Συγκάτοικος από την κόλαση ή τον παράδεισο

Συγκάτοικος από την κόλαση ή τον παράδεισο

Συγκάτοικος από την κόλαση ή τον παράδεισο

Αυτή είναι μια πραγματικότητα που τη γνωρίζει καλά όποιος έχει συγκατοικήσει έστω και για μια φορά. Η συγκατοίκηση φέρνει στην επιφάνεια όλες εκείνες τις ενοχλητικές μικρές συνήθειες των ανθρώπων, όπως για παράδειγμα την ανικανότητα στο πλύσιμο των πιάτων ή στο χειρισμό της ηλεκτρικής σκούπας. Τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο μπορούν να γίνουν τα πιο σημαντικά, όπως το ποιος θα αγοράσει χαρτί τουαλέτας την επόμενη φορά… Σκεφτείτε επίσης την πιθανότητα το μικρό άνετο σπιτάκι σας να γίνει ένα σπίτι για 4 ή 5, καθώς ο συγκάτοικός σας προσκαλεί συνέχεια κόσμο. Στο τέλος, χωρίς καμία αμφιβολία, θα σας είναι πολύ δύσκολο να διακρίνετε την αστεία πλευρά του θέματος.Μην απελπίζεστε όμως, η συγκατοίκηση μπορεί να αποδειχθεί μια εξαιρετική επιλογή για εσάς, αρκεί να προσέξετε μερικά βασικά σημεία. Μη βιαστείτε να μοιραστείτε ένα σπίτι με κάποιον που δεν ξέρετε πολύ καλά, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα βρεθείτε να μένετε με ανθρώπους που δεν συμπαθείτε πραγματικά και πολύ σύντομα να μπείτε στη διαδικασία αναζήτησης μιας άλλης δικής σας στέγης.Διαλέξτε το σωστό άνθρωπο και θα περάσετε εξαιρετικά. Αφιερώστε χρόνο και συζητήστε μαζί του ώστε να είναι ξεκάθαρο και στους δυο σας τι επιθυμεί ο καθένας και πώς βλέπει τα βασικά θέματα μιας συγκατοίκησης.

Διαφωνίες

  • Αν έχετε μια σοβαρή διαφωνία με το/τη συγκάτοικό σας, θυμηθείτε πριν οδηγήσετε τα πράγματα στα άκρα ότι υπάρχει ένας αριθμός πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε.
  • Λόγω της ποικιλίας των προβλημάτων που πιθανόν να προκύψουν, δεν είναι εύκολο να δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες για κάθε περίπτωση. Το πιο σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιήσετε κοινή λογική. Κατ’ αρχήν μιλήστε στο/στη συγκάτοικο, εξηγήστε την άποψή σας και ακούστε με την ανάλογη προσοχή και τη δική του. Αν δεν μπορείτε να οδηγηθείτε σε μια ικανοποιητική λύση, βρείτε ένα κοινά αποδεκτό τρίτο άτομο και ζητήστε του να σας βοηθήσει. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας εκπλήξει με τη λύση που θα σας προτείνει!
  • Αν πιστεύετε ότι ο/η συγκάτοικός σας παρανομεί, μη διστάσετε να καλέσετε την αστυνομία. Αυτή η κίνηση, αν και δύσκολη, μπορεί να σας γλιτώσει από μεγαλύτερα προβλήματα στο απώτερο μέλλον. Το να μαζέψετε απλά τα πράγματά σας και να φύγετε, ίσως να μην είναι η ιδανικότερη επιλογή. Μην ξεχνάτε ότι παραμένετε υπεύθυνος για το σπίτι για όσο διάστημα το όνομά σας είναι σε ένα εν ισχύι συμβόλαιο ενοικίασης, ακόμα κι αν δε μένετε πια σε αυτό.

Πηγή: xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ