Οδηγός Αγοράς

Οδηγός Αγοράς

Οδηγός Αγοράς

Η απόφαση να αγοράσετε ένα ακίνητο είναι ένα όνειρο ζωής για κάθε άτομο. Το E-Real Estates είναι δίπλα σας για να κάνετε την επιθυμία σας πραγματικότητα!

Σας προσφέρουμε έναν οδηγό βήμα προς βήμα για την αγορά ιδανικού ακινήτου.

Βήμα 1: Αναζητήστε τη σωστή πηγή πληροφοριών.

Κατά την επιλογή μιας Κτηματομεσιτικής εταιρείας, είναι σημαντικό να εξετάσετε τη δυναμική της στην αγορά, τις υπηρεσίες που παρέχει για την ορθή προβολή και τη βέλτιστη προώθηση της ιδιοκτησίας σας, τις πιστοποιήσεις που φέρει για την διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται και την αδειοδότηση από εποπτικές αρχές. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας είτε τηλεφωνικά είτε συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας είτε επισκεπτόμενοι το πλησιέστερο γραφείο της E-Real Estates.

Βήμα 2: Οικονομικός Σχεδιασμός

Είναι σκόπιμο να οργανώσετε τα οικονομικά σας, να ορίσετε ένα μέγιστο ποσό κεφαλαίου προς διάθεση και τη πιθανότητα υποθήκης επί του ακινήτου. Οι εξειδικευμένοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της E-Real Estates θα είναι δίπλα σας, προσφέροντάς σας πρόσβαση σε ολόκληρη την Τραπεζική Αγορά καθώς και αποκλειστικές προσφορές ώστε να βρείτε το καλύτερο προϊόν.

Βήμα 3: Βρείτε το ιδανικό ακίνητο

Έχοντας σχηματίσει μια σαφή εικόνα των αναγκών σας, χάρη στην πρόσβαση σε Πανελλαδική βάση δεδομένων, εντός δύο ημερών θα σας παρουσιάσουμε, εντελώς δωρεάν, μια λίστα από αρχικά ακίνητα που ικανοποιούν τις προδιαγραφές σας. Επιπλέον, θα σας ειδοποιήσουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και SMS μόλις βρεθεί κάποιο άλλο ακίνητο που καλύπτει τα κριτήριά σας.

Βήμα 4: Πλήρης ενημέρωση

Οι σύμβουλοι ακίνητης περιουσίας της E-Real Estates έχουν στη διάθεσή τους πλήρη φάκελο πληροφοριών και δικαιολογητικών για κάθε ακίνητο που θα σας παρουσιάσουν και θα είναι δίπλα σας με συμβουλευτικό χαρακτήρα σε κάθε σας απορία.

Βήμα 5: Νομική υποστήριξη

Παρόλο που η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει από 1.1.2014 ως προαιρετική την παρουσία του δικηγόρου στην αγοραπωλησία, η επιτυχής εξέλιξη αυτής της διαδικασίας μπορεί επίσης να εξαρτηθεί από τη συμβολή ενός έμπειρου νομικού συμβούλου που ειδικεύεται στις μεταφορές. Η E-Real Estates παρέχει, μέσω των επιλεγμένων νομικών της νομική υποστήριξη  καθ’όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Βήμα 6: Υποβολή γραπτής προσφοράς

Αφού έχετε εντοπίσει το κατάλληλο ακίνητο για σας θα υποβάλλετε την προσφορά σας τόσο προφορικά όσο και εγγράφως, αναφέροντας τυχόν ειδικούς όρους της. Αυτό το μνημόνιο πώλησης, με τη βοήθεια του συμβούλου της E-Real Estates, θα μεταφράζεται σε σχέδιο σύμβασης προς αξιολόγηση των συμβαλλόμενων.

Βήμα 7: Αποδοχή προσφοράς

Σε αυτό το στάδιο, θα χρειαστείτε ορισμένα νομιμοποιημένα έγγραφα σχετικά με το ακίνητο, τα οποία θα υποβληθούν στο Τραπεζικό ίδρυμα που έχετε επιλέξει, για αξιολόγηση  αίτησης χρηματοδότησης. Ο σύμβουλος της E-Real Estates σας παραδίδει πλήρη φάκελο του ακινήτου και διαπραγματεύεται για λογαριασμός ας κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής φάσης που προηγείται της υπογραφής της σύμβασης, η οποία προβλέπει τον καθορισμό του ύψους της προκαταβολής.

Βήμα 8: Μελέτη χρηματοδότησης

Ο σύμβουλος της E-Real Estates, σε συνεργασία με το Τραπεζικό ίδρυμα που έχετε επιλέξει, θα επισκεφθεί το ακίνητο προς αγορά και θα πραγματοποιήσει την διαδικασία  πιστοποιημένης αποτίμησης. Μετά την έκθεση αποτίμησης του ακινήτου θα λάβετε μια επίσημη προσφορά για τη χρηματοδότησή σας.

Βήμα 9: Ανταλλαγή Συμβολαίων

Στη σχέση ανάμεσα στου συμβαλλόμενους δεν υπάρχουν νομικές ή οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις. Μόνο αφού έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με την αγορά θα πρέπει να υπογράψετε τη σύμβαση και να δεσμεύσετε τη πρόθεσή σας μέσω της προκαταβολής (συνήθως 10% της τιμής αγοράς). Στη συνέχεια, τα μέρη ορίζουν από κοινού τον συμβολαιογράφο που θα προετοιμάσει τη συναλλαγή και την ημερομηνία της συναλλαγής.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ