Αιτίες που φράσσουν οι σωληνώσεις και οδηγούμαστε σε αποφράξεις

Αιτίες που φράσσουν οι σωληνώσεις και οδηγούμαστε σε αποφράξεις

Αιτίες που φράσσουν οι σωληνώσεις και οδηγούμαστε σε αποφράξεις

Η ανάγκη για αποφράξεις είναι μια δυσάρεστη εμπειρία που μπορεί όμως να τύχει στον καθένα . Οι βουλωμένες σωληνώσεις και αποχετεύσεις είναι όμως ένα φαινόμενο που τις περισσότερες φορές ευθύνονται οι ίδιοι οι ένοικοι του σπιτιού. Εμείς ρωτήσαμε τους ειδικούς στις αποφράξεις Αθήνα για τις συχνότερες αιτίες που φράσουν οι σωληνώσεις των σπιτιών μας. Έτσι σας παραθέτουμε τους πέντε πιο σημαντικούς λόγους που βουλώνουν οι σωληνώσεις.

Πως βουλώνει ο νεροχύτης;

Από τις πιο σημαντικές αιτίες είναι η απόρριψη σκουπιδιών από το φαγητό μας που περιέχουν λίπη στο νεροχύτη. Πολλές φορές τα λίπη από τα φαγητά που μένουν στα πιάτα καταλήγουν στις σωληνώσεις και δεν διαλύονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα που δεν μπορεί κάποιος χωρίς τις κατάλληλες γνώσεις και τα κατάλληλα εργαλεία να επιλύσει. Αυτό είναι ίσως και το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίας που διενεργούν αποφράξεις. Επίσης, η προσπάθεια του ένοικου μπορεί να αποβεί μάταια καθώς μπορεί το πρόβλημα να έχει “ρίζες” σε χαμηλότερα σημεία των σωληνώσεων και μόνο η επέμβαση των ειδικών να μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Πως βουλώνουν τα σιφώνια;

Στα σιφώνια του μπάνιου είναι συχνή αιτία προβλήματος οι τρίχες που αποβάλλει ο ανθρώπινος οργανισμός. Χωρίς την κατάλληλη μέριμνα για μια βαλβίδα που θα αποτρέπει όσο γίνεται τις τρίχες να εισρέουν στους σωλήνες, είναι πολύ πιθανό αργά ή γρήγορα να αποκτήσετε πρόβλημα στην αποχέτευση του μπάνιου. Είναι πολλές φορές εντυπωσιακό πως ένας φαινομενικά ασήμαντος παράγοντας δημιουργεί τόσο μεγάλα προβλήματα όπως μας τόνισαν και αρκετοί από τους συνεργάτες της πλατφόρμας. Οι τρίχες συσσωρεύονται σε τραχιά σημεία των σωλήνων και εμποδίζουν την ομαλή και γρήγορη απορροή του νερού.

Πως βουλώνει η λεκάνη;

Πολλές φορές η κακή μεταχείριση των αποχετεύσεων και τα προβλήματα προέρχονται από το γεγονός της αντιμετώπισης της λεκάνης ως καλάθι σκουπιδιών. Πολλοί συνηθίζουν να πετάνε χαρτιά αλλά και διάφορα μικροαντικείμενα στη τουαλέτα, φράζοντας έτσι την αποχέτευση. Αυτό συμβαίνει προφανώς γιατί η λεκάνη δεν είναι προορισμένη για αυτό και κυρίως γιατί η διάσπαση τους αργεί και εγκλωβίζονται στους σωλήνες αποχέτευσης εμποδίζοντας την ροή των λυμάτων. Επίσης, πεσμένα φύλλα ή άλλα σκουπίδια στο μπαλκόνι και την βεράντα βοηθούν με τη σειρά τους στο να βουλώσουν οι υδρορροές και να πλημμυρίζει το μπαλκόνι.

 Άλλες αιτίες που μας οδηγούν σε αποφράξεις

Σημαντικές παράμετροι που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος μιας μονοκατοικίας ή μιας πολυκατοικίας είναι οι κατασκευαστικές προδιαγραφές του και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Είναι λογικό αυτά τα δύο να επηρεάζουν το ένα το άλλο και να συνδυάζονται με τη σωστή και τακτική συντήρηση του συστήματος ύδρευσης και αποχέτευσης. Η ποιότητα της κατασκευής στο κομμάτι αυτό επηρεάζει την αντοχή του συστήματος στο χρόνο και φυσικά η συντήρηση του μειώνει τις απρόβλεπτες και ακριβές βλάβες στο σύστημα.

Πηγή: xe.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ