Στο 100% οι προκρατήσεις σε airbnb και chalet για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά -Όλοι οι προορισμοί

Στο 100% οι προκρατήσεις σε airbnb και chalet για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά -Όλοι οι προορισμοί

Στο 100% οι προκρατήσεις σε airbnb και chalet για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά -Όλοι οι προορισμοί

Υψηλά ποσοστά κρατήσεων σε ορεινούς προορισμούς, ακόμη και σε μη δημοφιλείς, καταγράφονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πρωτοχρονιά: Στο 100% οι κρατήσεις σε airbnb και chalet ακόμα και σε μη  δημοφιλείς προορισμούς - Εργασία Συν

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ
24/12/2021  14:18

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, οι Έλληνες επέλεξαν για φέτος εγχώριους προορισμούς, αποφεύγοντας, λόγω του φόβου και των μέτρων για την πανδημία, να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Στο 100% οι προκρατήσεις για σπίτια και chalet
Οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (ολόκληρα διαμερίσματα-κατοικίες ή/και chalet) στο σύνολο σχεδόν των δημοφιλών χειμερινών προορισμών αγγίζουν ακόμη και το 100% σε Αράχωβα, Καλάβρυτα, Καρπενήσι, Τρίκαλα Κορινθίας, καθώς και στους αρκαδικούς προορισμούς (Δημητσάνα, Βυτίνα κ.λπ.), που φέτος κερδίζουν τις εντυπώσεις.

«Η ζήτηση ήταν αυξημένη από τα μέσα Νοεμβρίου καταγράφοντας εντυπωσιακές πληρότητες για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τα διαθέσιμα πλέον ακίνητα υψηλών προδιαγραφών (chalet 90 τ.μ.-110 τ.μ. με 3Υ/Δ) να αγγίζουν ακόμη και τα 1.100 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Επέλεξαν λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς
Λόγω της αυξημένης κίνησης, αλλά παράλληλα για αποφυγή συνωστισμού, δεν ήταν λίγοι οι συμπολίτες μας που επέλεξαν να κινηθούν σε χειμερινούς προορισμούς όπως η λίμνη Πλαστήρα, ο Προυσός Ευρυτανίας, το Λιτόχωρο Πιερίας, η Ελάτη Τρικάλων, καθώς και η Ορεινή Ναυπακτία, προορισμοί περισσότερο οικογενειακοί και παράλληλα -σε πολλές περιπτώσεις- οικονομικότεροι.

Σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, οι συγκεκριμένοι προορισμοί καταγράφουν ακόμη και μηδενική διαθεσιμότητα, ενώ οι τιμές για μια οικογένεια με δύο παιδιά κυμαίνονται από 115 ευρώ έως και 300 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμικότητα των εγγεγραμμένων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι περιορισμένη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ξενοδοχειακές μονάδες.

ακίνητα
Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Βραχυχρόνιας μίσθωσης/ Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, Ζητούμενο κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα/κατοικία, chalet, βίλα.

Πληρότητες για ακίνητα (ολόκληρο διαμέρισμα, chalet, βίλα)
-Νυμφαίο Φλώρινας: Πληρότητα 95% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 100% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

-Ελάτη Τρικάλων: Πληρότητα 92% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και σχεδόν μηδενική διαθεσιμότητα για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

-Προυσός Ευρυτανίας: Πληρότητα 100% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και άνω του 95% για τη περίοδο της Πρωτοχρονιάς

-Λίμνη Πλαστήρα: Πληρότητα 100% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και πολύ μικρή διαθεσιμότητα για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

-Λιτόχωρο Πιερίας: Πληρότητα 83% για ολόκληρα διαμερίσματα ή/και βίλα την περίοδο των Χριστουγέννων και 96% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

link:https://www.iefimerida.gr/ellada/100-aggizoyn-kratiseis-hristoygenna-protohronia?fbclid=IwAR1uO2jsFv58eUAxO03qzit0gSAKXBksVbhbAE1AVhXvqqJfz5dLfZXtC_0

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ