Πάσχα: Σε υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς

Πάσχα: Σε υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς

Πάσχα: Σε υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς

Το φετινό Πάσχα τείνει να είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με του 2020 και του 2021 με τις προκρατήσεις για τους δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα να καταγράφουν ικανοποιητικά επίπεδα στα ακίνητα

Πάσχα: Σε υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις στους δημοφιλείς προορισμούς

Θεμιστοκλής Ανδρέας Μπάκας

Oι Eλληνες επιλέγουν κυρίως τα χωριά τους για να γιορτάσουν τις μέρες του Πάσχα, συναντώντας συγγενείς και φίλους στο γιορτινό τραπέζι του πατρικού τους. Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που επιλέγουν τις μέρες αυτές να επισκεφτούν νησιά και μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας με θρησκευτικό χαρακτήρα είτε γιατί κάποιο τάμα που έχουν είτε για να ζήσουν τα τοπικά ήθη και έθιμα τη Μεγάλη Παρασκευή και την ημέρα της Αναστάσεως.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Πάσχα του 2020 το ζήσαμε εν μέσω lockdown και απαγόρευση της κυκλοφορίας ενώ το Πάσχα του 2021 δεν επιτρέπονταν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις με αποτέλεσμα τα παραθαλάσσια προάστια του Νομού Αττικής να αποτελέσουν το μήλον της έριδος για το τριήμερο του Πάσχα καταγράφοντας πληρότητες στο 100% σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, αποτελώντας τη μόνη λύση για «απόδραση» από την καθημερινότητα.

Το φετινό Πάσχα τείνει να είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα δυο έτη που όλη η παγκόσμια κοινότητα έζησε, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κορονοϊός «ζει» ανάμεσά μας, έχοντας αλλάξει πολλές από τις καθημερινές μας συνήθειες αλλά και τις επιλογές μας τόσο στη διαμονή όσο και στη μετακίνηση. Οι προκρατήσεις για τους δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα – τόσο νησιωτικούς όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα – καταγράφουν ικανοποιητικά επίπεδα στα ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις – κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια – ποικίλουν ανάλογα με τον προορισμό και την διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών.

Έντονη κινητικότητα αναμένουμε να καταγραφεί στην «αρχόντισσα» των Ιονίων Νήσων, την Κέρκυρα, όπου οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα αποτελούν σήμα κατατεθέν γι’ αυτές τις μέρες. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η Φιλαρμονική του Δήμου συντροφεύει συνεχώς την πόλη ενώ το Μεγάλο Σάββατο ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ελληνικά πασχαλινά έθιμα λαμβάνει χώρα. Η ρίψη των Μπότηδων από τα μπαλκόνια παλαιών αρχοντικών του κέντρου, συνοδεία εκκωφαντικών κανονιοβολισμών. Ταυτόχρονα, πολλοί ορθόδοξοι κυρίως από τις βαλκανικές χώρες κυρίως πριν την πανδημία του κορονοϊού αλλά και Έλληνες επιλέγουν διαχρονικά τα Μετέωρα με τις μονές που κρέμονται στα βράχια και τις κατανυκτικές ολονυχτίες υπό το φως των κεριών, ψαλμωδίες και βυζαντινής μουσικής.

Την Τήνο επιλέγουν τόσο Ορθόδοξοι όσο και Έλληνες Καθολικοί της πρωτεύουσας για τις άγιες μέρες με το πιο εντυπωσιακό έθιμο τη στιγμή που συναντιούνται στην Εξέδρα της Χώρας οι επιτάφιοι. Ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου μπαίνει στη θάλασσα με αναμμένους πυρσούς και φλεγόμενο σταυρό.

Τη φετινή χρονιά, εκτός από το κόστος διαμονής, ένας επιπλέον παράγοντας θα είναι και το κόστος μετακίνησης. Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο και δεν είναι λίγοι που θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών με στόχο το γέμισμα του ρεζερβουάρ να εξασφαλίζει και την επιστροφή στην κύρια κατοικία.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένουμε έντονη κινητικότητα και υψηλότερα ποσοστά προ-κρατήσεων στους ηπειρωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου όσο θα πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα. Ενώ όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η δυναμική των εγγεγραμμένων ακινήτων στα παραθαλάσσια προάστια του Νομού Αττικής όπως στο Δήμο Λαυρεωτικής, Σαρωνικού και Μαρκοπούλου Μεσογαίας, σύμφωνα με την AirDNA είναι 814 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 140 ευρώ και αγγίζει ακόμη και τα 477 ευρώ, ανάλογα με το είδος της κατοικίας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι τα υψηλά ποσοστά προκρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη, καθώς και το γεγονός υιοθέτησης της ευέλικτης πολιτικής ακύρωσης από μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών να αποτελεί βασικό σύμμαχο του κλάδου και των υψηλών ποσοστών προκρατήσεων.

Ύδρα – Σπέτσες

Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προκρατήσεις 82% και 78% αντίστοιχα για το τριήμερο του Πάσχα. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών είναι 33 στην Ύδρα και 35 στις Σπέτσες. Η συνολική δυναμικότητα των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 158 στις Σπέτσες και 164 στην Ύδρα. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες είναι από 640 ευρώ έως 1.200 ευρώ και στην Ύδρα από 458 ευρώ έως 870 ευρώ.

Τήνος

Η δυναμική ακινήτων του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 585, σύμφωνα με στοιχεία της AirDNA. Το ποσοστό προκρατήσεων για το τριήμερο αό 22 Απριλίου έως 25 Απριλίου αγγίζει το 85% με τη διαθεσιμότητα να είναι 93 ακίνητα. Το κόστος διανυκτέρευσης ποικίλει ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη χιλιομετρική απόσταση από τη Χώρα. Στο χωριό Τριαντάρος, κατοικία 150τμ με 2 υπνοδωμάτια διατίθεται για τρεις διανυκτερεύσεις προς 290 ευρώ, ενώ στη Χώρα κατοικία 125τμ με τρία υπνοδωμάτια διατίθεται προς 660 ευρώ.

Σύρος (Ερμούπολη)

Η Σύρος αναδεικνύει το πιο ενωτικό Πάσχα στην Ελλάδα. Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία σμίγουν ευλαβικά στο Δημαρχείο του νησιού το Μεγάλο Σάββατο. Τα βεγγαλικά κατά τη διάρκεια της Ανάστασης δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή ατμόσφαιρα ενώ το ομοίωμα του Ιούδα παραδίδεται στην πυρά την Κυριακή του Πάσχα. Η διαθεσιμότητα στη Σύρο για το τριήμερο της Μεγάλης Παρασκεύης και αναχώρηση Δευτέρα του Πάσχα σε ακίνητα (αυτοτελή διαμερίσματα ή/και κατοικίες) είναι 83 κατοικίες, με το ποσοστό προκρατήσεων να κυμαίνεται στο 80%. Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις είναι από 196 ευρώ έως 576 ευρώ. Η κατώτερη τιμή μίσθωσης αφορά κατοικία 60τμ με δύο υπνοδωμάτια με χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο 4,9χλμ και η ανώτερη τιμή σε κατοικία 110τμ με δύο υπνοδωμάτια, σε απόσταση μόλις 600 μέτρων από το κέντρο της Ερμούπολης.

Χίος

Δεν είναι λίγοι οι πιστοί που επιθυμούν να βιώσουν το ασύγκριτο έθιμο του ρουκετοπόλεμου που αναβιώνει κάθε χρόνο από την εποχή της Τουρκοκρατίας και «σκίζει» τον ουρανό της Χίου, εκεί όπου τα δύο υψηλότερα καμπαναριά στο χωριό Βροντάδο συναγωνίζονται το ένα το άλλο με την πιο μαχητική διάθεση. Οι προκρατήσεις στη Χίο αγγίζουν το 70%, με τις διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες να αριθμούν τις 69 για το τριήμερο του Πάσχα (22/4-25/4). Στο κέντρο της Χίου το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 350 ευρώ έως 374 ευρώ. Οικονομικότερες επιλογές διατίθενται στο χωριό Μάρμαρο όπου για κατοικία 45τμ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις είναι 167 ευρώ και στην Αγία Ερμιόνη για κατοικία 35τμ, το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις είναι 180 ευρώ.

Πάτμος

Η Πάτμος, με πληρότητα 71%, προσφέρει καθηλωτικές εμπειρίες. Ιδιαίτερα το έθιμο η Τελετή του Νιπτήρα, με τον Ηγούμενο να πλένει τα πόδια 12 μοναχών και στη συνέχεια να κινείται προς τον τόπο της προσευχής.

Στην Πάτμο, το ποσοστό προκρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 80%. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα είναι μόλις 32. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 224 ευρώ έως 617 ευρώ για κατοικίες 50τμ έως 90τμ με δύο υπνοδωμάτια. Στο χωριό Κάμπος διατίθεται κατοικία 110τμ με τρία υπνοδωμάτια με συνολικό κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις στα 337 ευρώ.

Σκιάθος

Στη Σκιάθο το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 65%. Η διαθεσιμότητα είναι μεγάλη με 90 προς μίσθωση ακίνητα από το σύνολο των 260 ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 225 ευρώ έως 274 ευρώ για κατοικίες 56τμ-80τμ στην πόλη της Σκιάθου ενώ αν κάποιος επιθυμεί βίλα με πισίνα, θα πρέπει να πληρώσει από 405 ευρώ έως 533 ευρώ για κατοικία 90τμ-130τμ.

Σκόπελος

Στη Σκόπελο διατίθενται συνολικά προς μίσθωση 75 κατοικίες, εκ των οποίων οι 32 στην πόλη. Η συνολική δυναμική των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 270 με τις προκρατήσεις για το τριήμερο του Πάσχα να αγγίζουν το 72%. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 280 ευρώ. Αν κάποιος επιθυμεί βίλα 70τμ-90τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 450 ευρώ έως 560 ευρώ.

Άνδρος

Στην Άνδρο το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 284 ευρώ έως 304 ευρώ για κατοικία 40τμ εντός της πόλης ενώ για κατοικία 65τμ με πισίνα στο χωριό Μπατσί αγγίζει τα 600 ευρώ. Αν κάποιος επισκέπτης επιθυμεί κατοικία στην πόλη της Άνδρου 120τμ με πισίνα, το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 740 ευρώ έως 950 ευρώ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή στο νησί διατίθενται προς μίσθωση 81 κατοικίες από το σύνολο των 447 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το ποσοστό προκρατήσεων για το τριήμερο του Πάσχα αγγίζει το 82%.

Κύθνος

Η δυναμικότητα του νησιού σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 108 κατοικίες. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 79% και τα διαθέσιμα ακίνητα για το τριήμερο είναι 22. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Πάσχα κυμαίνεται από 224 ευρώ έως 682 ευρώ.

Αίγινα

Στην Αίγινα η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 330 κατοικίες. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 67% και οι διαθέσιμες προς μίσθωση κατοικίες για το τριήμερο του Πάσχα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι 108. Το κόστος μίσθωσης για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 149 ευρώ για στούντιο 28τμ και αγγίζει τα 626 ευρώ αν πρόκειται για κατοικία 70τμ-90τμ.

Καλαμάτα

Δεν είναι λίγοι που επιλέγουν να παρακολουθήσουν το ηρωικό έθιμο του σαϊτοπόλεμου στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με την AirDNA, 541 ακίνητα είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η διαθεσιμότητα για το τριήμερο 22/4 έως 25/4 σε ακίνητα με δύο υπνοδωμάτια είναι 111 ακίνητα και με ένα υπνοδωμάτια μόλις 37 ακίνητα. Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 79% και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 155 ευρώ έως 353 ευρώ. Η κατώτερη τιμή αφορά κατοικία 55τμ σε απόσταση 1,3 χλμ από το κέντρο της πόλης ενώ η ανώτερη κατοικία 100τμ σε απόσταση 1,9 χλμ από το κέντρο της πόλης. Η μίσθωση για τρεις διανυκτερεύσεις διαμερίσματος 50τμ-60τμ εντός της πόλης κυμαίνεται από 275 ευρώ έως 318 ευρώ.

Λεωνίδιο – Τυρός

Αρκετοί επιλέγουν το Λεωνίδιο και το εκπληκτικό Τυρό όπου πολύχρωμα αερόστατα ελευθερώνονται στον ουρανό. Ενώ στον γειτονικό Τυρό το λιμάνι «πυρπολείται», όταν οι Τσάκωνες μπουρλοτιέρηδες καίνε το ομοίωμα του Ιούδα και βάζουν φωτιά στον Αφανό, στην ενορία της Αγίας Μαρίνας.

Στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 257, με τη μεγαλύτερη δυναμική να καταγράφεται στο Λεωνίδιο (79 ακίνητα) και στην παραλία Τυρός (42 ακίνητα). Η κατώτερη τιμή μίσθωσης (150 ευρώ) για τρεις διανυκτερεύσεις αφορά κατοικία με ένα υπνοδωμάτιο, που διαθέτει 1 διπλό κρεβάτι και 2 μονά ενώ η ανώτερη τιμή (230 ευρώ) αφορά διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια. Στο Λεωνίδιο καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το διάστημα 22/4 – 25/4 ενώ στην περιοχή Τυρός το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 78%.

Καλαμπάκα – Μετέωρα

Στην Καλαμπάκα τα εγγεγραμμένα ακίνητα (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες) σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 200, η διαθεσιμότητα μίσθωσης από 22/4 και αναχώρηση 25/4 Δευτέρα του Πάσχα είναι μόλις 20, με το ποσοστό προκρατήσεων να αγγίζει το 90%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 335 ευρώ έως 420 ευρώ για κατοικία δύο υπνοδωμάτια κατάλληλη για οικογένεια με δύο παιδιά ενώ – ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη/διαχειριστή ακινήτου – μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμη και 6 άτομα.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο αποτελεί όλες τις εποχές του χρόνου και όλες τις γιορτές τον προορισμό που επιλέγει το μεγαλύτερο ποσοστό των εκδρομέων από την πρωτεύουσα λόγω της κοντινής απόστασης αλλά και λόγω της εύκολης πρόσβασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παλιά πόλη του Ναυπλίου σου φέρνει στο μυαλό εικόνες από νησί ενώ ταυτόχρονα σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή. Κάθε δρόμος, κάθε σοκάκι, κάθε κτίριο κρύβει ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Ελλάδας. Το Ναύπλιο αδιαμφησβήτητα αποτελεί τον προορισμό για όλους, ανάλογα πως θες να την δεις και να την ζήσεις. Οι παλιές, βυζαντινές εκκλησίες ντύνονται στα μωβ για την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ μπορείς να τραγουδήσεις τους ύμνους είτε με την χορωδία της Παναγίας είτε με την φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου και να καταλήξεις στην πλατεία Συντάγματος όπου συναντιούνται 4 επιτάφιοι και μαζί με χιλιάδες κόσμο θα ακούσεις σε απόλυτη ηρεμία τις ψαλμωδίες.

Στο Ναύπλιο είναι εγγεγραμμένα 257 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες), στην παλιά πόλη του Ναυπλίου για το τριήμερο 22/4 -25/4 διατίθενται μόλις 28 ακίνητα ενώ στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μόλις 38. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 340€ έως 475€. Η κατώτερη τιμή αφορά κατοικία με 1 Υ/Δ σε απόσταση 300 μέτρων από την είσοδο στην παλιά πόλη ενώ η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία με 2 Υ/Δ εντός της παλιά πόλης, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 5 επισκέπτες. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 85%.

Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα η δυναμική των αυτοτελών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με τα στοιχεία της Airdna είναι 270. Η διαθεσιμότητα στην πόλη των Ιωαννίνων για διανυκτερεύσεις από 22/4 – 25/4 είναι μόλις 31 ακίνητα. Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 88%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 272€ έως 356€.

Ναύπακτος

Ακόμα ένας μοναδικός προορισμός για τον εορτασμό του Πάσχα είναι η Ναύπακτος. Απέχει από την Αθήνα περίπου τρεις ώρες − ειδικά τώρα με τον νέο δρόμο, η απόσταση λιγοστεύει− και αφού περάσεις την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, σε 20 λεπτά βρίσκεσαι στη Ναύπακτο. Οι εκδρομείς κυρίως επισκέπτονται την πόλη από τη Μεγάλη Πέμπτη ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο κερδίζει η Μεγάλη Παρασκευή! Ντόπιοι και πολλοί επισκέπτες από τους όμορους δήμους αλλά και χιλιάδες εκδρομείς ακολουθούν τον Επιτάφιο σχηματίζοντας πομπές μέχρι το μεσαιωνικό Κάστρο του λιμανιού. Το σκηνικό με τις αναμμένες δάδες που «κοσμούν» τα τείχη του λιμανιού και τις πολεμίστρες, συναρπάζουν κατά τη διάρκεια της περιφοράς των Επιταφίων ενώ ο σταυρός φλέγεται στην πύλη εισόδου του λιμανιού.

Το ποσοστό προκρατήσεων αγγίζει το 92% με μόλις 7 διαθέσιμες κατοικίες από το σύνολο των 89 κατοικιών που είναι εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 247 ευρώ έως 353 ευρώ. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία δίπλα από το βενετσιάνικο κάστρο όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 6 άτομα.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο καταγράφει μικρή δυναμική ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και γι’ αυτό καταγράφονται υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων. Η διαθεσιμότητα των προς μίσθωση κατοικιών για το τριήμερο 22/4-25/4 είναι μόλις 4 ακίνητα με το ποσοστό προκρατήσεων να αγγίζει το 81% με το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 450€ έως 500€ για τετραμελή οικογένεια.

Ξυλόκαστρο

Λόγω της μικρής δυναμικής εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, τα ποσοστά προ-κρατήσεων για το τριήμερο 22/4-25/4 αγγίζει το 67%. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε για ακίνητο 1,6 χιλιόμετρα από το κέντρο και 200μέτρα από τη παραλία και σε κατοικία 95τμ με 2Υ/Δ 200μέτρα από το κέντρο του Ξυλοκάστρου κυμαίνεται από 260€ έως 365€ αντίστοιχα.

link:https://www.reader.gr/oikonomia/410054/pasha-se-ypsila-epipeda-oi-prokratiseis-stoys-dimofileis-proorismoys?fbclid=IwAR3_5XiXuzh4xPNm1-aaYVGbIh_AgWyNk_O_Zi8fHf0jE3-DtzrMWMkgcMg

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ