Σπάνε τα κοντέρ οι βίλες: Μεγάλη ζήτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές -Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Σπάνε τα κοντέρ οι βίλες: Μεγάλη ζήτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές -Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Σπάνε τα κοντέρ οι βίλες: Μεγάλη ζήτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές -Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Η Ελλάδα «σπάει» όλα τα προγνωστικά στις κρατήσεις μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων για ιδιωτικές βίλες και αναδεικνύεται ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός.

Σπάνε τα κοντέρ οι βίλες: Μεγάλη ζήτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές -Πώς διαμορφώνονται οι τιμές | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας AirDNA (η οποία εξειδικεύεται στην ανάλυση των δεδομένων των ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων), η χώρα μας κατέγραψε 120% αύξηση των κρατήσεων το διάστημα 16 Απριλίου – 15 Μαΐου, σε σχέση με τις προηγούμενες 30 ημέρες όταν η αύξηση στο σύνολο των προορισμών στην Ευρώπη ήταν 60%.

Ήδη, από τον περασμένο Μάρτιο με έκθεσή του το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E- RealEstates είχε καταγράψει την αυξητική τάση που αποδεικνύουν έμπρακτα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δικτύου, Θεμιστοκλής Μπάκας, «ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων αποτελεί την πρώτη επιλογή όσων αλλοδαπών θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα μας αλλά και την απήχηση της χώρας μας για το καλοκαίρι του 2021».

Χτύπησαν «κόκκινο» οι κρατήσεις για ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει ως αποτέλεσμα για τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο) να έχουν χτυπήσει «κόκκινο» οι κρατήσεις ιδιαίτερα για ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή και κοινόχρηστη πισίνα. Το μεγαλύτερο ποσοστό, σύμφωνα με το E- RealEstates, προέρχεται κυρίως από αλλοδαπούς τουρίστες που διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα και έχουν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

«Οι εγγραφές ακινήτων στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κυρίως στους τουριστικούς προορισμούς αυξάνονται λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται για το φετινό καλοκαίρι. Γνωστή πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης σε σχετικό δημοσίευμά πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την έλλειψη σπιτιών ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αναμένεται έκρηξη της ζήτησης τους επόμενους μήνες για σπίτια και εναλλακτικά καταλύματα και υψηλότερες κρατήσεις αυτό το καλοκαίρι σε σύγκριση με το περυσινό. Έσπευσε μάλιστα να προειδοποιήσει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει αρκετούς οκοδεσπότες για να καλύψει τη ζήτηση ειδικά σε μη αστικούς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Μπάκας.

Η δυναμικότητα του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων (διαμερίσματα ή/και μονοκατοικίες, όχι ιδιωτικά δωμάτια) σε 25 νησιωτικούς προορισμούς
Οι εγγραφές κατοικιών πολυτελών ή μη σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στη Κρήτη, αποτελούν το 43,33% της δυναμικότητας του κλάδου. Η Σαντορίνη διαθέτει 2.184 κατοικίες (6,7% του συνόλου βάση του πίνακα), η Μύκονος 2.046 κατοικίες (6,34%), η Ρόδος διαθέτει 2.483 (7,7%), η Πάρος 1.640 κατοικίες (5,08%), η Κεφαλονιά 1.785 (5,53%), η Λευκάδα 1.145 (3,55%) και η Ζάκυνθος 1.521 κατοικίες (4,72%). Τα υπόλοιπα νησιά κυμαίνονται από 116 κατοικίες έως και 400 εκτός από την Τήνο που διαθέτει 752 κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ευκαιρία για την Ελλάδα η προβολή της εξοχικής κατοικίας ως ακίνητο απόδοσης – επένδυσης
«Ο περιορισμένος αριθμός κατοικιών σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας μας σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση θα μπορούσε να αποτελέσει ευκαιρία για τη χώρα μας να προβάλει την εξοχική κατοικία έως επενδυτικό ακίνητο, ως ακίνητο απόδοσης για τον αλλοδαπό επενδυτή που επιθυμεί να επισκέπτεται τη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα να αποτελέσει μέρος της αναπτυσσόμενης τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας», σχολιάζει ο πρόεδρος του E- RealEstates σημειώνοντας ότι το νέο μοντέλο του τουρισμό απαιτεί την άμεση σύνδεση του τουρισμού με το εγχώριο Real estate. «Αποτελεί ευκαιρία για τη χώρα μας η δεδομένη χρονική στιγμή ώστε να αναδείξει ένα νέο επενδυτικό μοντέλο (τουρισμός & realestate), σε συνάρτηση με τα φορο-κίνητρα που έχει νομοθετήσει για τις επενδύσεις στην ακίνητη περιουσία, που θα έχει άμεση ανταπόκριση από την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα», καταλήγει.

Πηγή/Επεξεργασία: Airdna, Πανελλαδικό Δίκτυο Ε-Real Estates
Πηγή/Επεξεργασία: Airdna, Πανελλαδικό Δίκτυο Ε-Real Estates

link: https://www.iefimerida.gr/ellada/spane-konter-biles-megali-zitisi-kalokairines-diakopes-times?fbclid=IwAR16ELiwmq0BYHAIMwzaGQ-GvZLB8eQdlKSvhT74xjrd4r3VHJEDogv1OJ0

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ