8 ξεχωριστές κουζίνες που κερδίζουν σε στυλ και εμπνέουν!

8 ξεχωριστές κουζίνες που κερδίζουν σε στυλ και εμπνέουν!

8 ξεχωριστές κουζίνες που κερδίζουν σε στυλ και εμπνέουν!

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για κουζίνες σε λίγα τετραγωνικά. Αυτή όμως την φορά το αφιέρωμα περιλαμβάνει κουζίνες που πιάνουν μονάχα έναν τοίχο. Να πως τα κατάφεραν!

Συνήθως οι κουζίνες είναι σε σχήμα Γ, σε σχήμα πετάλου ή με νησίδα. Αυτή τη φορά τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, με κάθε κουζίνα να έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

 

 

 

Εδώ, όμορφα και ωραία απλά δεν τοποθετήθηκαν ποτέ πάνω ντουλάπια, αλλά ούτε και ράφια! Αυτό είναι εφικτό στις περιπτώσεις που είτε δεν έχεις πολλά είδη κουζίνας και τρόφιμα, είτε έχεις κάπου αλλού έξτρα χώρο (κελάρι ή οτιδήποτε).

Οι κουζίνες σε ένα τοίχο είναι μια πολύ καλή λύση για όσους έχουν μόνο ένα δωμάτιο για σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία. Έτσι όχι μόνο η κουζίνα έχει μεγαλύτερη ομοιογένεια, αλλά μπορείς να διατηρήσεις τραπεζαρία και σαλόνι στον ίδιο χώρο.

 

 

 

Ίσως η μεγαλύτερη κουζίνα του αφιερώματος, αλλά παρόλα αυτά βρίσκεται σε ένα τοίχο. Υπέροχα χρώματα σε τοίχο και ντουλάπια, ενώ στα δεξιά, στο αντίστοιχο σημείο που είναι ο φούρνος αριστερά, έχει εντοιχιστεί ένα μίνι ψυγείο. Με μια πόρτα ντουλαπιού στο ψυγείο πετυχαίνεται η μεγαλύτερη δυνατή ομοιομορφία. Όπως παρουσιάσαμε πρόσφατα, τα ράφια αντί για πάνω ντουλάπια, είναι εξαιρετική επιλογή.

 

 

 

Άλλη μια περίπτωση που το ψυγείο έγινε undercover με πάνελ από ντουλάπια! Έτσι το ψυγείο δεν διαταράσσει την ομοιομορφία, όπως συμβαίνει συνήθως με τα ψυγεία. Μπορείς να ταιριάξεις το ψυγείο σου με τα χρώματα των ντουλαπιών, αγοράζοντας μονόχρωμα αυτοκόλλητα ψυγείου εδώ!

Έχουν τοποθετηθεί ντουλάπια μέχρι πάνω, για πολύ χρήσιμο αποθηκευτικό χώρο. Το παρκέ, τα πλακάκια τύπου subway με μαύρο αρμό και οι σανίδες φυσικού ξύλου στον τοίχο, δίνουν έξτρα στυλ στον χώρο.

 

 

 

Σε μια κουζίνα τύπου αγροκτήματος, δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου πάνω ντουλάπια, αλλά ράφια με περισσότερο διακοσμητικό ρόλο. Την λύση για αποθήκευση και ανάδειξη δίνει το vintage έπιπλο και βιτρίνα – ραφιέρα στα αριστερά.

 

 

Η κουζίνα είναι χρωματικά εκπληκτική, αλλά που είναι το ψυγείο; Το ψυγείο λοιπόν έχει εντοιχιστεί στα δεξιά της φωτογραφίας μας και ίσα που είναι εμφανές! Απόλυτα έξυπνος τρόπος, αλλά σε περίπτωση που ο χώρος σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες λόγω του ψυγείου, αυτό θα μειώσει την διάρκεια ζωής του.

 

 

 

Σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Florida, τα εκτεθειμένα δοκάρια χαρίζουν ένα γλυκά νοσταλγικό look.

 

 

 

Η κουζίνα εδώ χωράει σε ένα τοίχο, δίνοντας ευκαιρία να χωρέσει και μια μικρή τραπεζαρία. Το ψυγείο στα δεξιά της κουζίνας έχει το ίδιο κάλυμμα με τα ντουλάπια για την μέγιστη ομοιομορφία. Είναι το μοναδικό τραπέζι του αφιερώματος που είναι σχεδόν στο ύψος του πάγκου και μπορεί να χρησιμεύσει ως πάγκος εργασίας ή γραφείο.

 

Όλες οι κουζίνες που είδατε, αποτελούν προϊόν πειραματισμού και έξυπνου τρόπου διακόσμησης. Τρανή απόδειξη, πως αν θέλεις να ρισκάρεις, μπορείς να τα καταφέρεις.

 

 

Πηγή  :  decoration.gr

 

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ