Πτώση στις τιμές εξοχικών κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης – Η μάχη για μισθωτές – έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-RealEstates

Πτώση στις τιμές εξοχικών κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης – Η μάχη για μισθωτές – έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-RealEstates

Πτώση στις τιμές εξοχικών κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης – Η μάχη για μισθωτές – έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-RealEstates

Πτώση στις τιμές των εξοχικών κατοικιών λόγω μειωμένης ζήτησης

Πτώση στις τιμές εξοχικών κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης - Η μάχη για μισθωτές

Σημαντική πτώση καταγράφουν οι τιμές των εξοχικών κατοικιών μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, με τους ιδιοκτήτες να έχουν ρίξει σημαντικά τις οικονομικές τους απαιτήσεις λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, τα τελευταία δύο χρόνια οι αλλοδαποί αγοραστές εξοχικών κατοικιών στη χώρα μας, στόχευσαν και αυτοί στην τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων που αγόρασαν μειώνοντας πολλές φορές το κόστος διανυκτέρευσης με στόχο να μπουν δυναμικά στην ενοικίαση – εκμετάλλευση της τουριστικής τους κατοικίας, με στόχο το μέγιστο booking – τη μέγιστη πληρότητα τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να εξασφαλίσουν τα μεταφορικά τους έξοδα για την Ελλάδα καθώς και μια καλή απόδοση της επένδυσης τους.

Γενικότερα, η αγορά – η επένδυση σε εξοχική κατοικία ιδιαίτερα στους top τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού, επιχειρηματική επένδυση με πολύ καλές αποδόσεις. Ενώ πολλές φορές η τιμή πώλησης μιας εξοχικής κατοικίες, καθοριζόταν ανάλογα με τα έσοδα του ακινήτου και τη πληρότητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Θεμιστοκλή Μπάκα, Πρόεδρο Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates «Τα τελευταία χρόνια λόγω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν επιλέξει να εκμεταλλεύονται τα ακίνητά τους μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, δεν παύει όμως ένα μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών να προτιμούν να εκμεταλλεύονται τις εξοχικές τους κατοικίες εκμισθώνοντάς τες με τη σεζόν ( Μάιο – Σεπτέμβριο) ή/και ανά μήνα.

Οι τιμές είναι ελκυστικές και ποικίλουν ανάλογα το είδος της κατοικίας και της εγγύτητας του στη θάλασσα .
Αν ο ενδιαφερόμενος επιλέξει μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, οι τιμές διαμορφώνονται αναλόγως.
Γενικότερα όμως το κόστος σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά μειωμένο.
Το κόστος διαμονής 7 διανυκτερεύσεων σε διαμέρισμα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων, μπορεί να αντιστοιχεί στο κόστος διαμονής ενός μήνα αν έχει πραγματοποιηθεί μίσθωση με τη σεζόν.

Μη ξεχνάμε ότι πολλοί Έλληνες διατηρούν επί χρόνια ακίνητα εξοχικά που τα μισθώνουν ανά έτος τόσο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές όσο και για τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου ή/και αργιών.

Παράλληλα, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους με τη σεζόν ή και με τον μήνα, απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις της βραχυχρόνιας μίσθωσης ( καθαρισμό ακινήτου, αλλαγή σεντόνια, πετσέτες κλπ), καθώς και το γεγονός ότι είναι υποχρεωμένοι για κάθε κράτηση που πραγματοποιούν για 5 ημέρες ή και λιγότερες, να είναι παρών στην άφιξη και αναχώρηση του εκάστοτε επισκέπτη.

Αντιθέτως, η εκμετάλλευση εξοχικής κατοικίας με τη σεζόν , ο ιδιοκτήτης απαλλάσσεται από την ενεργή συμμετοχή του κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη χρονιά όσον αφορά την τουριστική σεζόν της χώρας μας, τα δεδομένα τιμών και πληρότητας θα αλλάζουν σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία στη παγκόσμια κοινότητα και ιδιαίτερα στις χώρες που αποτελούν τους παραδοσιακούς επισκέπτες της Ελλάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σήμερα ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να βρει εξοχικές κατοικίες από 200 ευρώ έως 250 ευρώ το μήνα σε περιοχές όπως το Χαλκούτσι, το Ξυλόκαστρο, το Λουτράκι, το Διακοφτό, η Ερέτρια, η Επίδαυρος και η Σαμοθράκη.

Image
Image
Image
Image
Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

https://bankingnews.gr/index_mob.php?id=501489&fbclid=IwAR2DoF0z9HFF_q9ej1KFlw9Fy6WHER5NU1Wkj2Io6UrxF2U9-z7oAXwtWWc

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ