«Περιζήτητες» ενόψει Πάσχα παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική- Πληρότητες και τιμές Πηγή: Reporter.gr

«Περιζήτητες» ενόψει Πάσχα παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική- Πληρότητες και τιμές   Πηγή: Reporter.gr

«Περιζήτητες» ενόψει Πάσχα παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική- Πληρότητες και τιμές Πηγή: Reporter.gr

Πάσχα εντός των τειχών αποφάσισε η κυβέρνηση και, καθώς οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις απαγορεύτηκαν αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι για… αποδράσεις της ημέρες του Πάσχα. Τα προάστια της Αττικής έχουν την τιμητική τους.

«Περιζήτητες» ενόψει Πάσχα παραθαλάσσιες κατοικίες στην Αττική- Πληρότητες και τιμές

08:08 – 23 Απρ 2021 Ακίνητα

Στο παρελθόν υπήρχε η επιλογή του χωριού, του τόπου καταγωγής, του εξοχικού ή της απόδρασης σε κάποιο νησί ή άλλο θέρετρο.Πολλοί συμπολίτες μας επέλεγαν επίσης να βρεθούν αυτές τις Άγιες ημέρες μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας με θρησκευτικό χαρακτήρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το 2019 οι πληρότητες σε προορισμούς με θρησκευτικό χαρακτήρα ξεπερνούσαν το 80%, ενώ δεν ήταν λίγοι οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη που επέλεγαν την Κέρκυρα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα, ενώ την ίδια απήχηση είχε και η Τήνος, όπως σταθερά άλλωστε συνέβαινε την προ covid-19 εποχή.

Μόνο που η πανδημία έχει πλέον ανατρέψει τα δεδομένα, όπως επισημαίνει στο Reporter, ο Θεμιστοκλής Μπάκας: Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates 

Στο Ν.Αττικής, διαμένει περίπου το 50% του πληθυσμού της χώρας και πολλοί συμπολίτες μας νιώθουν την ανάγκη έστω αυτές τις Άγιες ημέρες να βρεθούν με τα μέλη της οικογένειας τους κοντά στη φύση.

Όπως είναι φυσικό, λοιπόν, τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής αποτελούν “μήλον της έριδος” για το τριήμερο του Πάσχα, τη μόνη λύση τη δεδομένη στιγμή για «απόδραση» από την καθημερινότητα.  Το 2019, τα προάστια του Ν.Αττικής επέλεγαν οι συμπολίτες μας που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να επιλέξουν μακρινότερους προορισμούς και τα επέλεγαν για 2-3 ημέρες ή/και για μόνο μια διανυκτέρευση σε αυτοτελή διαμερίσματα με κόστος που κυμαινόταν από 30€ έως 40€/διανυκτέρευση.

Τη φετινή χρονιά, τα παραθαλάσσια προάστια του Ν.Αττικής έχουν την τιμητική τους. Παραθαλάσσιες περιοχές όπως ο Ωρωπός, Σούνιο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κινέτα, Παλαιά Φώκαια, Λούτσα και Λαύριο καταγράφουν υψηλές πληρότητες για αυτοτελή διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες (όχι βίλες) που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Τα άνωθεν διαμερίσματα ή/και αυτοτελείς κατοικίες επιλέγουν κυρίως οικογένειες με παιδία που θα μπορούν να απομονωθούν σε ένα φιλικό περιβάλλον μέσα στη φύση, πλησίον της θάλασσας και παράλληλα να μπορούν να μαγειρέψουν τα παραδοσιακά εδέσματα .

Παράλληλα, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι υψηλές πληρότητες που καταγράφονται, αφορούν διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) που οι ιδιοκτήτες / διαχειριστές  τα διαθέτουν με δωρεάν πολιτική ακύρωσης – δηλαδή χωρίς καμία χρέωση σε περίπτωση ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή. Οι πληρότητες που καταγράφονται δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία – τάση για το τριήμερο του Πάσχα. Επιπλέον, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα διαθέσιμα ακίνητα αριθμητικά δεν είναι πολλά στην εκάστοτε περιοχή.

bbbb

Πληρότητες: Διαμερίσματα ή αυτοτελής κατοικίες (όχι βίλες) με Δωρεάν Πολιτική Ακύρωσης – Χωρίς Προπληρωμή

Σούνιο: 77% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Παλαιά Φώκαια: 72% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Πόρτο Ράφτη : 81% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Αίγινα : 79% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Ωρωπός: 90% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Βραυρώνα : 93% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Αρτέμιδα / Λούτσα: 72% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Λαύριο: 76% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

Κινέτα: 85% πληρότητα για κατοικίες – διαμερίσματα με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή.

link: https://www.reporter.gr/MONEY/Akinhta/477303-%C2%ABPerizhthta%C2%BB-enopsei-Pascha-ta-parathalassia-proastia-ths-Attikhs-Times-dianyktereysewn?fbclid=IwAR3l1j6NVhQdl8oiDM9cgmwQFHKaNS55w9Y9LPcg4XGTgLiqSyXDfzBgZdM

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ