Ομογένεια επενδύσεις: «Επέλαση» στα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας

Ομογένεια επενδύσεις: «Επέλαση» στα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας

Ομογένεια επενδύσεις: «Επέλαση» στα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας

Ομογένεια επενδύσεις: Περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας έχουν γίνει “στόχος” των απόδημων του ελληνισμού, με όλο και περισσότερα ακίνητα να περνούν στα χέρια τους.

Ομογένεια επενδύσεις: «Επέλαση» στα ακίνητα του κέντρου της Αθήνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 4 ‘

Ομογένεια επενδύσεις: Η απόφαση να φύγουν για την Ελλάδα έγινε με βασικό γνώμονα καλύτερες συνθήκες ζωής και ένα πιο ιδανικό βιωτικό επίπεδο. Εκατομμύρια Έλληνες αποφασίζουν να αποχωριστούν τα πάτρια εδάφη αναζητώντας ένα νέο ξεκίνημα. Η πλειοψηφία αυτών δεν ξεχνά ποτέ την πατρίδα έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλό το καλό αυτής αλλά και την επιστροφή.

Έχοντας κάνει περιουσίες στο εξωτερικό αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα τονίζοντας έτσι την οικονομία της χώρας ελπίζοντας παράλληλα πως το ρίσκο αυτό θα τους φέρει πίσω κέρδη. Όπως αναφέρεται από ρεπορτάζ του in.gr αρκετοί ομογενείς από την Γερμανία επενδύουν στην Ελλάδα αγοράζοντας ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ομογενείς επιστρέφουν επενδυτικά στην πατρίδα, στοχεύοντας στην αγορά ακινήτου με σκοπό την υπεραξία, τη διαμονή τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και για να το αξιοποιήσουν για βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση. Οι Έλληνες του εξωτερικού γνωρίζουν ότι η αναζήτηση κατοικίας για ενοικίαση στην Ελλάδα έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και οι τιμές των ενοικίων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη. Ειδικά σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας τα ενοίκια έχουν αυξηθεί ακόμη και 40%.SPITIA-AKINITA-ENFIA-KTIMATOLOGIO-EUROKINISSI-2-1200x800

«Οι ομογενείς επενδύουν στην αγορά κατοικίας με στόχο το μηνιαίο εισόδημα» μας λέει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates. «Με την αγορά μιας γκαρσονιέρας έως 50.000 ευρώ ο ομογενής μπορεί να αποκτήσει μηνιαίο εισόδημα ακόμη και 300-400 ευρώ, απόδοση καθόλου ευκαταφρόνητη σε σχέση με το επενδυμένο κεφάλαιο και τα δεδομένα στη χώρα διαμονής του» σημειώνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ομογενείς στοχεύουν και στην υπεραξία του ακινήτου τα επόμενα χρόνια, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι οι επενδύσεις στην κτηματαγορά ειδικά του κέντρου της Αθήνας στα τέλη του 2015 είναι ήδη κερδοφόρες, αφού οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί ακόμα και έως 30%. Κερδισμένοι είναι για παράδειγμα όσοι εμπιστεύτηκαν την Κυψέλη. Το 2017, η αγορά ενός διαμερίσματος άνω των 35 ετών στα πιο ακριβά σημεία της περιοχής δεν ξεπερνούσε τα 550 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ σήμερα οι τιμές πώλησης κυμαίνονται από 800 ευρώ έως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό.akinita-eyrokinissi-3-1200x800

Σε ποιες περιοχές επενδύουν

Οι ομογενείς από τη Γερμανία, όπως μας λέει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, επενδύουν κυρίως από 50.000 έως 100.000 ευρώ σε ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας (Κυψέλη, Γκύζη, Πεδίον του Αρεως, Κεραμεικός) αλλά και σε γειτονιές του Ζωγράφου και της Καλλιθέας. Επενδύοντας τις οικονομίες τους στην αγορά μια κατοικίας στην πατρίδα προσβλέπουν σε ικανοποιητικά μηνιαία εισοδήματα από την εκμίσθωσή της. Σε ακριβότερα ακίνητα επενδύουν οι ομογενείς από την Αυστραλία.

Διαθέτουν κυρίως από 120.000 έως 250.000 ευρώ και επιλέγουν περιοχές κοντά στο ιστορικού κέντρο της Αθήνας καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο ραντάρ όσων έρχονται από την Αμερική βρίσκονται και τα προάστια καθώς αναζητούν ακίνητα στο Μαρούσι και γενικότερα στις καλές περιοχές των βορείων προαστίων και στον Πειραιά. Επίσης επιλέγουν και περιοχές των νοτίων προαστίων όπως η Βάρκιζα, η Ανάβυσσος και το Σούνιο.

https://www.pagenews.gr/2020/01/27/oikonomia/omogeneia-ependyseis-epelasi-sta-akinita-tou-kentrou-tis-athinas/?fbclid=IwAR15o0LWdYn7RlA2iCY_hxNqMFbuijj10bgtLIuX-H3ZfpnXtBHL9rhwrXQ

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ