Οδηγός πώλησης

Οδηγός πώλησης

Οδηγός πώλησης

Γνωρίζετε τι απαιτείται για να πουλήσετε ένα ακίνητο; Η διαδικασία πώλησης μπορεί να γίνει λιγότερο αγχωτική! Μάθετε βήμα προς βήμα τις ενέργειες που απαιτούνται με τη βοήθεια του E-Real Estates *.

* Όταν επιλέγετε μια Κτηματομεσιτικής Εταιρείας, Καθίσταται ζωτικής σημασίας να εξετάσετε τη δυναμική της στην αγορά, τις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες για την ορθή προβολή και τη βέλτιστη προώθηση της ιδιοκτησίας σας, τις πιστοποιήσεις που φέρει για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών καθώς και την αδειοδότησή της από εποπτικές αρχές.

Βήμα 1: Συγκεντρώστε τα απαραίτητα έγγραφα.

Για τη μεταβίβαση του ακινήτου σας, η νομοθεσία απαιτεί πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, συμπεριλαμβανομένης της βεβαίωσης του πολιτικού μηχανικού, η βεβαίωση μη ύπαρξης αυθαιρεσίας, το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και άλλα στοιχεία που θα αναδείξουν καλύτερα την αξία του ακινήτου σας. Η E-Real Estates αναλαμβάνει για εσάς την τακτοποίηση ολόκληρου του φακέλου που θα αποτελεί την έγκυρη ταυτότητα του ακινήτου σας.

Βήμα 2: Ζητήστε ακριβή αποτίμηση

Για να πουλήσετε την ιδιοκτησία σας στην καλύτερη δυνατή τιμή, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την αξία της με μια πιστοποιημένη διαδικασία. Οι εκτιμητές του E-Real Estates είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα Υπουργείου Οικονομικών με επαγγελματική αναγνώριση  Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), ο παγκόσμια αναγνωρισμένος επαγγελματικός οργανισμός εκτιμητών και πραγματογνωμόνων της Μεγάλης Βρετανίας.

Βήμα 3: Πέτυχε σωστή ανάδειξη του ακινήτου

Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε! Εξετάστε λοιπόν τη πιθανότητα πραγματοποίησης τυχόν εργασιών που απαιτείται για τη βελτιστοποίηση της ιδιοκτησίας σας. Με μια μόνο επίσκεψη, ο σύμβουλος της E-Real Estates θα φωτογραφήσει επαγγελματικά την ιδιοκτησία σας και θα ετοιμάσει μια λεπτομερή δήλωση της τρέχουσας κατάστασής του, συνοδευόμενη από προτάσεις για επισκευή μέσω του δικτύου επιλεγμένων συνεργαζόμενων τεχνιτών.

Βήμα 4: Αποτελεσματικό μάρκετινγκ

Για να βρείτε σύντομα και αποτελεσματικά ενοικιαστή θα πρέπει να εφαρμοστεί σε μια συγκεκριμένη πολιτική προώθησης σε συγκεκριμένη πελατεία. Η βάση δεδομένων του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates θα σας δώσει αυτομάτως πρόσβαση στο κοινό ζήτησης ολόκληρης της χώρας. Επιπλέον, μπορείτε να μάθετε για τις δυνατότητες ελεύθερης προβολής σε όλο τον ιδιωτικό και συνεργαζόμενο τύπους, με πανελλαδική διαμονή.

Βήμα 5: Επιλεγμένες και συνοδευμένες υποδείξεις

Η ιδιοκτησία σας αποτελεί πολύτιμο αγαθό, επομένως η E-Real Estates δεν εκθέτει χωρίς να έχει ελέγξει το προφίλ του κάθε ενδιαφερόμενου. Στις συνοδευόμενες υποδείξεις, ο σύμβουλος της E-Real Estates διαθέτει στην υπηρεσία σας την εμπειρία του γα να πετύχετε μια σωστή διεκπεραίωση της διαδικασίας ανάδειξης του ακινήτου σας.

Βήμα 6: Λάβετε προσφορά

Πιστή στην καρδιά των αξιών της, δηλαδή τη διαφάνεια ως θεμέλιο εμπιστοσύνης, η E-Real Estates θα είναι δίπλα σας στην αξιολόγηση κάθε προσφοράς, με λεπτομερή καταγραφή όλων των εξελίξεων της υπόδειξης του ακινήτου και με επαγγελματισμό στην αξιολόγηση των διαφορετικών προσφορών. Η διαδικασία εξελίσσεται γραπτώς.

Βήμα 7: Προφορική συμφωνία

Μόλις αποδεχθείτε μια προσφορά, θα χρειαστείτε ένα μνημόνιο πώλησης, το οποίο θα καταγράψει τη συμφωνηθείσα τιμή πώλησης και τους ειδικούς όρους της προσφοράς και τέλος θα μεταφράζεται σε σχέδιο σύμβασης προς αξιολόγηση των συμβαλλόμενων.

Βήμα 8: Νομική υποστήριξη

Παρόλο που η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει από 1.1.2014 ως προαιρετική την παρουσία του δικηγόρου στην αγοραπωλησία, η επιτυχής εξέλιξη αυτής της διαδικασίας μπορεί επίσης να εξαρτηθεί από τη συμβολή ενός έμπειρου νομικού συμβούλου που ειδικεύεται στις μεταφορές. Η E-Real Estates παρέχει, μέσω των επιλεγμένων νομικών της νομική υποστήριξη  καθ’όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Βήμα 9: Ανταλλαγή Συμβολαίων

Στη σχέση ανάμεσα στου συμβαλλόμενους δεν υπάρχουν νομικές ή οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις. Ο σύμβουλος της E-Real Estates παραδίδει στον αγοραστή τον πλήρη φάκελο του ακινήτου και σας διαπραγματεύεται κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής φάσης που προηγείται της υπογραφής της σύμβασης, η οποία καθορίζει το ποσό της προκαταβολής.

Βήμα 10: Καταβολή της προκαταβολής

Όταν η σύμβαση υπογράφεται από τα δύο μέρη, ο αγοραστής θα πρέπει να δεσμεύσει την πρόθεσή του μέσω της προκαταβολής (συνήθως 10% της τιμής αγοράς). Στη συνέχεια, τα μέρη ορίζουν από κοινού τον συμβολαιογράφο που θα συντάσσει την πράξη αγοραπωλησίας και την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ