Ραγδαία αύξηση στα ενοίκια: Μέτρα σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση στα ενοίκια: Μέτρα σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση στα ενοίκια: Μέτρα σε άλλες χώρες αλλά όχι στην Ελλάδα

Μπορεί η πολιτεία να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

Tις τελευταίες μέρες έχουν δημοσιευτεί έρευνες στον εγχώριο και διεθνή τύπο που αναφέρονται στη νέα «μάστιγα» της εποχής, τη ραγδαία αύξηση των ενοικίων, καθώς και τα κοινωνικά μέτρα που λαμβάνουν χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία για την αντιμετώπιση του νέου κοινωνικού προβλήματος, που φαίνεται να έρχεται μαζί με τις αυξήσεις στην ενέργεια. 

Το ethnos.gr από τις  2 Δεκεμβρίου 2019, είχε δημοσιεύσει άρθρο ανάλυση με τίτλο «Η Έλλειψη στεγαστικής πολιτικής μαστίζει τη χώρα» του συνεργάτη μας Θεμιστοκλή Μπάκα – Πρoέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates που ανέλυε το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με την ραγδαία αύξηση των ενοικίων, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παραθέτοντας μέτρα που έχουν εφαρμοστεί στην Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο. Παράλληλα ανέλυε πώς μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας ένας Οργανισμός Κοινωνικής Κατοικίας χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους.

Επικαιροποιημένη ανάλυση δημοσιεύτηκε στο ethnos.gr και στις 10 Οκτωβρίου 2021, από τον κ. Μπάκα με τίτλο «Αύξηση των ενοικίων VS Συρρίκνωση των εισοδήματών» για την αύξηση των ενοικίων, την συρρίκνωση των εισοδημάτων στη χώρα μας, παραθέτοντας νέες προτάσεις που θα μπορούσε να υιοθετήσει η πολιτεία για την καταπολέμηση της ραγδαίας αύξησης των ενοικίων.

link: https://www.ethnos.gr/ellada/177827_ragdaia-ayxisi-sta-enoikia-metra-se-alles-hores-alla-ohi-stin-ellada

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ