15 μικρές πισίνες αποδεικνύουν πως το μέγεθος δεν μετράει!

15 μικρές πισίνες αποδεικνύουν πως το μέγεθος δεν μετράει!

15 μικρές πισίνες αποδεικνύουν πως το μέγεθος δεν μετράει!

Το νερό είναι ζωή και οι πισίνες ο καλύτερος τρόπος να περάσουν οι 5-6 καλοκαιρινοί μήνες τις Ελλάδας. Από πισίνες που καταλαμβάνουν 20τμ, μέχρι πισίνες που έχουν μέγεθος…τσέπης, θα δεις τις καλύτερες ιδέες για κάθε χώρο!

Δεν χρειάζεται να είσαι κροίσος για να φτιάξεις πισίνα – θα την περάσουμε στην εφορία ως…πηγάδι ή πυρασφάλεια ? – καθώς υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις.

Μια όμορφη πισίνα των 7-8 τετραγωνικών μέτρων όπως αυτή, αρκεί για να βγάλει ακόμα και την λέξη ζέστη από το μυαλό σου. Η αγάπη για το πράσινο και την διακόσμηση είναι έκδηλη, σε αυτή την πισίνα με εκλεκτικό πρόσημο.

Μια πισίνα, πολυτελής ή όχι είναι το όνειρο ίσως κάθε ανθρώπου, οπότε εμείς θα σου δείξουμε τις 15 πιο ευφάνταστες ή απόλυτα πρακτικές πισίνες, που δεν θα βγάλεις από το μυαλό σου!

 

Στο εικονιζόμενο δώμα, έχει τοποθετηθεί πάτωμα εξωτερικού χώρου deck, ένα όμορφο μωσαϊκό από πλακάκια μέσα στην πισίνα και το συνολικό στυλ είναι μοντέρνο που τείνει προς το μινιμαλιστικό.

Όχι μια αλλά 3 υπερχειλισμένες πισίνες έχουν κατασκευαστεί σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο. Στην μια έχουν τοποθετηθεί υδρόβια φυτά με αδυναμία στα νούφαρα, η υπερυψωμένη τροφοδοτεί την πρώτη με νερό και αποτελεί κατοικία για άλλα υδρόβια φυτά και η τρίτη περιμένει τους περήφανους ιδιοκτήτες να βουτήξουν έχοντας δίπλα τους αυτές τις πανέμορφες εικόνες. Φυσικά η πισίνα με το χλώριο δεν έρχεται σε επαφή με την πισίνα με τα νούφαρα.

Άλλη μια μικρή υπερχειλισμένη πισίνα σε ταράτσα με θέα την πόλη. Κατασκευάστηκε πάτωμα deck με σκαλιά και αντί για κάγκελα τοποθετήθηκε plexiglass για ανεμπόδιστη θέα. Η πισίνα καθαυτή είναι σε αποχρώσεις του πράσινου και περιτριγυρίζεται από φυτά, προσφέροντας την ομορφότερη θέα της πόλης.

Η οβάλ πισίνα στο αίθριο ίσως να αδικείται από την φωτογραφία, αλλά σκοπός ήταν να αναδειχθεί ο μοντέρνος σχεδιασμός συνολικά. Απλή, όμορφη, με ένα τεράστιο δέντρο να χαρίζει τον ίσκιο του. Το δέντρο όμως βρίσκεται παρακινδυνευμένα κοντά στην πισίνα και στο μέλλον οι ρίζες του μπορεί να επηρεάσουν την κατασκευή!

Αυτό το μικρό ταρατσάκι, αποτελεί μια όαση δροσιάς, την ώρα που η πισίνα έχει πρωτότυπο σχήμα (νεφρού). Το ότι βρίσκεται σε ένα από τα πιο ψηλά κτήρια, ανεβάζει τις μετοχές της πισίνας, προσφέροντας ιδιωτικότητα.

Μια στενή πισίνα πάνω στο όμορφο δάπεδο εξωτερικού χώρου deck, με θέα στον κήπο. Δεν εκβιάστηκαν καταστάσεις και οι ιδιοκτήτες δημιούργησαν την πισίνα που τους βόλευε.

Πισίνα με περίσσια πέτρα και στυλ. Τα πολλά φυτά, το συντριβάνι και οι μεγάλες πέτρες σε κάνουν να νιώθεις πως κάνεις μπάνιο στην σκιά ενός τροπικού ναού της Λατινικής Αμερικής. Εκπληκτική σχεδίαση με αυξημένο budget.

Άλλος ένας τροπικός παράδεισος σε αίθριο. Το αίσθημα όταν κατεβαίνεις από την σπιράλ σκάλα πρέπει να είναι μοναδικό, ενώ λατρέψαμε το αρκετό πράσινο, την διακόσμηση, τον φωτισμό, τις πλάκες και τον ογκόλιθο κάτω από το εκλεκτικό διακοσμητικό. Βασικά είναι από τις καλύτερες πισίνες του αφιερώματος.

Σε αυτό το μοντέρνο σπίτι, η πισίνα είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής. Ο φωτισμός είναι εξαιρετικός και τονίζει ακόμα περισσότερο τα πλακάκια στο εσωτερικό της πισίνας και την ίδια την πισίνα.

 

Τόσο-όσο! Δεν μπορείς να βάλεις πισίνα; Γιατί να μην τοποθετήσεις ένα όμορφο υδρομασάζ στον μινιμαλιστικό σου μπαλκόνι; Το σκέφτηκε, το έκανε και τα κατάφερε με επιτυχία.

Άλλη μια περίπτωση όπου επιλέχθηκε το ιδανικό μέγεθος. Οι διάδρομοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ υπάρχει και πράσινο. Πέρα από τις ξαπλώστρες έχει δημιουργηθεί και ένας ξύλινος πάγκος, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα άτομα.

Οι Acapulco πολυθρόνες σε προϊδεάζουν για το τι θα ακολουθήσει. Σε αυτόν τον καταπράσινο κήπο με τα αναρριχητικά φυτά που σπάνε το άσπρο του τοίχου, επιλέχθηκε ένα μικρό υδρομασάζ. Από τον φωτισμό, μέχρι την διακόσμηση και την πισίνα, αποδείχθηκε ότι ακόμα και σε ένα τόσο περιορισμένο χώρο, μπορούν να γίνουν θαύματα.

Βγαίνεις από την μπαλκονόπορτα και μπαίνεις στο νερό! Ίσως δεν σκέφτηκαν ιδανικά την τοποθεσία, αλλά είναι έξυπνος τρόπος να βλέπεις από μέσα προς τα έξω και ταυτόχρονα βελτιώνεις την θέα του σαλονιού. Απλό, λιτό και ωραίο.

Σε έναν παράδεισο από πράσινο και πέτρα, η πισίνα καταλαμβάνει τα 2/3 του κήπου αλλά με απόλυτη επιτυχία. Όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις κάτι καλόγουστο και φυσικά μελετημένο. Ιδανικό ησυχαστήριο με αυξημένη ιδιωτικότητα. Η τέλεια πισίνα για πάρτι!

 

Πηγή  :  decoration.gr

 

 

 

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ