Στο στόχαστρο επενδυτικών funds ξενοδοχεία με «ροζ» δάνεια (έντυπη μορφή)

Στο στόχαστρο επενδυτικών funds ξενοδοχεία με «ροζ» δάνεια (έντυπη μορφή)

Στο στόχαστρο επενδυτικών funds ξενοδοχεία με «ροζ» δάνεια (έντυπη μορφή)

«Τη δεδομένη χρονική στιγμή τα ιδιωτικά δάνεια με εξασφαλίσεις που είναι “ροζ”, είναι λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία», σχολιάζει στα «ΝΕΑ» ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates και συνεχίζει πως σε αντίθεση με το παρελθόν τα νέα funds στοχεύουν σε επιχειρήσεις με επιχειρηματικό μέλλον και με επενδυτική αξία .
Ζωηρό ενδιαφέρον υπάρχει από ισραηλινά κεφαλαία μέσω γερμανικής επενδυτικής εταιρείας, τα οποία στοχεύουν στην αγορά αυτοτελών κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, όπως μεταφέρει στα «ΝΕΑ» ο Θέμης Μπάκας, κινεζικά κεφαλαία έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ακίνητα μισθωμένα σε τράπεζες, σε σουπερμάρκετ ή/και σε οργανισμός του ελληνικού Δημοσίου, ενώ λόγω των έργων ανάπλασης στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής Ριβιέρας, επενδύουν σε διαμερίσματα με θέα θάλασσα. Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται, fund ισπανικών συμφερόντων που εγκαταστάθηκε στη χώρα μας το 2020, στοχεύει στην εξαγορά ξενοδοχειακών μονάδων τόσο εν λειτουργία, όσο και άλλων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.
Τα γηροκομεία βρίσκονται επίσης ψηλά στην ατζέντα εταιρειών real estate που ενδιαφέρονται να επεκταθούν στην κατηγορία των λεγόμενων κοινωνικών κτιρίων . «Θεωρούμε ότι στο άμεσο μέλλον, όταν επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης επενδυτικών σχημάτων που θα στοχεύουν επιχειρήσεις του ευρύτερου ιατρικού κλάδου», σχολιάζει ο Θέμης Μπάκας.
Σήμερα Σάββατο 14/3/2021, Συνέντευξη στην Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ