Μπάκας: Οι Έλληνες το Πάσχα επιλέγουν τα χωριά τους

Μπάκας: Οι Έλληνες το Πάσχα επιλέγουν τα χωριά τους

Μπάκας: Οι Έλληνες το Πάσχα επιλέγουν τα χωριά τους

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις επιλογές των εκδρομέων του Πάσχα. Οι δημοφιλής προορισμοί, οι πληρότητες, και το μπάτζετ.

Μπάκας: Οι Έλληνες το Πάσχα επιλέγουν τα χωριά τους

“Τα χωριά τους επιλέγουν οι Έλληνες για τις διακοπές του Πάσχα” δήλωσε στον News 24/7 στους 88.6 ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών.

Όπως είπε οι εκδρομείς των γιορτών επιλέγουν κυρίως την ηπειρωτική Ελλάδα καθώς μπορούν να κινηθούν οδικώς και άρα να μειώσουν τα έξοδα του ταξιδιού. Ως εκ τούτου, όπως εξήγησε πολύ καλά κινούνται οι Καλαμάτα, Λεωνίδιο, Μετέωρα, Γιάννενα και Ναύπλιο που θεωρείται κλασικός τουριστικός προορισμός των ημερών.

Σημείωσε ωστόσο ότι στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των ημερών συγκαταλέγεται η Ύδρα με πληρότητα που αγγίζει το 94%. Στο νησί, μια τετραμελής οικογένεια για το τριήμερο του Πάσχα θα κληθεί να πληρώσει 560-700 ευρώ. Κατά τον ίδιο, οι τιμές είναι αυξημένες γιατί η Ύδρα δεν έχει πολλά καταλύματα που να νοικιάζονται μέσω airbnb.

Στη Ναύπακτο, η πληρότητα είναι στο 93% με τιμές αυξημένες κατά 10-15% δηλαδή 270-400 ευρώ το τριήμερο καθώς πρόκειται για προορισμό που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα.

Ικανοποιητική είναι και η κίνηση στην Κέρκυρα, με πληρότητα 80% και τιμές 260-390 ευρώ ενώ η Σύρος έφτασε σε 70% πληρότητα.

https://www.news247.gr/koinonia/mpakas-oi-ellines-to-pascha-epilegoyn-ta-choria-toys.6716796.html?fbclid=IwAR0s0xb0QYKSLz28–upL3yqRfxngtSqLazhwq_5nEbgGbaNcB1pBDWGsAk

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ