Μπάκας στο Newsbomb.gr για κοροναϊό και Airbnb: Τι ισχύει για τις ακυρώσεις (video)

Μπάκας στο Newsbomb.gr για κοροναϊό και Airbnb: Τι ισχύει για τις ακυρώσεις (video)

Μπάκας στο Newsbomb.gr για κοροναϊό και Airbnb: Τι ισχύει για τις ακυρώσεις (video)

Κοροναϊός: Τι αναφέρει η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb – Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να ακυρώσετε την κράτηση σας. 

Δεν υπάρχει τομέας εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας που να μην έχει επηρεάσει ο κοροναϊός , το ίδιο ισχύει και για την οικονομία διαμοιρασμού ( βραχυχρόνιες μισθώσεις).

Ο Πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας μίλησε στο Newsbomb.gr για το τι ορέπει να κάνουν για τι ισχύει για όσους θέλουν να ακυρώσουν ένα δωμάτιο λόγω κοροναϊου.

Δεν ήταν λίγοι οι εγχώριοι και αλλοδαποί επισκέπτες που είχαν πραγματοποιήσει κρατήσεις σε καταλύματα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Μετά τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες των καταλυμάτων που θέλησαν να ακυρώσουν την επίσκεψή τους σε προορισμούς της Περιφέρειας.

«Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ακυρώσεων καταγράφεται στις πόλεις στην Αθήνα, όπου πολλοί αλλοδαποί, κυρίως από την Ασία και την Ιταλία, μετά την γνωστοποίηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, αποφάσισαν να αναβάλουν το ταξίδι τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκας.

«Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης , όπως η Airbnb , αναγκάστηκαν να εκπονήσουν έκτακτη πολιτική ακύρωσης , όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία λόγω της επιδημίας του κορoναϊού. Οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες που επηρεάζονται από την επιδημία, μπορούν να βρουν πληροφορίες στη σελίδα με την Πολιτική ειδικών περιστάσεων για τον κοροναϊό» τόνισε ο κ. Μπάκας.

Ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, μας ενημερώνει για το τι αναφέρει η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb

Η πολιτική ειδικών περιστάσεων καλύπτει τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες μας που έχουν κάνει κρατήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις και επηρεάζονται από την επιδημία του κοροναϊού (COVID-19). Παρακολουθούμε στενά τις επίσημες οδηγίες από τις τοπικές κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να υποστηρίξουμε την υγεία και την ευημερία της κοινότητάς μας σε περιοχές που επηρεάζονται σοβαρά. Καθώς η κατάσταση είναι σε εξέλιξη, θα επανεκτιμούμε και θα ενημερώνουμε συνεχώς αυτήν την πολιτική.

Αν το ταξίδι σας καλύπτεται από την πολιτική, θα έχετε την επιλογή να ακυρώσετε την κράτησή σας για κατάλυμα ή Εμπειρία στην Airbnb χωρίς χρέωση. Αν ταξιδεύετε ή φιλοξενείτε επισκέπτες σε περιοχή που έχει επηρεαστεί σοβαρά και μπορούμε να αναγνωρίσουμε την τοποθεσία και τα στοιχεία της κράτησής σας όπως περιγράφεται παρακάτω, ενδέχεται να ειδοποιηθείτε ότι η κράτησή σας πληροί αυτόματα τις προϋποθέσεις στη σελίδα με τα στοιχεία της κράτησης. Αν η κράτησή σας πληροί τις προϋποθέσεις βάσει αυτής της πολιτικής αλλά δεν έχετε λάβει ειδοποίηση, επικοινωνήστε μαζί μας.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί , που λόγω των ακυρώσεων, άδραξαν την ευκαιρία τελευταία στιγμή να κλείσουν τη διανομή τους μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης σε οικονομικότερες τιμές σε προορισμούς που τις προηγούμενες ημέρες η πληρότητα είχε αγγίζει το 100 %.

«Επειδή οι συνέπειες, αφορούν όχι μόνο τους επισκέπτες των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης , αλλά και του ιδιοκτήτες που έχουν εγγράψει τα ακίνητά τους σε πλατφόρμες όπως η Airbnb, συνιστούμε ψυχραιμία και όχι βιάστηκες αποφάσεις μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας σχετικά με την διάρκεια της επιδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισης » είπε.

«Μη ξεχνάμε ότι το οικονομικό φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης έχει συνεισφέρει στην πολλά έσοδα στην ελληνική οικονομία και την έχει στηρίξει. Ενώ, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και μείωσης των εισοδημάτων, τόσο λόγω της μείωσης της πληρότητας, όσο και της υπερπροσφοράς καταλυμάτων» επισήμανε ο κ. Μπάκας.

https://www.newsbomb.gr/synenteyxeis/story/1060789/mpakas-sto-newsbomb-gr-gia-koronaio-kai-airbnb-ti-isxyei-gia-tis-akyroseis

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ