουν και πόσο θα σας κοστίσουν (παραδείγματα)

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουν καταστρώσει ήδη τα σχέδια τους για το μέρος που θα επισκεφτούν. Γα τους περισσότερους εκδρομείς οι διακοπές είναι συνδεδεμένες με κάποιο νησί υπάρχουν ωστόσο αξιόλογες εναλλακτικές οι οποίες δεν περιλαμβάνουν το ταξίδι με το πλοίο και ως εκ τούτου στοιχίζουν φθηνότερα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

7 λόγοι για να κάνετε καλοκαιρινές διακοπές τον Σεπτέμβριο ...

19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 

Του Γιώργου Δημοσθένους

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουν καταστρώσει ήδη τα σχέδια τους για το μέρος που θα επισκεφτούν. Γα τους περισσότερους εκδρομείς οι διακοπές είναι συνδεδεμένες με κάποιο νησί υπάρχουν ωστόσο αξιόλογες εναλλακτικές οι οποίες δεν περιλαμβάνουν το ταξίδι με το πλοίο και ως εκ τούτου στοιχίζουν φθηνότερα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Αναφερόμαστε σε τόπους που προσεγγίζονται εύκολα και πιο οικονομικά σε αποστάσεις έως και 3,5 ωρών από την Αθήνα. Υπάρχουν γραφικοί προορισμοί που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους πολυδιαφημισμένους προορισμούς του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον κύριο Θέμη Μπάκα  Πρόεδρο του  Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates στο άμεσο μέλλον πολλές περιοχές που σήμερα χαρακτηρίζονται ως περιοχές χαμηλού κόστους (low budget), θα αποτελούν περιοχές που θα μπουν στο στόχαστρο των εκδρομέων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αρκετοί αλλοδαποί τουρίστες επιλέγουν τις παραπάνω περιοχές λόγω της φυσικής ομορφιάς και των παρθένων παραλιών.

Επιπρόσθετα  την τελευταία διετία γίνονται επενδύσεις από ντόπιους επιχειρηματίες που δημιουργούν τουριστικές υποδομές με  στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού τουριστών.

Όταν λέμε διαμονή σε χώρους χαμηλού κόστους εννοούμε διαμερίσματα , μεζονέτες αλλά και μονοκατοικίες με χωρητικότητα 4 ατόμων ( 2 ενήλικες  & 2 παιδία ) πλησίον της θάλασσας.

Οι  τάσεις κατά τον κο Μπάκα  είναι αυξητικές  για το καλοκαίρι του 2019. Οι τιμές μίσθωσης κατοικίας για 4 άτομα σε πολλές περιοχές παρουσιάζουν αυξήσεις ακόμη και της τάξεως του 35 % .

Μερικοί από τους προορισμούς χαμηλού κόστους είναι οι περιοχές

Κουρούτα (Ν.Ηλείας ):

Η Μύκονος της Πελοποννήσου με θέα το Ιόνιο και αμμώδη παραλίες 15 χιλιομέτρων που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους lifestyle προορισμούς, μια περιοχή που επιλέγουν πολλοί νέοι για τις διακοπές τους ενώ δεν είναι λίγες οι οικογένειες που επιθυμούν να βρίσκονται σε μια παραλία που μπορεί να τους προσφέρει τα πάντα.

Οι υποδομές είναι πολύ καλές με πολλές επιλογές και event που αποδεικνύουν ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, επενδύοντας στον τουρισμό της περιοχής, η απόσταση από την Αθήνα δεν ξεπερνά τις 3,5 ώρες οδικός. Η απόσταση από την αρχαία Ολυμπία δεν είναι μεγαλύτερη από 1 ώρα οδικός. Σίγουρα στο άμεσο μέλλον η Κουρούτα θα αποτελέσει ένα από τους ‘’must’’ προορισμούς της Πελοποννήσου .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν κατασκευαστεί πολυτελή σουίτες και μονοκατοικίες δίπλα στη Θάλασσα Το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο ξεκινά από τα 800 ευρώ.

Οίτυλο Μάνη: Το μυστικό χωριό

Χωρίς ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη, το Οίτυλο θα γίνει το αγαπημένο «μυστικό χωριό» όσων αρέσκονται να ανακαλύπτουν «μυστικά χωριά» και να περιπλανώνται με τις ώρες στα ήσυχα δρομάκια τους, ανάμεσα σε πετρόχτιστα σπίτια.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα χαρούν, επίσης, να μάθουν ότι από εδώ ξεκινούν καλά σηματοδοτημένα μονοπάτια, που καταλήγουν μεταξύ άλλων στο Κάστρο της Κελεφάς, που δεσπόζει στην απέναντι βουνοπλαγιά και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, αλλά και στη Μονή Ντεκούλων, του 18ου αιώνα. Στην αγκαλιά του Όρμου του Οίτυλου, υπάρχει η κινηματογραφικών διαστάσεων παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο ξεκινά από τα 724 ευρώ και φτάνει τα 1266 ευρώ.

Κυπαρισσία:

Η Κυπαρισσία είναι ένας ξεχωριστός προορισμός, με τα επιβλητικά κάστρα και χρυσές ακτές. Οι επισκέπτες της, μπορούν να πραγματοποιήσουν επίσης εξορμήσεις στις γύρω περιοχές, να θαυμάσουν μοναδικά αξιοθέατα και να επισκεφθούν σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους.

Τα τελευταία χρόνια η τουριστική υποδομή στην Κυπαρισσία έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη.

Πλησίον της Κυπαρισσίας ο επισκέπτης μπορεί να βρεθεί στην Τερψιθέα, στη Μέμη και στο Καλό Νερό. Ο νέος αυτοκινητόδρομος έχει βοηθήσει πολύ την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο ξεκινά από τα 700 ευρώ και φτάνει τα 1000 ευρώ.

Αίγιο – Ακράτα – Διακοφτό:

Όλες οι περιοχές στην Αιγιάλεια έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στον επισκέπτη. Εκτός από τις παραλίες υπάρχουν και πολλά αξιοθέατα στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Στην Ακράτα μπορεί κανείς να επισκεφτεί την πανέμορφη ορεινή Λίμνη Τσιβλού, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό αναψυχής και περιπάτου. Πρόκειται για σημαντικότατο υγροβιότοπο που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου, στις πλαγιές του Χελμού. Δημιουργήθηκε στις 24 Μαρτίου του 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη. Η λίμνη έχει επιφάνεια περίπου 83 στρέμματα και βάθος περίπου 80 μέτρα

Επίσης, στα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής συμπεριλαμβάονται και τα Ύδατα της Στυγός, που είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Κατά την μυθολογία, η Στύγα ήταν Ωκεανίδα που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα και την φυλάνε μέρα νύχτα δράκοι ακοίμητοι. Πιστευόταν ότι τα νερά της πηγής έβγαιναν από εκεί, από τα Τάρταρα και το παλάτι της Στύγας.

Στο Διακοφτό θα βρείτε το μοναδικό Οδοντωτό σιδηρόδρομο ο οποίος ξεκινάει από το Διακοφτό και φτάνει στα Καλάβρυτα μέσα από το φαράγγι του Βουραικού. Η διαδρομή θεωρείται σαν μία διαδρομή σπάνιας ομορφιάς, μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα και μέσα στις πρώτες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο είναι 630 ευρώ.

Στο Αίγιο μπορείς να  επισκεφτείς με αποκορύφωμα την εκκλησία της Παναγιάς της Τρυπητής, η οποία χτίστηκε μέσα σε βράχο. Ο Λόγγος και τα Σελιανίτικα είναι δυο χωρία κοντά στο Αίγιο με γραφικές και καθαρές παραλίες.

Το κόστος για 7 διανυκτερεύσεις για τον Αύγουστο ξεκινά από τα 840 ευρώ και φτάνει τα 1100 ευρώ.

Ποια είναι η πληρότητα στους προορισμούς χαμηλού κόστους

Σύμφωνα με τα στοχεία της έρευνας που δειμήργησε το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates η εικόνα είναι η εξής:

Ναύπακτος: Τον Ιούνιο η πληρότητα είναι 76 % ,

Ανάφη: Τον  Ιούνιο η πληρότητα είναι 76 % , ενώ τον Σεπτέμβριο είναι 92 %,

Ακράτα: Ιούλιος πληρότητα 81 %, Αύγουστος 90 %, Σεπτέμβριος 81 %, Οκτώβριος 81 % . Αύξηση των τιμών για τον Ιούλιο +25 % σε σχέση με το 2018,

Πήλιο: +20% αύξηση στην κατώτατη τιμή ενοικίασης για τον μήνα Οκτώβριο, 87 % πληρότητα για τον Σεπτέμβριο ενώ οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2018. Αύγουστος 94 % πληρότητα ενώ οι τιμές παραμένουν στα περσινά επίπεδα . Το Ιούνιο οι τιμές παρουσιάζουν μια μείωση της τάξεως του 20 %.  Αύξηση +30% στο κατώτερο κόστος διαμονής για τον μήνα Σεπτέμβριο .

Ερμιόνη: + 25 % αύξηση στο κατώτερο κόστος διαμονής για τον μήνα Οκτώβριο , 81 % πληρότητα για τον Σεπτέμβριο ενώ οι τιμές είναι αυξημένες ακόμη και + 30 % . 85 % πληρότητα για τον Αύγουστο . Μειωμένες οι τιμές ακόμη και 25 % για τον Ιούλιο.

Αίγιο:  Αύξηση των τιμών κατά 25 % για τον Ιούνιο σε σχέση με το 2018. 80 % πληρότητα για τον Ιούλιο και οι τιμές + 25 % σε σχέση με το 2018.76 % πληρότητα για τον Αύγουστο και αύξηση των τιμών + 25 %

Κουρούτα: 94 % πληρότητα για τον Αύγουστο.

Οίτυλο Μάνη: Αυξημένες οι τιμές για όλους τους καλοκαιρινούς μήνες αγγίζοντας το + 15 %.

Σούνιο: Αύγουστος 74 % πληρότητα,

Π.Φώκαια: 81 % πληρότητα τον Ιούνιο.

Κάρπαθος: 90 % πληρότητα τον Αύγουστο , 74 % πληρότητα τον Ιούλιο,

Αγκίστρι: 72 % πληρότητα για τον Αύγουστο,

Σκύρος: Πληρότητα 90 % για τον Αύγουστο,

Γύθειο: Πληρότητα 84 % για τον Αύγουστο.

Λεωνίδιο: Πληρότητα Αυγούστου 75 %

Λεωνίδιο: Πληρότητα Αυγούστου 75 %

Αστυπάλαια: Πληρότητα Αυγούστου 91 %

https://www.businessnews.gr/el/ellada/low-budget-diakopes-poioi-proorismoi-symferoyn-kai-poso-tha-sas-kostisoyn.html

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ