Πόσο φθηνές είναι οι low budget θερινές κατοικίες

Πόσο φθηνές είναι οι low budget θερινές κατοικίες

Πόσο φθηνές είναι οι low budget θερινές κατοικίες

Μυστικά χωριά, φύση που οργιάζει, παραλίες χιλιομέτρων, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά προορισμών για διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα που μένουν μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας και θεωρούνται low budget. Πόσο προσιτοί είναι οικονομικά;

Παραλία

Δημοσιεύτηκε : 08:03 27.06.2018

Αύξηση ακόμα και 35% παρουσιάζουν οι τιμές μίσθωσης κατοικίας για τέσσερα άτομα σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που μπορεί να θεωρούνται αουτσάιντερ από τους λάτρεις των νησιών, αλλά όχι και για τους κυνηγούς των εναλλακτικών διακοπών ή των οικογενειών.

Γραφικοί προορισμοί που δεν έχουν βρεθεί στο επίκεντρο κάποιας διαφημιστικής εκστρατείας, είναι όμως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκείνων που θέλουν να αποφύγουν τα έξοδα ή τη δέσμευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Ξένοι αλλά και Έλληνες που θέλουν απλά να μπουν στο αυτοκίνητο και να φτάσουν σε λίγες ώρες, είναι οι οπαδοί τους. Παρθένες παραλίες και φυσική ομορφιά που συνδυάζει τη θάλασσα με το ορεινό στοιχείο είναι η ανταμοιβή τους.

Εκτιμάται μάλιστα ότι στο άμεσο μέλλον οι λεγόμενες low budget περιοχές θα αποκτήσουν μεγαλύτερο ρεύμα, ενώ ήδη μία ματιά στις τιμές ανά εβδομάδα, καθιστά αρκετές από αυτές φθηνές μόνο κατ’ όνομα.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, οι πληρότητες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κινούνται πάνω από το 70%.

Στην Κουρούτα της Ηλείας η κίνηση είναι ακόμα πιο έντονη. Αποκαλείται «Μύκονος της Πελοποννήσου» και διαθέτει αμμώδεις παραλίες χιλιομέτρων με θέα το Ιόνιο. Αρκετές οικογένειες βρίσκουν τον προορισμό ελκυστικό καθώς σε βρίσκουν τα πάντα σε μία παραλία, ενώ βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα γεγονός που καθιστά την περιοχή σχεδόν… ακαταμάχητη.

Το ρεύμα της περιοχής αξιοποιούν οι επιχειρηματίες που επενδύουν σε υποδομές και εκδηλώσεις που ανεβάζουν προσδίδουν στο lifestyle και διευρύνουν την βεντάλια των επιλογών. Ο προορισμός γίνεται ακόμα πιο ελκυστικός και για τις εκδρομές που προσφέρει, όπως η αρχαία Ολυμπία που είναι σε απόσταση μίας ώρας.

Όπως μας λέει ο πρόεδρος του δικτύου E — Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, στην περιοχή «έχουν κατασκευαστεί πολυτελείς σουίτες και μονοκατοικίες δίπλα στη θάλασσα με το κόστος για εφτά διανυκτερεύσεις τον Αύγουστο να αγγίζει και τις 3.000 ευρώ».

Και αν η Κουρούτα είναι δημοφιλής, ο επόμενος προορισμός λογίζεται ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Το Οίτυλο στη Μάνη δεν έχει κάποια ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη και αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που προσελκύει το δικό του κοινό. Όσοι συνδέουν τις διακοπές με πεζοπορία, ησυχία και εξερεύνηση στο Οίτυλο θα βρουν το μυστικό τους. Το κόστος ενός διαμερίσματος ή εξοχικής κατοικίας για μία εβδομάδα τον Αύγουστο ξεκινά από 850 ευρώ.

Ήσυχα δρομάκια και πετρόχτιστα σπίτια, σήμα κατατεθέν των χωριών της Μάνης, μονοπάτια που καταλήγουν και στο περίφημο Κάστρο της Κελεφάς αλλά και στην Μονή Ντεκούλων δεσπόζουν στην περιοχή.

Φυσικά το καλοκαίρι θέλει και τη θάλασσά του και το Οίτυλο διαθέτει τον Όρμο με παραλία βγαλμένη μέσα από το σινεμά και γαλαζοπράσινα νερά. Το κόστος για διαμέρισμα ή μονοκατοικία, για μία εβδομάδα τον Αύγουστο στοιχίζει από 730 έως 1.100 ευρώ.

Επιβλητικά κάστρα και χρυσές ακτές, είναι το χαρακτηριστικό της Κυπαρισσίας. Οι εξορμήσεις και οι εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής ενισχύουν το ρεύμα της. Για τον λόγο αυτό τα τελευταία χρόνιας υπάρχει έντονη τουριστική ανάπτυξη. Η κατοικία ή το διαμέρισμα για μία εβδομάδα τον Αύγουστο θα σας στοιχίσει από 590 έως 1.000 ευρώ.

Η Αιγιαλεία με την ποικιλία των επιλογών προσφέρει διαφορετική νότα στον επισκέπτη και καλύπτει πολλά διαφορετικά γούστα.

Στο Διακοφτό ο Οδοντωτός που φτάνει έως τα Καλάβρυτα περνώντας από το φαράγγι του Βουραϊκού. Η διαδρομή, σπάνιας ομορφιάς είναι δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και πόλος έλξης τουριστών. Το κόστος για διαμονή μίας εβδομάδας σε εξοχικό σπίτι για τέσσερα άτομα τον Αύγουστο κυμαίνεται από 910 έως 1.500 ευρώ. Φθηνότεροι μήνες είναι ο Ιούλιος καθώς και οι δύο του φθινοπώρου Σεπτέμβριος και Οκτώβριος.

Στο Αίγιο η Παναγιά Τρυπητή αποτελεί ένα σπάνιο αξιοθέατο, ενώ τα χωριά Λόγγος και τα Σελιανίτικα κοντά στο Αίγιο προσφέρουν γραφικές και καθαρές παραλίες.

Τιμές μίσθωσης θερινών κατοικιών για low budget επιλογές
© SPUTNIK /
Τιμές μίσθωσης θερινών κατοικιών για low budget επιλογές

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις υψηλές πληρότητες περιοχών που δεν θα φαντάζονταν οι φανατικοί των νησιών είναι το Σούνιο. Ένα σπίτι για τέσσερα άτομα μπορεί να κοστίσει μέσα στον Αύγουστο έως και 900 ευρώ, εμφανίζει πληρότητα 67%.

Ακόμα ένα παράδειγμα είναι η Ναύπακτος που ο Αύγουστος παρουσιάζει πληρότητα έως 73%, ενώ οι τουρίστες αρχίζουν να συγκεντρώνονται προς τα τέλη Ιουλίου. Έτσι το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου οι κατοικίες που διατίθενται παρουσιάζουν πληρότητα έως 69% για να φτάσουν το 73% το καυτό δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι τιμές για μία οικονομική εξοχική κατοικία, για μία εβδομάδα, τον Αύγουστο μπορεί να στοιχίσει από 590 έως και 2.000 ευρώ.

https://sputniknews.gr/oikonomia/20180627272240-kalokairi-exohiko-katoikia-real-estate-diakopes/?fbclid=IwAR3_7tIP4OiGyLybbmmt_ud48kkGLvVxonj4lw7PNfaJWWIE7aX6kx4nqjI

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ