Βασικοί κανόνες για ένα επιτυχημένο βάψιμο

Βασικοί κανόνες για ένα επιτυχημένο βάψιμο

Βασικοί κανόνες για ένα επιτυχημένο βάψιμο

Προκειμένου να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν θα αποφασίσετε να βάψετε το σπίτι σας καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας κάποιους βασικούς κανόνες όπως:

  • Η θερμοκρασία περιβάλλοντος στην οποία ενδείκνυται να εφαρμοστεί ένα σύστημα βαφής σε μια επιφάνεια δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5° C και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 35° C. Αποφύγετε τη βαφή τις μέρες που ο καιρός είναι βροχερός και το ποσοστό υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα αυξημένο.
  • Όλα τα χρώματα πρέπει να ανακατεύονται καλά πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της χρήσης. Οι αραιώσεις των υλικών που πρόκειται να εφαρμοστούν πρέπει να είναι σύμφωνες με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν πρέπει να είναι κατάλληλα για τη συγκεκριμένη χρήση, πάντοτε καθαρά και χωρίς φθορές.
  • Ο χώρος που βάφεται δεν πρέπει να έχει υγρασία και σκόνη. Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και ξεσκονισμένες πριν ξεκινήσει το βάψιμο.
  • Υπολογίστε την ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείτε ως εξής: πολλαπλασιάστε το εμβαδό της επιφάνειας που θέλετε να βάψετε με τον αριθμό των χεριών που θα περάσετε, διαιρέστε τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας με τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να καλύψει το ένα λίτρο χρώματος (στις συσκευασίες των χρωμάτων αναγράφεται ο αριθμός). Αγοράστε περισσότερο από τον ακριβή αριθμό λίτρων μπογιάς που θα χρειαστείτε για να αποφύγετε απρόοπτα.
  • Στην περίπτωση που σκοπεύετε να αναμίξετε διαφορετικά χρώματα για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο να τα αναμίξετε εξαρχής σε ένα μεγάλο δοχείο για να αποφύγετε τις διχρωμίες.
  • Ξεκινάμε το βάψιμο πρώτα από τα ταβάνια και μετά συνεχίζουμε με τους τοίχους και ποτέ δεν περνάμε δεύτερο χέρι χρώματος αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο.
  • Τα χρώματα που περίσσεψαν πρέπει να φυλαχθούν σε καλά κλεισμένα δοχεία, σε χώρους με φυσιολογικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας ώστε να παραμείνουν κατάλληλα για χρήση στο μέλλον. Πρέπει πάντα να κρατάμε έστω και λίγο χρώμα, ίσως χρειαστεί αργότερα σε κάποιες μικροεπισκευές.
  • Όταν τελειώσουμε τις εργασίες πλένουμε καλά τα εργαλεία με άφθονο νερό.

Πηγή: xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ