Σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης οι νέοι επιτυχόντες (video)

Σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης οι νέοι επιτυχόντες (video)

Σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης οι νέοι επιτυχόντες (video)

Τα τελευταία δύο χρόνια η αναζήτηση φοιτητικών κατοικιών αποτελούσε μια δύσκολη διαδικασία εξαιτίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Φέτος η αναζήτηση είναι ευκολότερη μεν λόγω κορονοϊού, αλλά οι τιμές είναι υψηλότερες από πέρυσι.

Όπως αναφέρει ο Θέμης Μπάκας – πρόεδρος πανελλαδικού δικτύου κτηματομεσιτών Ε-REAL ESTATES: «οι τιμές πλέον είναι αυξημένες σε σχέση με το 2019, από 5% έως και 15-20% ανάλογα την περιοχή και το είδος του ακινήτου το κόστος μίσθωσης μιας γκαρσονιέρας το 2019 κυμαινόταν περίπου από 200-250 ευρώ, ενώ το 2020 ξεκινάει από 250-350 ευρώ ενώ για ένα δυάρι αγγίζουμε φέτος ακόμα και τα 500-550 ευρώ. Προσπαθούν οι γονείς να νοικιάσουν το ακίνητο αρχές Οκτωβρίου ή ακόμα και αρχές Νοεμβρίου έτσι ώστε να γλιτώσουν 1 ή και 2 μήνες μισθώματα».

Με το τέλος της τουριστικής σεζόν πολλά περισσότερα ακίνητα θα επιστρέψουν στις συμβατικές μισθώσεις, γεγονός που αναμένεται να ρίξει αρκετά και τις τιμές τους.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως το σύνηθες παζάρι φέρνει αρκετές φορές αποτέλεσμα ειδικά αν ο ιδιοκτήτης διαπιστώσει ότι θα εισπράττει το μηνιαίο μίσθωμα χωρίς προβλήματα.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Πηγή: ΕΡΤ

https://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/se-anazitisi-foititikis-stegis-oi-neoi-epitychontes/

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ