Πρωτομαγιά: Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής για τριήμερο -Έως 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις [περιοχές]

Πρωτομαγιά: Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής για τριήμερο -Έως 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις [περιοχές]

Πρωτομαγιά: Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής για τριήμερο -Έως 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις [περιοχές]

Άνευ προηγουμένου προ-κρατήσεις καταγράφονται για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών προορισμών.

Πρωτομαγιά: Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής για τριήμερο -Έως 300 ευρώ για  τρεις διανυκτερεύσεις [περιοχές] - iefimerida.gr

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
29/04/2022  09:20

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι πληρότητες σε ακίνητα κατάλληλα για τετραμελή οικογένεια στη νησιωτική Ελλάδα κυμαίνονται από 70% έως 93%, ενώ στους δημοφιλείς ηπειρωτικούς προορισμούς (Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Ναύπακτο, Ιωάννινα) από 79% έως 91%.

Έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις
Σύμφωνα με έκθεση του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, υπάρχουν ακόμη ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής έως και 300 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις, σε κατοικίες από 47 τ.μ. έως 65 τ.μ.

Όσοι πολίτες, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς αλλά θέλουν και αυτό το τριήμερο να βρεθούν κοντά στη φύση, διατίθενται προς μίσθωση κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής, όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και η Ραφήνα.

Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300€ για το σύνολο των τριών ημερών διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, την Πελοπόννησο και την Εύβοια, ή τη Χαλκιδική όσοι διαμένουν στη Θεσσαλονίκη.

Ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής σε Εύβοια, Πελοπόννησο και Χαλκιδική
Η Εύβοια, ένας κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους, διαθέτει πολλές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Στην Αιδηψό κατοικία 30τ.μ. μισθώνεται προς 167€, στο Πευκί κατοικία 37τ.μ. προς 171€ και στον Αμάρυνθο κατοικία 135τ.μ. μισθώνεται προς 245€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνα από μία έως τρεις ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί έως 1-1,5 ώρα είναι τα παράλια του Ν. Κορινθίας, όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 45τ.μ. στο Λέχαιο είναι 272€, στο Τολό Αργολίδας 257€ για κατοικία 115τ.μ., ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι τα Σελιανίτικα, όπου κατοικία 43τ.μ. μισθώνεται προς 193€ για τρεις διανυκτερεύσεις και στην Ακράτα κατοικία 50τ.μ. προς 220 ευρώ.

Σε χιλιομετρική απόσταση 2,5-3 ωρών διατίθενται κατοικίες τόσο στη Κουρούτα Ηλείας με συνολικό κόστος μίσθωσης 250€ και στο Αρκούδι του Ν. Ηλείας, όπου κατοικία 40τ.μ. μισθώνεται προς 159 ευρώ.

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση χιλιομετρική από 60 χλμ. έως 90 χλμ., όπως τη Νέα Ποτίδαια, τα Νέα Μουδανιά και την Ολυμπιάδα. Στα Νέα Μουδανιά κατοικία 42τ.μ. μισθώνεται προς 166€ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 42τ.μ. προς 158 ευρώ. Σε απόσταση από 100 χλμ. έως 140 χλμ. μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως είναι το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη. Στο Πευκοχώρι κατοικία 35τ.μ. μισθώνεται προς 153€ και στην Ιερισσό κατοικία 45τ.μ. προς 165€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Λύσεις για περιορισμένα «budget» εν μέσω πανδημίας
«Ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή και κατοικιών είναι τόσο η πανδημία του κορωνοϊού και η αποφυγή του συνωστισμού όσο και η χρήση οικιακού εξοπλισμού για μια οικογένεια που διαθέτει περιορισμένο budget» αναφέρει ο πρόεδρος του E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, και σημειώνει ότι οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι «βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσο νωρίτερα σχεδιάσουμε τις διακοπές μας τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε».

Αναλυτικά οι περιοχές και οι χρεώσεις για την Πρωτομαγιά

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/protomagia-eykairies-triimero-eos-dianyktereyseis?fbclid=IwAR16qOn4YvD2El0HT7eAmHyKEBqykVaV0gzx9kBEgJf3AyhU-_Iu7RS-axE

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ