Μουντιάλ Διακόσμησης! Γαλλια vs Ιαπωνία vs Μαρόκο vs Σουηδία!

Μουντιάλ Διακόσμησης! Γαλλια vs Ιαπωνία vs Μαρόκο vs Σουηδία!

Μουντιάλ Διακόσμησης! Γαλλια vs Ιαπωνία vs Μαρόκο vs Σουηδία!

Σε ένα μοντέρνο σπίτι μπορούμε να ενσωματώσουμε ένα δυνατό χαρακτηριστικό από την διακόσμηση μιας άλλης χώρας.  Επιλέξαμε 4 δωμάτια με τις 4 χώρες που το εκφράζουν καλύτερα!

Για όσους από εμάς έχουμε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα στο σπίτι μας ή καμία συγκεκριμένη στο μυαλό μας, μπορούμε να πάρουμε έμπνευση από την ιδιαίτερη διακόσμηση κάποιας άλλης χώρας.

Επιλέξαμε τέσσερα χαρακτηριστικά στυλ διακόσμησης και τα εντάξαμε σε τέσσερα διαφορετικά δωμάτια για να δεις αν σε εκφράζουν. Προτιμήσαμε διακόσμηση από το Μαρόκο για το μπάνιο μας, Σκανδιναβική κουζίνα, υπνοδωμάτιο γαλλικής αισθητικής και γιαπωνέζικο καθιστικό φτιάχνοντας ένα ιδιόμορφο μουντιάλ!

Χρησιμοποίησε όποιο από όλα αυτά τα στυλ διακόσμησης ταιριάζει στον χώρο που σου προτείνουμε και να θυμάσαι ότι τα 4 δωμάτια για διακόσμηση με το πιο δυνατό διακοσμητικό στοιχείο κάθε χώρας, δεν είναι υποχρεωτικά τα εικονιζόμενα, αλλά τα ειδικά χαρακτηριστικά τους!

Το στυλ από το Μαρόκο είναι το ιδανικό για να επενδύσεις στο μπάνιο σου. Όταν λέμε «επενδύσεις» το εννοούμε με όλες τις εκφάνσεις καθώς το δυνατό χαρτί της Μαροκινής (Bohemian, Βορειοαφρικάνικης) έθνικ διακόσμησης, είναι τα πλακάκια. Τα πλακάκια Μαροκινής τεχνοτροπίας και κυρίως μοτίβου, ειδικά αν πρόκειται για ψηφιδωτό είναι μια εξαιρετική επιλογή που θα χαρίσει προσωπικότητα στον χώρο σου.

Αν όμως θέλεις κάτι αυθεντικά μαροκινό πήγαινε στο ψηφιδωτό με ζωηρά χρώματα που θα ακτινοβολούν τον χαρακτήρα σου όπως φαίνεται εδώ. Γεμάτη ζωή αλλά με ηρεμία. Σε κάθε περίπτωση οι χρυσές, μπρούτζινες και χάλκινες λεπτομέρειες, θα προσθέσουν κάτι παραπάνω στον χώρο σου μαζί με τα ψηφιδωτά πλακάκια.

Τώρα που η κουβέντα πάει στην κρεβατοκάμαρα, υπάρχει μόνο μια λέξη και μια χώρα να σε εκπροσωπήσει για ένα ѐlegant υπνοδωμάτιο. Καλά κατάλαβες, μιλάμε για την γαλλική διακόσμηση. Είναι η επιτομή της κομψότητας και της διακριτικής πολυτέλειας χωρίς επίδειξη.

Χρειάζεσαι έναν όμορφο πολυέλαιο (μαύρο για femme fatale look), πιθανώς παστέλ αποχρώσεις στα υφάσματα, γκρι στον τοίχο και κάποια έπιπλα κλασσικής σχεδίασης. Αυτή η πανέμορφη colonial κρεβατοκάμαρα είναι ενδεικτική του ιδιαίτερου χαρακτήρα που επιζητούμε, αλλά ο πάγκος είναι ακριβώς αυτό. Αυτά τα λίγα έπιπλα με κλασσική γραμμή θα τονίσουν την διακριτική σου φινέτσα και το λεπτό γούστο.

Είτε θέλεις καθιστικό είτε οτιδήποτε ηλεκτρονικό, καλύτερα να σκεφτείς τις επιλογές από την Ιαπωνία. Όσα προβλήματα τους προκαλεί η εργασιομανία τους, άλλο τόσο δημιουργούν εξαιρετικούς χώρους που μειώνουν το στρες. Αυτό δηλαδή που θέλουμε όλοι. Αν δεν έχεις κήπο, καλό είναι να έχεις ένα πράσινο μπαλκόνι και αν δεν σε ικανοποιεί το μπαλκόνι, βάλε φυτά εσωτερικού χώρου για αρκετό πράσινο.

Οι Γιαπωνέζοι αγαπούν το φως και συνεπώς τα μεγάλα παράθυρα. Σαν πρακτικοί άνθρωποι έχουν ιδιαίτερες μινιμαλιστικές συρόμενες εσωτερικές πόρτες και η διακόσμηση τους χαρακτηρίζεται από μια έλλειψη στο κάθε τι περιττό. Αν προσθέσεις στην συνταγή την πληθώρα φυσικών υλικών και ειδικά ξύλου, μπαμπού και ρατάν έχεις την συνταγή της ζεν, απόλυτα αρμονικής επιτυχίας.

Αν ψάχνεις ιδέες μονάχα για κουζίνα τότε πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτείς την Σκανδιναβική διακόσμηση. Η Σκανδιναβική διακόσμηση και συγκεκριμένα η Σουηδική, βάζει πάνω απ’ όλα το αίσθημα της καθαρότητας και καθαριότητας, μέσα από τακτοποιημένους λιτούς χώρους, σε ανοιχτές αποχρώσεις. Μαζί έχουμε ευρεία χρήση ξύλου, φελλού και φυτών εσωτερικού χώρου, ενώ τις διαφοροποιήσεις στον λευκό τοίχο τις πετυχαίνουμε με γκρι και μαύρα έπιπλα και αντικείμενα για αντίθεση.

 

Από ότι κατάλαβες προτιμήσαμε την συγκεκριμένη διακοσμητική τάση κάθε χώρας, για το δωμάτιο που απολαμβάνει τα προτερήματα αυτής στο μεγαλύτερο βαθμό.Θα σε αφήσουμε με άρθρα διακόσμησης από όλο τον κόσμο!

 

 

Πηγή  :  decoration.gr

 

 

 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ