Είδη βαφών

Είδη βαφών

Είδη βαφών

Υδρόχρωμα
Φτηνό υλικό αλλά μικρότερης ανθεκτικότητας από τα υπόλοιπα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ταβάνια και χώρους με υγρασία, όπως το μπάνιο, όμως αποτελεί μια λύση βαφής που τείνει να καταργηθεί.

Πλαστικό
Χρησιμοποιείται περισσότερο από κάθε άλλο τύπο χρωμάτων στην οικοδομή. Έχει εξαιρετική αντοχή, καθαρίζεται, είναι άοσμο, αναμιγνύεται με άλλα πλαστικά χρώματα, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και εφαρμόζεται εύκολα.

Ρελιέφ
Είναι υλικό ανάγλυφο με μεγάλες αντοχές και μονωτικές ιδιότητες γι’ αυτό εφαρμόζεται κυρίως σε εξωτερικές επιφάνειες. Έχει εξαιρετική πρόσφυση πάνω σε οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό και προτείνεται για παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές λόγω της μεγάλης του αντοχής. Προτιμάται επίσης σε παραδοσιακά ή σε country style κτίρια.

Τσιμεντόχρωμα
Έχει εξαιρετικές αντοχές και εφαρμόζεται κυρίως σε επιφάνειες από μπετόν, μαρμαροκονίες, τσιμεντοκονίες και τούβλα.

Ριπολίνη
Εφαρμόζεται μόνο σε σπατουλαρισμένους τοίχους, έχει υψηλή αντοχή και μπορεί να σαπουνίζεται συχνά χωρίς να χάνει τη γυαλάδα του. Μπορεί να επιλέξει κάποιος ανάμεσα σε γυαλιστερή, σατινέ και ματ έκδοση ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιθυμεί να επιτύχει στο χώρο. Εκτός από τους τοίχους εφαρμόζεται σε ξύλο, μέταλλο και γυψοσανίδα.

Βερνίκια και λάκες
Αφορούν κυρίως ξύλινες επιφάνειες και εφαρμόζονται τόσο για το φινίρισμα όσο και για την προστασία της επιφάνειάς τους. Αποτελεί δύσκολη εργασία που συνήθως την αναλαμβάνουν εξειδικευμένα συνεργεία.

Βελατούρα
Εφαρμόζεται σε ξύλινες ή μεταλλικές επιφάνειες πριν από τη βαφή και αποτελεί μια ιδανική βάση.

Αστάρι
Διάφανο υλικό πλαστικό ή ακρυλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς τοίχους μειώνοντας την απορροφητικότητά τους.

Πηγή: xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ