Στα ύψη οι προκρατήσεις Airbnb για το τριήμερο των Φώτων

Στα ύψη οι προκρατήσεις Airbnb για το τριήμερο των Φώτων

Στα ύψη οι προκρατήσεις Airbnb για το τριήμερο των Φώτων

Στα ύψη οι προκρατήσεις Airbnb για το τριήμερο των Φώτων
Πέμπτη, 06-Ιαν-2022 08:06

Της Ελένης Μπότα

Υψηλά ποσοστά προκρατήσεων καταγράφονται για το τριήμερο των Φώτων (6-9/1) στους χειμερινούς προορισμούς, τα οποία κυμαίνονται από 82% έως 97% και αφορούν ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, τα Τρίκαλα Κορινθίας καταγράφουν μικρή διαθεσιμότητα, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 635 ευρώ έως 1.000 ευρώ, με την ανώτερη τιμή να αφορά ανεξάρτητη μονοκατοικία με 2 υπνοδωμάτια.

Στη Καστοριά οι προκρατήσεις αγγίζουν το 97% και το κόστος διαμορφώνεται στα 550 ευρώ για κατοικία με 2 υπνοδωμάτια. Σε αντίθεση με την Καλαμπάκα όπου καταγράφεται υψηλή διαθεσιμότητα και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 224 ευρώ έως 523 ευρώ, με την ανώτερη τιμή να αφορά κατοικία 75 τ.μ.

Υψηλά ποσοστά προκρατήσεων καταγράφονται σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας.

Στην Αράχωβα αγγίζει το 90%, με το συνολικό κόστος να διαμορφώνεται στα 684 ευρώ για κατοικία 56 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια, στα Καλάβρυτα οι προκρατήσεις αγγίζουν το 89% και το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 480 ευρώ έως 870 ευρώ. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορεί να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης είναι κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ., που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου. Στο Μέτσοβο οι προκρατήσεις αγγίζουν το 84%, με το συνολικό κόστος διαμονής να αγγίζει τα 429 ευρώ για διαμέρισμα με 2 υπνοδωμάτια.

Οι Αρκαδικοί προορισμοί βρίσκονται και τα Θεοφάνεια στις top επιλογές των ταξιδιωτών με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 82% και 96% αντίστοιχα για Βυτίνα και Δημητσάνα. Το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 428 ευρώ για κατοικία 47 τ.μ. στη Δημητσάνα και στη Βυτίνα από 428 ευρώ έως 464 ευρώ για κατοικία με 2 υπνοδωμάτια.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού, όσο και για τους Θεσσαλονικείς, μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Οι εγχώριοι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθεάτων, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας.

Οι προκρατήσεις αγγίζουν το 85% για τις ημέρες των Φώτων και η διαθεσιμότητα περιορίζεται μόλις σε 21 κατοικίες. Το κόστος διαμονής για το τριήμερο κυμαίνεται από 327 ευρώ έως 750 ευρώ. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 75 τ.μ., ενώ οι κατώτερες αφορούν κατοικίες από 45 τ.μ. έως 55 τ.μ.

Το Καρπενήσι το προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Φώτων έχουν αγγίξει το 85%, με το κόστος για το τριήμερο διαμονής να κυμαίνεται από 371 ευρώ έως 559 ευρώ.

Όσον αφορά τους χειμερινούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα, τα ποσοστά προκρατήσεων για αυτοτελή ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κυμαίνονται από 71% έως 89%. Συγκεκριμένα στο Λιτόχωρο Πιερίας οι προκρατήσεις αγγίζουν το 71%, με τις τιμές να διαμορφώνονται από 153 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις σε ακίνητο 50 τ.μ. έως και 360 ευρω για κατοικία 70 τ.μ. Στην Έδεσσα το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 59 τ.μ. κοστίζει 315 ευρώ, ενώ στη Νάουσα, με ποσοστό προκρατήσεων 89%, το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις για ακίνητο 45 τ.μ. κυμαίνεται στα 275 ευρώ και για κατοικία 100 τ.μ. στα 405 ευρώ.

Στο Καϊμακτσαλάν οι προκρατήσεις αγγίζουν το 88% και οι τιμές για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνονται από 707 ευρώ για αυτοτελή σαλέ 50 τ.μ., ενώ αγγίζουν και τα 959 ευρώ για σαλέ με 3 υπνοδωμάτια.

link: https://www.capital.gr/epikairotita/3606194/sta-upsi-oi-prokratiseis-airbnb-gia-to-triimero-ton-foton?fbclid=IwAR35vgMmhkcIpV3pYIbHHJfuQaRSQHBcTcqemSWwMUALaUNNBrbEznPQCrg

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ